Dünyanın kitlendiği albüm Temmuz’da geliyor

Önceki gün Billie Eilish sosyal medya profilinden yeni şarkısını 15 saniyecik tanıttı ve Twitter’da kısa süre içinde trending topic oldu. Billie Eilish’in artık geldiği nokta böyle bir durum, dev bir takipçi kitlesi ve merakla yaptığı her şeyi yakından takip eden bir hayran ordusu var.

Haberin Devamı

Yakın zaman önce kendisine çok yakıştığını düşündüğüm siyah uçları neon yeşil saçlarını açık sarıya boyatarak imajını yenileyen genç sanatçı, yeni bir şeylerin yolda olduğunu Instagram hesabından fısıldıyordu. Son birkaç paylaşımından sonra bu heyecan ve merak dalgasını daha fazla uzatmadan dün nihayet ağzındaki baklayı çıkarttı. Billie Eilish’in ikinci stüdyo albümü ‘Happier Than Ever’ 30 Temmuz’da yayımlanıyor. Ağabeyi Finneas’ın yakın zaman önce Billie’nin yeni albümünün tam bir yaz albümü olduğunu, herkesin yerinde duramayacağını ve dans edeceğini söylemesi şimdi bu duyuruyla daha anlamlı bir hal aldı. Billie Eilish yeni albümü için ‘şimdiye kadar yaptığım hiçbir işi bu kadar sevmedim, umarım sizler de benim hissettiğim bu duyguları yeni şarkıları dinlediğinizde yaşarsınız’ diyerek bu hafta Perşembe günü yeni şarkısının çıkacağını duyurdu. İlk albümünden sonra tüm dünyanın aklını başından alan iki kardeşin, yeni albümde neler yaptığını duymak için gerçekten sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı

Gülçin Ergül’den İngilizce Albüm: Invitation

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında senenin en özel pop albümlerinden birine imza atan Gülçin Ergül, uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Invitation’ adlı 8 şarkılık ilk İngilizce albümünü Arpej etiketiyle önceki hafta yayımladı.

‘Invitation’ın Gülçin Ergül gibi güçlü bir vokale yakışan bir albüm olduğunu en başta söylemek istiyorum. Şarkıların söz yazarlığını Hollandalı Josephine Zwaan ile birlikte yapan Gülçin Ergül, ayrıca kendi söz ve müziği olan 4 şarkıyı da bu albüme eklemiş. Müzik direktörlüğünü Emre Bayar’ın üstlendiği ‘Invitation’da bir de Whitney Houston cover’ı olan ‘I Wanna Dance With Somebody’ yer alıyor. Şarkının vokallerinde Gülçin Ergül bence harikalar yaratmış, diğer yandan yeni düzenlemesi Whitney Houston’ın orijinal haline biraz daha yakın olsaydı daha mı etkileyici olurdu diye aklımda bir soru işareti kaldı.

Albümün fotoğraflarında Safa Gülsoy’un, styling’de ise Fırat Kanburoğlu’nun imzası yer alıyor. İlk klip ‘Don’t Wake Me Up’ Murat Joker yönetmenliğinde çekilmiş. Sesiyle ve önceki yayımladığı çalışmalarla dinleyenleri büyüleyen Gülçin Ergül, yeni albümüyle sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da kendisinden söz ettirecek bir işe imza atmış.

Haberin Devamı

İngiltere’den Bir Türk Grup: Keşmekeş

İngiltere’de kurulmuş bir Türk müzik grubu olan Keşmekeş ile geçtiğimiz kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Ekip 20 yıl önce Londra’da bir araya gelen arkadaşlardan oluşuyor. Aslında hobi olarak başlayan grupça müzik yapma isteği zamanla profesyonel olarak devam etme hayalini de peşinden sürüklemiş.

2019 senesinde kurulan Keşmekeş ilk albümü ‘Yarem’i geçtiğimiz sene yayımladı. Grup üyelerinden Niyazi Albay’ın aktardığına göre Keşmekeş’in mutfağında farklı sesler ve enstrümanlar var. Grubun içindeki bu zenginlik hem birbirlerini beslemiş hem de şarkılarına ilham olmuş. Dinleyicilerinin yolu Keşmekeş’te Cem Karaca’dan Aşık Mahzuni Şerif ve Neşet Ertaş’a kadar birçok usta isimle kesiştiğini söyleyen Niyazi Albay, şarkılarında Türk halk müziğinin ve Anadolu rock tarzının çokça görüldüğünü belirtiyor. Şarkılarını yaptıkları stüdyonun bazen evleri, bazen de mesailerini geç bitirdikleri ofisleri olduğunu söyleyen Albay, şu ana kadar yaşadıkları en büyük zorluğun 20 senedir yapmış oldukları bestelerdeki aranjmanları değiştirmek ve bir sonraki albüme hangi şarkılarla devam edeceklerine karar verme süreci olduğunu itiraf ediyor.

Haberin Devamı

İlk albümleri ‘Yarem’ çıktığı sırada pandeminin tüm dünyada etkili olmasının kendilerine etkisini sorduğumda onlar da sektörün canhıraş çabasını ve müzisyenlerin mücadelesine çok yakından tanık olduklarını belirtiyor. Niyazi Albay Keşmekeş’in ilk albümü yayımlandıktan sonra Türkiye’den de çok ilgi gördüğünü ancak şarkıların en çok yurt dışında yaşayan gençlerin ilgisini çektiğini aktardı. Pandemi henüz sönümlenmemişken önümüzdeki dönemde neler planladıklarını sorduğumda 7 Mayıs’ta yepyeni bir şarkılarının yayımlanacağı haberini aldım. Grup üyelerinden Salman Sobe’nin dedesine ait olan ‘Geldin Şen Eyledin’ adlı yeni şarkıları çok kısa bir süre sonra dijital platformlarda yerini alacak. Henüz ‘Yarem’in heyecanı bitmemişken, yeni şarkıları ‘Geldin Şen Eyledin’in ardından ikinci stüdyo albümleri için çalışmaları hızlandıracaklarını belirten Niyazi Albay, 2022 yılı için büyük sürprizleri olduğunu, dinleyicilerinin karşılarına yeni albümleriyle çıkmak için sabırsızlandıklarını ekledi. 

Haberin Devamı

Serenad Bayraktar ve Genco Arı’dan ‘Hissediyorum’

Trompet sanatçısı Serenad Bayraktar Genco Arı’nın da eşlik ettiği nefis bir şarkı yayımladı. Eğitimini Rotterdam’da sürdüren sanatçı GTR Müzik etiketiyle yayımladığı yeni şarkısı ‘Hissediyorum’ da bizleri evlerimizdeki diskoya ışınlıyor.

Bundan birkaç ay önce yayımladığı ilk şarkısı ‘Kabul Ettim’ ile dikkatleri üzerine çeken Serenad Bayraktar yeni şarkısında bahara canlı adımlarla giriyor.  Elektro pop tarzındaki enerjik şarkının söz ve müziği Serenad Bayraktar’a, düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait. Bu nefis şarkının ışıl ışıl canlı ve renkli klibinin yönetmenliğini ise Murat Joker üstlenmiş. İkilinin ortaya çıkarttığı ‘Hissediyorum’ devamında neler yapacaklarına dair merakımı üst seviyeye çıkartıyor.

Yazarın Tüm Yazıları