Paylaş
Okurlarımız hatırlarsa, geçtiğimiz ay iki yazı üst üste yazarak, Ödemiş ilçesinin Türkiye’nin peynir üretim merkezi olması gerektiğini değerlendirmeye çalışmıştım. Şimdi bu son yazımda kısaca da olsa Ödemişli süt sanayicisinin görüşlerine yer vermek istiyorum.
GÖLCÜK SÜT – İlçenin süt üretiminde Türkiye birincisi olduğunu vurgulayan Gölcük Süt Yetkilisi İsmail Dadal, “Katma değerli üretime geçmek zorundayız. İlçe ekonomisinin geleceği Ödemiş’in Türkiye’nin bir numaralı peynir markası olmasında yatıyor. Bu vizyon ve inançla çalışmalıyız” diyor.
ARAPOĞLU - Ödemiş’in köklü firmalarından Arapoğlu Süt’ün yönetici Mustafa Karaman ise şunları söylüyor: “İsmail Bey, ilçemizin gerek süt üretim potansiyeli gerekse Ödemiş’in Türkiye’nin peynir merkezi olması konulu yazılarınızı okuyoruz. Görüşlerinize tamamen katıldığımızı ifade etmek isterim. Gerçekten de üretimde büyük aşama yaptık. Şimdi sıra yüksek kaliteli ve markalı üretim ile bütün Türkiye’ye aynı zamanda mamul merkezi olduğumuzu kabul ettirmekte.. Peynirde ‘Arapoğlu’ markasıyla bu süreçte iddiamızı sürdüreceğiz.”
GÖRGEN SÜT - “İşletme olarak her zaman daha çok büyümektense daha sağlıklı üretmeyi tercih ettik” diyen Görgen Süt Yöneticisi Hamit Görgen’e göre yerel üretimi desteklemek büyük önem taşıyor. Görgen, “Küçük Menderes Havzası’nın dünya çapında bir potansiyeli var. Yerel üretimin güçlendirilmesi hem çiftçimize katkı hem de bölgesel kaynakların daha etkin kullanımını sağlayacak. Görgen Süt olarak peynirde marka olabilmek için Ödemiş’in her türlü avantaja sahip olduğuna inanıyoruz” diye konuşuyor.
Paylaş