Gerçekten can yanmalı mı?

Beş gün önceki köşemde (02 Ekim 2021) bir kamu çalışanın yerden göğe kadar haklı olduğu şikâyetini ‘Birinin canı yanmadan olmayacak’ başlıklı yazımda yayımlamıştık.

Haberin Devamı

Gerçekten can yanmalı mı
Gerçekten can yanmalı mı
Gerçekten can yanmalı mı
Yüz de yüz gereksiz olmasının yanı sıra iş güvenliği kuralına göre de yüzde yüz uygun olmayan ve israftan öte gitmeyen uygulamaya dikkat çekmeye çalışmıştık.Okurumuzun şikâyetine destek ve şahit olabilme adına yayımımızda; ‘Bu fotoğraf Acemler’de çekilmiş. Ancak ben de gelip geçerken bunun gibi pek çok tehlikeyi görüyorum. Yakında hepsini tek bir konuda dikkatinize sunacağım.’ demiştim.

200 METRELİK MESAFEDE

Gerçekten can yanmalı mı
Gerçekten can yanmalı mı
İşte bu vaadime sahip çıkma anlamında Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük ilçesi olan Osmangazi’deki Acemler İstasyonu çevresine gittim. 200 metrelik mesafe içine serpiştirilen tabelaların fotoğraflarını çektim. İş güvenliği kurallarını da hiçe sayan garip bir durum…
O tabelalardan birisi birimizin üzerine düşmeden yani; birinin canı yanmadan olmayacak. Evet, sanırım öyle olacak… Gerçekten can yanmalı mı; yoksa buna da ‘Her işte bir hayır vardır’ diyelim mi?

Haberin Devamı

BÖYLE KARIŞTIRMAYI NASIL BAŞARDINIZ?

Gerçekten can yanmalı mı
Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde görevli olan hemşire H. Y. , özetimle “02 Ekim 2021 de saat 21.17 de Kestel istikametine giden metroyu bekliyordum. Işıklı led tabelada metronun 1 dakika sonra geleceği yazıyordu. 1 dakika sonra metro gelmişti. Ancak metronun göğüs yazılarında ‘Servis Dışı’ yazıyordu. Yani peronda durmadı! Derken led tabeladaki bildirim yenilendi. Metronun 17 dakika sonra geleceği yazdı. Ancak metro 8 dakika sonra gelmesin mi! İşi böylesine karıştırmayı başaran BURULAŞ’a başarılar diliyorum!” diyor…

DEFİLE DÜZENLEYİN

Gerçekten can yanmalı mı
Okurlarımızdan Ferda Dikmen: “Nilüfer ilçesi Altınşehir Mahallesi 204. Sokak Zehra Özkan Moda evinin önü tam da modalık… Belediyemizin burada defile düzenlemesini tavsiye ederim!” diyor.

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

OSMANGAZİ BELEDİYESİ SÖZ VERDİ
21 Eylül tarihli gazetemizde ‘Böyle Bir İş Dünyanın Neresinde Var!’ başlıklı yazımıza yanıt veren Osmangazi Belediyesi’nin açıklamasını olduğu gibi aktarıyorum: “Sayın Muhammet KÖSLE Hürriyet Bursa’nın 21 Eylül 2021 tarihli sayısında yer alan köşenizde ‘Böyle Bir İş Dünyanın Neresinde Var!’ başlıklı şikâyete yer verilmiştir. Yazıda bahse konu olan bölgedeki hurda deposu iş yerlerine ruhsatsız faaliyet gösterdiklerinden dolayı Zabıta Müdürlüğü ilgili ekiplerince, yasal işlemler yapılmış ve Belediye Encümeninin kararı doğrultusunda takibine ve işlemlere devam edilmektedir. Ayrıca; Hamitler Mahallesi Kutlukbey Caddesi’nin kenarına çöp ve moloz atanın tespiti halinde yasal işlemler ekiplerimizce yapılmakta olup, Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde sivil çevre (moloz) denetim ekibi oluşturularak kaçak moloz atanlara geçit verilmeyecektir. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.”
Açıklamanız ve kaçak moloz atanlara karşı mücadele vereceğinizi beyan etmeniz nedeniyle teşekkür ediyorum Osmangazi Belediyesi. O ziyankârlar geçit bulacaklar mı bulamayacaklar mı? Hep birlikte göreceğiz. Gelişmeleri bizzat takip edip neticesini paylaşacağım...

Yazarın Tüm Yazıları