Koltuk Senin!

Konserler birer birer başlarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür AŞ ve kültür sanat sektörü el ele vererek harika bir faydaya imza atmışlar. Bu yaz Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahipleri tarafından kullanılmayan koltuklar boş kalması yerine 24 yaş altındaki İstanbullu sanatseverlere ücretsiz olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

Sanatseverler etkinliklerden 1 saat önce etkinlik alanının girişinde bulunan ‘Koltuk Senin’ masasına başvurarak HES kodu doğrulaması yapılmış İstanbul Kart ile sıra numarası alıyor. Etkinlik başlarken, alınan sıra numarasına göre genç sanatseverler görevliler tarafından konser alanına alınarak uygun koltuklara yönlendirileceklermiş. Ek olarak belirtmek gerek, bu kampanyadan 1 kişi 1 ayda 1 kez yararlanabilecekmiş. Uygulama açısından genç sanatseverlerin de bu konserlerden ücretsiz olarak imkanlar çerçevesinde faydalanacak olmasına çok sevindim.

Yeni Çıkışlar

Karsu – Sonunda

Karsu yeni teklisi ‘Sonunda’yı geçtiğimiz hafta yayımladı.

Şarkının sözleri Kalben, bestesi ise Karsu ile Mart Jeninga’nın birlikte imzasını taşıyor. Kalben ve Karsu’nun yeni bir şarkı için bir araya gelmesi fikri beni aşırı heyecanlandırıyor. Dilerim bu bir başlangıçtır ve bu iş birliğinin devamı daha gelir. Kalben’in sözlerini yazdığı ‘Sonunda’ Karsu’nun kendine has vokaliyle birleşince ortaya nefis bir şarkı çıkmış. Şarkının Paradiso çekilen klibi de ‘Sonunda’ya kesinlikle ayrı bir hava katmış.  

Haberin Devamı

Simge Pınar – Cevap

2019 senesinde yayımlanan ‘Güzel Şeyler’ albümü ile Simge Pınar o günden beri merakla beklediğim bir isimdi. Önceki hafta ‘Cevap’ adlı yeni şarkısını Universal Music etiketiyle yayımlayan Simge Pınar nefis bir geri dönüş yaptı. Sözleri ve bestesi kendisine ait olan şarkının prodüktörlüğünü Efe Demiral üstlenmiş.

‘Cevap’ın introsunu kaç kere dinledim bilmiyorum, şarkıyı baştan sona defalarca dinleyip, introsunu en sonunda birkaç kere daha dinledim her seferinde.  Yeni şarkı aynı zamanda Simge Pınar’ın ikinci albümünden çıkan ilk şarkı. Simge, ikinci albüm yolculuğuna olan katkısından ötürü ve birlikte çalıştığı herkesin ruhundan bir parça taşımasından ötürü ‘Cevap’a ayrı bir sevgiyle bağlı olduğunu belirtmiş. İkinci albümü ve yeni şarkıları ‘Cevap’ın yayımlanmasından sonra daha büyük bir merakla bekliyorum.

Islandman – Amarnos Ahora

Islandman’ı ne kadar çok sevdiğimi herhalde buradan birkaç kere yazmışlığım var. Birkaç sene önce kısa bir söyleşi de yapmıştım kendileriyle. Müzikleri o kadar yeni ve enerji dolu geliyor ki, onlardan yeni bir şarkı duymak her zaman bünyeme iyi geliyor.

Haberin Devamı

Islandman’ın yeni şarkısı ‘Amarnos Ahora’ gruba özgü elektronik altyapılarla zenginleşmiş, folklorik seslerin yer aldığı harika bir yaz şarkısı olmuş. Ekip ‘Amarnos Ahora’da Ekvatorlu şarkıcı Huaira ve perküsyon virtüözü Jacob Andersen’ın Bongo Entp. projesiyle bir araya gelmiş. Yeni şarkı aynı zamanda grubun sonbahar aylarında yayımlanması öngörülen yeni albümüleri ‘Godless Ceremony’nin de habercisi olarak karşımızda.

Serenad Bayraktar – Kolay Gelir

Yaz havasının üzerimizdeki etkisi yavaş yavaş artıyor, bunda yeni şarkıların da etkisi büyük elbette. Sıcak yaz moduna Serenad Bayraktar da yeni şarkısı ‘Kolay Gelir’ ile damgasını vuruyor.

Şarkının söz ve müziği ‘Serenad Bayraktar’a, düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait. Serenad’ın Genco Arı ile uyumu önceki iki şarkısında olduğu gibi yine kendisini gösteriyor. Bir önceki teklisi ‘Hissediyorum’daki disko ve dans modu Serenad’ın yeni şarkısında daha da üst bir noktaya ulaşmış. Amsterdam ve İstanbul arasında sık sık gidip gelerek durmadan üreten genç trompet sanatçısı Serenad Bayraktar yeni şarkısı ‘Kolay Gelir’ ile pandemi döneminde hepimizin hasret kaldığı enerjiyi ortaya çıkartacak.

Haberin Devamı

Ali Özcan-Bıraktım Kendimi

Ali Özcan’ın 2019 senesinde yayımladığı ‘Aştan Haber Var’ EP çalışması ilk olarak albüme adını veren şarkı ‘Aşktan Haber Var’ ve ardından ‘Duymuş Olurum’ klipleriyle dinleyicisiyle buluşmuştu. Şimdi ise albümün kapanışını yapan ‘Bıraktım Kendimi’nin klibi ile dinleyenlerinin karşısında. 

Efsane Erekli -Tunç stüdyolarında kaydedilen ve Mert Tunçmakas’ın düzenlemesini üstlendiği ‘Bıraktım Kendimi’nin klip çekimleri geçtiğimiz Haziran ayında tamamlamış. Marmaris Selimiye’de çekilen video klibin yönetmenliğini ‘Aştan Haber Var’ da olduğu gibi yine Ali Özcan üstlenmiş. Şarkıdaki Ege esintilerini en iyi şekilde yansıtabilmek için rotasını Marmaris Selimiye’ye çeviren Ali Özcan, çekimler sırasındaki keyif dolu anları hiç unutmayacağını belirtmiş.

Yazarın Tüm Yazıları