Kapaklanmaktan kıl payı yırttı

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan Bagilya ile Yeşim, özetimle şikayetini şöyle dile getiriyor:

Haberin Devamı

Kapaklanmaktan kıl payı yırttı

“Nilüfer ilçesi sınırları içinde bulunan Bursa Beşevler Sanayi Sitesi 56. Blok önünde hizmet vermekte olan yaya geçidi üzerinde 4 tane sivri uçlu tij var. Arkadaşım Yeşim, tijlere takıldı ve az kalsın yere kapaklanacaktı. Kıl payı yırttı! Kendi başımıza bu işin muhatabını bulmaya kalksak bir kulaç bile yol kat edemeyeceğimizi adlarımızı bildiğimiz kadar biliyoruz!”

YEŞİM ŞANSLIYDI!

“İhbar niteliğindeki şikâyetimizi yayımlamanızı çok rica ediyoruz. Arkadaşım Yeşim şanslıydı, düşerken kolundan çekerek düşmesine engel olabildim. Ancak bir başkasının da böyle şanslı olacağını düşünmüyoruz. Bu tuzağı kuranları, evet kuranları... Şiddetle kınıyoruz”

Haberin Devamı

BİRİ SAHİP ÇIKMALI

Çok geçmiş olsun Bagilya ve Yeşim. “Başımıza bu işin muhatabını bulmaya kalksak bir kulaç bile yol kat edemeyeceğimizi adlarımızı bildiğimiz kadar biliyoruz” düşüncesinde olmanız aslında çok büyük bir acı. İşin daha da acı yanı benim de bu tespitinize katılıyor olmamdır. Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi; vaziyet böyle. Umarım biriniz sahip çıkar! Bu esnada o tijleri öylece bırakıp giden ekibe bir mesajım var. Kazancınız bereketli olsun!

YİNE AYNI KAPAK AMA BU KEZ...

Kapaklanmaktan kıl payı yırttı

OKURUMUZ iş insanı Sadık Yılmazlar şöyle diyor: “Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Caddesi üzerindeki (Değirmen Caddesi ile Hastane kavşağına 30 metre mesafede) belediye otobüs durağı önünde bulunan ve üzerinde Büyükşehir Belediyesi yazan menhol kapağının çemberi deforme olmuş. Kapak her geçen gün biraz daha içi kısma doğru boşalmaktadır. Ayrıca kapağın etrafını saran asfaltta dağılmış. Acilen onarılması gerekmektedir diye düşünüyorum.”

DİRENECEĞİZ!

Şimdi hatırladım şikâyetinize sebep olan bu menhol kapağı için 7 Nisan 2022 tarihi köşemde öğretmen Ayşen Gençoğlu da, “Üzerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi yazılı olan (Dikkaldırım Caddesi) menholle alakalı olan şikâyetimi yayımladıktan sonra birileri geldi ve menhol kapağının bazı yerlerine asfalt dökerek gittiler. Koskoca kamyon ve ekiplerden çıkan hizmete bakınız! Vatandaşı delirtmek üzere uğraşıyorlar. Yakındır delirmemiz...” demişti. İnat edeceğiz, delirmemek için direneceğiz!

Haberin Devamı

OKULLAR PAYDOS EDİNCE YETMİYOR

Kapaklanmaktan kıl payı yırttı

OKURLARIMIZDAN olan Bursa Cumhuriyet Anadolu Lisesi (BCLS) öğretmenlerinden Hüseyin Cahit Derin, özetimle şöyle diyor: “Bizim okulumuzla birlikte yana yana toplam dört ayrı liseye hizmet veren ve tam da okulumuzun karşısında bulunan belediye otobüs durağı daha önce bir taneydi. Köşenizdeki yayımınızdan sonra küçük kabinli durak sayısı iki olmuştu. Ancak okulların paydosları olduğu zaman dilimlerinde iki durak da yetmiyor. Özellikle yağmurlu günlerde otobüslerini bekleyen çocuklarımız için hayat tam bir kâbusa dönüşüyor! Buraya en azından bir durak daha rica etsek; destek bulabilir miyiz ki?”

Kapaklanmaktan kıl payı yırttı

BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapar; haklı bir talep diye düşünüyorum. Hem alan da müsait... Siz ne dersiniz?

Haberin Devamı

AĞAÇ BUDAMANIN BİLE MANTIĞI VARKEN...

Kapaklanmaktan kıl payı yırttı

HÜRRİYET Bursa okuru Sevim Yurtsever, özetimle diyor ki: “Nilüfer ilçesi Beşevler - Petunya parkındaki salkım söğüt ağacını budayan kimdir? Çok merak ettik açıkçası! Ağaçların en asil görünümlüsü olanını bu hale getiren kişiye şimdi biz bahçıvan mı diyeceğiz? Ağaç budamanın da saç tıraşı gibi bir mantığa dayanması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa yanılıyor muyum acaba? Lütfen ağaçlarımıza biraz daha özen gösterelim.”

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

KEŞKE MOLOZLAR DA ALINSAYDI

Kapaklanmaktan kıl payı yırttı

‘ÖNCE hangisine atıldı’ başlıklı yayımımızın ardından (Nilüfer İzmir Caddesi - Metro AVM karşısı) üç yıldır öylece duran çöplerin ve molozların toplatılmış olduğunu gördüm. Elleriniz dert görmesin. Keşke kaldırma benzemeye özenmiş olan kaldırımın sonunda ya da başlangıcında duran molozları da alsaydınız. Neyse yine gidersiniz, lütfen dert etmeyiniz!

Yazarın Tüm Yazıları