Paylaş
Müzenin çocuk ve gençlere yönelik eğitim programlarını desteklemek amacıyla düzenlenen gecelerin sanat dünyasında ayrı bir yeri var. 11’incisi yapılacak Gala Modern’de 11 sanatçının yapıtı eğitim projeleri için destek amaçlı düzenlenen müzayedede satılacak.
Buna müzayededen çok destek yarışı demek daha doğru. Sanatçıların bağışladığı eserler iş, sanat ve medya dünyasından önemli isimlerin katıldığı gecede yardım yarışıyla satılıyor.
Sunuculuğunu Rana Erkan Tabanca ve Salih Bademci’nin yapacağı Gala Modern gecesinde yardım müzayedesini Maya Portakal Bitargil yönetecek.
HANGİ ESERLER VAR
Destek yarışına çalışmalarıyla katılacak 11 sanatçı ise şöyle sıralanıyor: Nevin Aladağ, Ali Alışır, Özlem Altın, Mohamed Bourouissa, Adnan Çoker, Olafur Eliasson, Tadashi Kawamata, Laure Prouvost, Imran Qureshi, Necla Rüzgar ve Elif Uras.
Genç müzisyen INJI’nin performansının ardından Gökçe Bahadır ve Emir Ersoy’in sahne alacağı gecenin biletleri çok kısa bir süre içinde tükendi.
Gala Modern gecelerinden sağlanan destekle bugüne kadar 637 bin çocuk ve genç sanat eğitiminden yararlandı.
İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern eğitim programlarının geleceğin sanatseverlerinin yetişmesine katkıda bulunduğunu belirtiyor.
Genç ve çocukları sanatla tanıştıran, ücretsiz etkinliklerle sanat eğitimi verilmesini sağlayan Gala Modern gecesini düzenleyen İstanbul Modern Kültür Elçileri; Esra Ekmekçi Çalıcıoğlu, Banu Çarmıklı, Oya Eczacıbaşı, Şeli Elvaşvili, Melkan Gürsel, Cem Hakko, Banu İpeker, Esra Özsüer, Maya Portakal Bitargil, Okşan Atilla Sanön, Rana Erkan Tabanca ve Suzan Sabancı’dan oluşuyor.
BEETHOVEN’I HİÇ BÖYLE DİNLEMEDİNİZ
DÜNYACA ünlü orkestralara ve solistlere programında yer veren İş Sanat, nisan ayında gerçekleştireceği iki konserin biletlerini satışa sundu.
Bunlardan ilki sıra dışı bir Beethoven konseri.
Keman virtüözü, besteci ve komedyen Aleksey Igudesman, İş Sanat’a özel hazırladığı ‘Beethoven ve Daha Fazlası’ konseriyle 16 Nisan Salı akşamı Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda olacak.
Ludwig van Beethoven’ın duyma yetisini tamamen kaybettikten sonra bestelediği son eseri ‘9. Senfoni’nin 200. yıl dönümü vesilesiyle Igudesman, bestecinin izinden giderek yeni rotalara yelken açacak. Aleksey Igudesman’ın yönetimindeki konseri Romanian National Youth Orchestra ve Boğaziçi Caz Korosu renklendirecek. Igudesman’a bu konserde ‘karamel sesli’ şarkıcı ve söz yazarı Futurelove Sibanda’nın yanı sıra ülkemizin yetiştirdiği başarılı mezzo-soprano Senem Demircioğlu ve gitarist Cenk Erdoğan eşlik edecek.
ROMANTİK DÖNEME YOLCULUK
Nisan ayının diğer konserinde ise Franz Lizst Akademisi’nin seçkin müzisyenlerinden oluşan Anima Music Chamber Orchestra kemancı Gwendolyn Masin’e eşlik edecek.
Özgün ve etkileyici performanslarıyla klasik müziğin saygın toplulukları arasında yer alan Anima Musicæ, klasikten çağdaş döneme uzanan geniş repertuvarıyla Kristóf Baráti, György Déri, Zoltán Fejérvári gibi dünya çapında tanınmış Macar solistlerin yanı sıra Jonathan Cohler, Giovanni Guzzo, David Grimal, Kirill Troussov gibi sanatçılarla da müzikal işbirliklerini sürdürüyor.
Eleştirmenler tarafından “Müziğin bilinmeyen bölgelerine cesaretle girebilen, heyecan verici bir sanatçı” olarak tanımlanan konserin solisti Gwendolyn Masin, sıra dışı bir müzisyen olmasının yanı sıra, eğitimci ve besteci kimliğiyle de dikkat çekiyor.
Hugo Wolf, Camille Saint-Saëns, Maurice Ravel, Piotr Ilyıch Tchaikovsky, Antonín Dvořák’ın eserlerinin seslendirileceği konser, 17 Nisan Çarşamba saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyircinin karşısında olacak.
Konserler için ayrıntılı bilgi issanat.com.tr internet sitesinde, biletler ise Biletix’te.
GREGOR SAMSA’YI ÖRÜMCEĞE DÖNÜŞTÜRDÜLER
SOSYAL medyada karşıma çıktı. Mutena Yayınları adlı bir yayınevi Franz Kafka’nın en bilinen eseri ‘Dönüşüm’ü ‘Değişim’ adıyla yayımlamış.
Kitabın kapağında da dev bir örümcek görseli kullanılmış. Yanlışlıkla böcek yerine örümcek mi bastılar dedim ama arka kapak yazısında Gregor Samsa’nın bir sabah böcek değil dev bir örümcek olarak uyandığı yazılmış.
Yayınevinin Gregor Samsa’yı Spider Man’a dönüştüren bu ‘yorumuyla’ hayli dalga geçilmiş, benzeri başka örnekler sıralanmış.
Teliften düşmüş kitapların daha önce yapılmış çevirilerinden kopyala yapıştır yöntemiyle yeni çeviriymiş gibi basıldığına, keyfi bir şekilde kesilip biçilerek kısaltıldığına tanık olmuştuk.
Bu kez roman kahramanını değiştirmişler.
Buna dur diyecek, denetleyecek bir kurum yok mudur?
Paylaş