Diktatör ülkesinde gazeteci olmak

The Daily Show’un yaratıcısı Jon Stewart’ın yönettiği, Gael Garcia Bernal ve Haluk Bilginer’in oynadığı ‘Rosewater’, İran’da işkence altında göz altında tutulan gazeteci Maziar Bahari’nin yaşadıklarını anlatıyor.

Haberin Devamı

Film, yasaklarla dolu günümüz Türkiye medyasını sıklıkla hatırlatıyor.

Rosewater
Yönetmen: Jon Stewart
2014/ABD/103’
Sadece ekran başarısıyla değil, Amerikan popüler kültürünün en etkili isimlerinden biri sayılan 13 Emmy ödüllü Jon Stewart’ın ilk yönetmenlik denemesi olan “Gül Suyu”, İran asıllı Kanadalı gazeteci Maziar Bahari’nin anılarına dayanıyor. Bahari’nin İran’da 118 gün boyunca işkence görerek gözaltında kalışının hikâyesini anlatan ve Gael Garcia Bernal’in başrolde olduğu filmde Haluk Bilginer’i de Bernal’in babası rolünde izliyoruz.

SUÇLU KİM?
Daire
The Loft
Yönetmen: Erik Van Looy
2014/Belçika-ABD/108’

2008 tarihli Belçika filmi “Daire” aynı yönetmenle ama bu kez Amerikalı oyuncularla bir kez daha beyazperdede. Tek gecelik ilişkileri için bir daire tutan 5 adamın, bir sabah burada bir kadın cesediyle karşılaşmaları sonrası yaşadıklarını anlatan bu gerilim, aslının başarısına ulaşamıyor ne yazık ki. Başrollerde ise Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller gibi ünlü aktörler sıralanmış durumda.

Haberin Devamı

KURT KADINLAR DA VARDIR
Hayvan Düşü
When Animals Dream
Yönetmen: Jonas Alexander Arnby
2014/Danimarka/88’


Genç bir kadının büyüdükçe vücudunda belirmeye başlayan değişikliklerin ardındaki gizemi konu alan Danimarka filmi “Hayvan Düşü”, kurt adam türüne incelikli ve etkileyici bir yorum getiriyor. “Let the Right One In/Gir Kanıma” ve “Ginger Snaps” gibi klasiklerle karşılaştırılan filmde, özellikle kurt kadın rolündeki Sonia Suhl çok başarılı.

BU PİRAMİTTEN ÇIKAMAZSIN
Piramitin Laneti
The Pyramid
Yönetmen: Gregory Levasseur
2014/ABD/89’


Bir grup Amerikalı arkeolog çölde kayıp bir piramit keşfeder ancak gömülü sırları açığa çıkardıkça sadece kilitli kalmadıklarını, aynı zamanda av olduklarını fark ederler. Son derece vasat ilerleyen bu korkuyu ancak türün iflah olmaz takipçilerine öneririz.

ZAMANLAR ARASI AŞK
Son Savaş: Aşk
The Lovers
Yönetmen: Roland Joffe

Birbirinden uzak iki kıta ve zamanda, imkansız bir aşkın peşinde koşan iki sevgilinin hikâyesini anlatan film, fantastik ögeler barındıran, ortalama bir aşk filmi.

Haberin Devamı

UMUDUNU YİTİRME
Sonsuz Bir Aşk
Yönetmen: Ozan Uzunoğlu
2015/Türkiye


Kanser hastası Volkan’ın hastanenin ambulansını kaçırıp da çıktığı yolculuğu anlatan filmde İsmail Hacıoğlu, Ferhat Gündoğdu ve Özlem Tekin başrollerde.

Yazarın Tüm Yazıları