Paylaş
Hemen aklıma buraya 300 metre mesafe uzaklıkta olan İntam faciası geldi. O da böyle oluşum sonrasında olmuştu çünkü.
‘BELEDİYEYE BİLDİRDİ’
Durumu Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bir emniyet müdür yardımcısı olan arkadaşıma bildirdim. O da yaptığı inceleme sonucunda sızan suyun polis merkezi ile alakası olmadığını anladıktan sonra durumu acil olarak Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdiğini söyledi.
‘YAKIŞMADI DEĞİL!’
Bir gün sonra da belediye ekipleri kaldırım üzerine bomba ve roket saldırıları için üretilen taş bariyerlerden 4 tane dizip gitmiş. Anladığım şu; orada cidden bir sorun var ki belediyemiz bu bariyerleri oraya taşıtmış. Anlamadığım da şu; bu bariyerlerin heyelan önleyici özellikleri de mi varmış! Neyse, ‘heyelan olsun da görelim’ demiyorum. Bariyerler de oraya yakışmadı değil ama!
SAKIZ KAĞIDINDA BİLE BİLGİ VAR...
Adının açıklamasını istemeyen Uludağ Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Hürriyet Bursa okurumuzun aktardıkları özetimle: “Çocuk oyun parklarında bile baz istasyonları görmeye başladık. Fayda ve zarar hesabı yapacak olursak susmak zorunda kalırız sanırım. Malum yaşamlarımızın en önemlisi oldu telefonlarımız! Bu sebepten dolayı da yüksek kaliteli imkan için baz istasyonları şart.
‘NEDEN PAYLAŞILMIYOR’
Tabi bu gelişen teknolojiye bağlı olarak bir gün bunların da iyileşeceğine inanıyorum. Ancak sorumluları olan yöneticilerin şöyle bir uygulama yapmaları akıllarına neden gelmiyor? Bir sakız kağıdın da bile fayda ve zarar bilgileri yazıyor… Diyeceğim; özellikle böyle alanlarda kullanıma sunulan baz istasyonları için çevresine vereceği zararları anlatan bilgiler (Taşıyıcı direğin üzerine olabilir mesela) neden paylaşılmıyor?” diyor. Yetkililere duyurulur.
DEĞER BULMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?
Bir belediye çalışanı olan okurumuz, özetimle bakınız ne diyor: “Sorumluluk alanı Nilüfer Belediyesi’nde olan ve çatısı kalaslarla ayakta tutulmaya çalışılan gecekondudan şikayetimiz var. Ne hikmetse bu yıkıldı yıkılacak fevkalade mükemmel yapıtın varlığına göz yumanlar var! Bazı çocuklar çatı altını oyun olanı olarak kullanıyor. Can yanmadan değer bulmak için ne yapmak gerekiyor? İlla birilerinin canı mı yanmalı önlem almak için.” Adres; Çalı Mahallesi Papatya Caddesi No. 3
YILAN ÇIKARSA DİYE ÇOK KORKUYORUZ
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan okurumuz İş İnsanı Ali Vatansever’in e-postasını özetimle aktarıyorum. “Mudanya Belediyesi’nin başkanlarına bir sorum olacak. Bursa Mudanya Karayolu Mudanya Opet yanında bulunan yaya üst geçidinden Güzelyalı yönüne geçtiğinizde karşınıza çıkan merdivenleri kullananız oldu mu acaba? Çok merak ediyorum da! Bir metreyi geçen otların arasında yürümenin zorluğu bir yana çok korkuyoruz ya yılan çıkarsa otların arasından diye.” Mudanya Belediyesi’nin dikkatine!
HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR
Yıldırım Belediyesi
“ ‘ÇÖPLÜK OLDUĞU YETMİYORMUŞ GİBİ’ başlıklı yayımınız sonrasında belediyemiz temizlik işleri ekipleri Maksem Deresi’nin ulaşılması çok zor olan bölgelerine dahi girmiştir. Okurunuzun şikayet ettiği alan başta olmak üzere tamamen temizlenmiştir. Bu iş için 16 personelimiz görev almış olup 39 poşet çöp toplanmıştır. Ayrıca alanın temizliği en son olarak 23 Mayıs 2021 tarihinde yapılmıştır. Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü” Dünya Çevre Günü’nün kutlandığı gün olan 05 Haziran tarihinde aldığım bu açıklamanız sonrası insanların duyarsızlığı karşısında bir kez daha üzüldüm. Belirtilen adresten 39 poşet çöp toplansın; ne büyük utanç… Bu saygısız insanların duyarsızlığı inşallah bir son bulur. Hepimiz çok yorulduk… Emekleriniz için teşekkür ediyoruz Yıldırım Belediyesi.
Paylaş