Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

Kıymetli okurlarımız, bugüne has olarak her ne kadar işimiz gereği ‘hep şikâyet, hep şikâyet’ eden gibi görünsek de … ‘Bayram ertesi biraz farklı olalım’ dedik. Dolayısıyla yapılmasına vesile olduğumuz güzel işleri ‘öncesi ve sonrası’ olarak yayımlamaya karar verdik. Çünkü Bursa’mızı ve siz kıymetli hemşehrilerimizi çok seviyoruz.

Haberin Devamı

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

1-BİRAZ DİKKAT LÜTFEN başlıklı yazımda Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı çevresinde (Kent merkezi, Atatürk Caddesi üzeri) sergilenen hoş olmayan hareketlere dikkat çekmiştim. Yayımımızdan sonra Ata’mıza olan sevgimizi ve saygımızı sunma anlamında anıtın, 7/24 kıymetli emniyet güçlerimizce takibe alındığını ve hoş olmayan hareketlerin sergilenmesine müsaade verilemediğini gördüm. Destekleri için Bursa Emniyet Müdürlüğü; Asayiş Şube Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.

 

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

Haberin Devamı

2- Yedi gün önceydi… KOSKOCA OKULDA BUNU GÖREN YOK MU? Başlıklı şikâyetimizde emekli itfaiye çavuşu Mustafa Günhen’in, Osmangazi ilçesi İstiklal Mahallesi İstiklal Caddesi’nde hizmet veren Şehit Bakım Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu bahçesindeki Atatürk heykeli kaidesinde bulunan Atatürk ismindeki eksikliğe ve bakımsızlığına dikkat çektiği şikâyetini yayımlamıştık. İlgili şikâyeti de Osmangazi ilçe Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer’e hitaben ‘Çokgezer’in dikkatlerine demiştim. Yayımımızla birlikte aynı günün sabahında, saat 09.53 de Müdür, Gürhan Çokgezer tarafınca arandım. Çokgezer, özetimle: “Bu oluşum beni de çok üzmüştür. Okul yönetimiyle görüşerek gereğinin derhal yapılması konusunda talimatımı vererek neticesini istedim. Ayrıca aynı veya benzeri ayıbımızın bir daha oluşmaması gerektiğini hatırlattım. Teşekkür ederim...” Açıklamasını yaptı. Beraberinde şahit fotoğrafları da yollayan Gürhan Çokgezer’e de ben teşekkür ederim. Helal olsun… Bir dip not. Sizden tarafıma gelen çok hızlı iş ve neticesi bildirimine ben de anında yanıt vermek isterdim. Ancak takdir edersiniz ki sayfa yoğunluğum sebebiyle bunu gerçekleştiremedim. Anlayışla karşılayacağınızı umarım.

Haberin Devamı

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

3-GECELERİ KAMP YAPARIZ başlıklı yayımımızda (Nalbantoğlu Kapalı Çarşı girişi karşısı) bir esnafın işyeri önüne kurduğu çadırla alanı sahiplendiğine dair haberini yayımlamıştık. Haberimizden sonra çadırın kaldırıldığı bilgisini aldım. Gece kamp işimiz yatsa da; böylesi daha güzel olmuş sanırım! İlgilenme zahmeti gösteren yetkiliye teşekkür ediyorum!

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

4-AYLARDIR ÇALIŞMIYOR başlıklı yayımımız sonrasında birçok Bursa basınının da dikkatini çeken ve bizden sonra haber yapılan Tarihi Bali Bey Han yanındaki yürümesi gereken ancak yürümeyen merdivenlerin iniş yönünde hizmet vermeye başlamış olduğunu gördüm. Yani yüzde ellisi tamam edilmiş. Artık gerisi diğer yüzde elliyi tamamlayarak yüzde yüze imza attıracak olan çıkış kısmınızdaki merdivene kalmış! Bu esnada çalınan zemin ızgaralarıyla mekanik aksamlarında tamamlamışsınız. Sağ olunuz!

Haberin Devamı

Hürriyet Bursa yazıyor sorunlar çözülüyor

5-OKULLAR PAYDOS EDİNCE YETMİYOR başlıklı yayımımızda daha önce tek durak kabini olan (Cumhuriyet Lisesi karşısı) ancak yetmediği için kabin ilavesi istediğimiz ve isteğimizle yeni kabinine kavuşan durağımızı kıymetli okurlarımız hatırlayacaklardır. On dört gün önce de civarda bulunan 4 ayrı liseye bu kabinlerin de yetmediği yönündeki isteği yayımlamıştık. Hatta bu isteğimizin gerçekleşmesi için BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’dan yardım istemiştik. Yayımımızdan hemen sonra oraya bir kabinin daha monte edilerek kapalı kabin sayılarının üçe çıkartılmış olduğunu gördüm. Ne ilginçtir ki BURULAŞ’la alakalı olan yayımlarımızın büyük bir çoğunluğu ivedi olarak çözüme kavuşturuluyor; kavuşturulmasına da… Gel gelelim biz bu işlerin yapıldığına dair en ufak bir bilgi alamıyoruz kıymetli BURULAŞ’tan. Sanırım BURULAŞ’ın basın ve halkla ilişkiler hizmeti için vazifelendirilmiş başkanlık, direktörlük, müdürlük, şeflik ya da memurluk gibi departmanları yok; diyeceğim de… Öyle ise ihbar niteliğindeki yayımlarımızı BURULAŞ’a kim aktarıyor? Yoksa Mehmet Kürşat Çapar bizi tek başına mı takip ediyor? (!)

 

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

 

Büyükşehir’den mesaj var

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı çeşitli tarihlerdeki yazılarım için toplu bir açıklama göndermiş. Açıklamalar için teşekkür ediyorum...

ÇOCUK BİLE AKIL EDEBİLİR başlıklı konu ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Belirtilen yaya geçidi ile (Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Bilginler Caddesi) alakalı gerekli çalışma yapılmıştır.

O EKİPLE BU HİZMET OLMAZ başlıklı konu ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Bahse konu olan menhol kapağı (Dikkaldırım Caddesi) kurumumuza ait değildir. (Valla kapak size mi ait yoksa başka kuruma mı ait orasını bilemem kıymetli Büyükşehir Belediyesi! Ancak menhol kapağının üzerinde BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ yazıyordu da! Bu esnada oradaki sorun geçen hafta giderilmişti. Bilginize! Demek ki neymiş; konu başlığım tam da yerinde olmuş!)

Haberin Devamı

ASTARI YÜZÜNDEN PAHALI başlıklı konu (Terminal toteminden sarkan demir levha) ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Söz konusu totemde oluşan problem çözülmüştür.

DİLENCİ İSTİLASI VAR başlıklı konu (Neredeyse kentimizin her notasında) ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyemiz sorumluluk alanı içerisinde, zabıta ekipleri tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesine istinaden yıllık, aylık planlı denetimler ve şikayet durumuna göre plansız denetimler etkin bir şekilde yapılmaktadır. Bu çerçevede; 2020 yılında 3921, 2021 yılında 6135 ve 2022 yılında üç aylık sürede 1627 olmak üzere toplam 11683 denetim yapılmıştır. Bu denetimlerde; 2873 bölgeden uzaklaştırılma, 6508 denetimde olumsuzluğa rastlanılmamış, 2198 denetimde önleyici tedbir alınarak olumsuzluğa izin verilmemiş, 104 denetimde ise yukarıda belirtilen yasa çerçevesinde işlem yapılmıştır. Bu çerçevede, Belediyemiz girişimi ile çocuk dilenciler İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü ile ilişkilendirilmiştir. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü çalışma programına göre müşterek çalışmalar halen yapılmaktadır. Daire Başkanlığımızca belirlenen yıllık ve aylık planlar doğrultusunda (İnsanların yoğun olarak bulunduğu bölgeler başta olmak üzere) denetimlerimiz devam edecektir.

Yazarın Tüm Yazıları