20 yıl sonra yeniden yollarda

Matthias Schoenaerts’in hayranları, bu hafta yetenekli aktörü iki farklı filmde, kuşağının en iyi kadın oyuncularından ikisiyle birlikte izleme şansını yaklayacaklar.

Haberin Devamı

Carey Mulligan ile “Çılgın Kalabalıktan Uzak” ve Michelle Williams ile “Aşk Uğruna”, romantik filmlerden hoşlananlar için birebir. Hayranlarının 20 yılı aşkın süredir beklediği “Mad Max: Fury Road” ise, yılın en iyi bilimkurgularından olmaya aday!

Mad Max: Fury Road
Yönetmen: George Miller
2015/Avustralya-ABD/120’

Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki asıl isim George Miller, efsane yol savaşçısı Max Rockatansky ile yeniden aramızda. En son 1985’te bıraktığımız serinin dördüncü filmi, hayranları tarafından yılardır bekleniyordu. Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasına sürüklenenen Mad Max’in bu seferki düşmanı, Immortan Joe. Mel Gibson’la özdeşleşen Mad Max’e bu kez Tom Hardy hayat verirken, Charlize Theron’u da Furiosa rolünde izleyeceğiz. İlk izlenimler beklediğimize değdiği yönünde, kaçırmayın!

Haberin Devamı

Bir kadının portresi
Çılgın Kalabalıktan Uzak
Far From The Madding Crowd
Yönetmen: Thomas Vinterberg
2015/İngiltere-ABD/119’

En son “The Hun/Onur Savaşı” ile hayranlığımızı artıran Thomas Vinterberg’in yeni filmi, Thomas Hardy’nin romanından uyarlama. Özgür ve cesur bir genç kadın olan Bathseba’nın, amcasından miras kalan çiftliğin başına geçip de özgürlüğünü ellerine alışı ve bu yeni hayatında, birbirinden çekici üç adam arasında kararsız kalan tutkusunu konu alan film, Carey Mulligan ve Matthias Schoenaerts gibi iki yeteneği bir araya getiriyor. Kostümlü dramalardan hoşlananlar kaçırmasın.

90’lar diskosuna hoş geldiniz
Eden
Yönetmen: Mia Hansen-Løve
2014/Fransa/131’

“Un amour de jeunesse/Elveda İlk Aşk”ıyla hatırlayacağınız Fransız yönetmen Mia Hansen-Løve, dördüncü uzunu “Eden/Cennet”te, ‘Fransız dokunuşu’ denilen Daft Punk ve Cassius gibi efsanelerin doğuşuna tanıklık etmiş elektronik müzik akımın kurucularından Fransız DJ Paul’un 18 yıllık yükseliş ve düşüş hikayesini anlatıyor. French House’un en ünlü isimlerinden Daft Punk’ı da bu hikayeye yerleştiren Hansen-Løve, 90’ların atmosferini ve müziğini etkileyici bir şekilde kullanıyor. Müzik tutkunları için bulunmaz fırsat.

Haberin Devamı

Dış görünüşe aldanma
Tinker Bell ve Canavar Efsanesi
Tinker Bell and the Legend of the Never Beast
Yönetmen: Steve Loter
2014/ABD/79’

Kimseyi dış görünüşüne göre yargılamamak gerektiğine inanan hayvan perisi Fawn, kocaman ve gizemli bir canavarla arkadaş olur. Tink ve arkadaşları bu misafirin Periler Adası’na katılmasına şüpheyle yaklaşırken, izci periler canavarı yakalamaya giderler. Her Tinker Bell filmi gibi TV havasından kurtulamıyor ve yalnızca çok küçük izleyicilere sesleniyor.

Aşk her şeyi affeder mi?
Aşk Uğruna
Suite Française
Yönetmen: Saul Dibb
2014/İngiltere-Fransa/107’

Matthias Schoenaerts’i başrolünde izleyeceğimiz bir diğer film olan “Aşk Uğruna”, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi işgali altındaki Fransa’da geçiyor. Genç ve güzel Lucile, kayınvalidesinin baskısından boğulmuş, savaştaki eşinden haber beklemektedir. Bir grup Alman askeri evleri işgal ederek yerleşmeye başlayınca iki kadın Teğmen Bruno’yu ağırlamak zorunda kalır. Lucile başta bu yakışıklı ve kibar Alman subayına kayıtsız kalmaya çalışsa da aralarındaki çekime engel olamaz. Schoenaerts’in bu seferki partneri ise bir diğer yetenekli kadın oyuncu Michelle Williams.

Yazarın Tüm Yazıları