Babylon 'bis'e çıkıyor

Geçtiğimiz yaz sonunda Babylon 15 senelik müzik serüveninin ardından yeni mekanına geçmek için Asmalımescit’teki yerini kapatmıştı. Dile kolay 15 senelik, İstanbul’un en bilindik müzik performansı sahnelerinden biri olan Babylon’un anılarla dolu eski mekanının kapanıyor olması oldukça hüzünlü bir durumdu.

Haberin Devamı

Kapanış partisini kaçırdığım için kendime çok kızmıştım, ama sanırım çok da üzülmeme gerek kalmadı. Yeni sezon etkinliklerini incelerken Babylon’un “bis” yaparcasına açılacak olması haberine en çok sevinen ben oldum.

Babylon bise çıkıyor

Restorasyonu devam eden Bomonti Bira Fabrikası’nın içi dev Babylon dünyası olmak üzere hazırlana dursun, bildiğimiz Babylon sezonun ilk yarısında zengin programıyla Asmalımescit’te tekrardan kapılarını açacak.

Merak edenler için Bomonti Bira Fabrikası’ndaki restorasyon çalışmaları alıştığımız Babylon dokusuna uygun şekilde akustik ve teknik altyapısına uygun olarak devam ediyor. 2015’te kapılarını açacak olan yeni mekanın ardından, Babylon Asmalımescit bu sefer onarım amacıyla kapanacak. Onarımı tamamlandıktan sonra İstanbul Babylon Bomonti ve Babylon Asmalımescit olarak iki nefis mekana sahip olmuş olacak.

Haberin Devamı

Babylon’un bis yaptığı bu sezonda kimler kimler geliyor:
16 Ekim
Hercules & Love Affair (Live)
18 Ekim Pantha Du Prince (live)
22 Ekim Chinawoman
1 Kasım Chet Faker
5 Kasım Sebastian Tellier
6 Kasım The Richard Buna Quartet
12 Kasım Emiliana Torrini
13 Kasım Club Cheval & Yuksek
14 Kasım James Holden (live)
15 Kasım Plaid & Bibio (Dj Set)
19 Kasım Amp Fiddler
22-23 Kasım Cat Power
27 Kasım Russian Red
28 Kasım Dave Clarke
5 Aralık Guts (live)
13 Aralık GusGus (live)

Babylon bise çıkıyor

Programa bakınca bu kış yine Asmalımescit’ten çıkamayacağımı anlıyorum. Sezonun ilk konseri Hercules & Love Affair ile başlarken, Chet Faker, Chinawoman, Sebastian Fellier konserleri beni şimdiden heyecanlandırıyor.

Babylon bise çıkıyor

Özellikle hiç izleyemediğim ve çok merak ettiğim Yuksek 13 Kasım’da Babylon’da olmasına çok mutlu oldum. Geniş yelpazedeki bu programda James Holden’in hem de canlı olarak görmek beni epey şaşırttı. Babylon Asmalımescit onarıma girmeden, James Holden gibi elektronik müzik dehası birini canlı izlemek gerçekten harika olacak.

Haberin Devamı

Babylon bise çıkıyor

Hepsinden öte bu sene özellikle GusGus’ın son albümü Mexico’dan sonra Babylon’da canlı sahne alacak olması beni mest etti. Aralık’a kadar çok var desem de, bu programla Aralık da çabucak gelir.

Babylon bise çıkıyor

Birçok konserin biletleri şimdiden tükenmeye yüz tutmuş. Örneğin Islandman/Chet Faker gecesinin biletleri tükenmiş durumda. Elinizi çabuk tutun derim!

BU ARALAR NE DİNLENİR?

Sonbaharın bereketi Eylül itibariyle kendi hissettirir güzellikte bir birinden güzel albümlerle bize göz kırptı. Ekim ayı da ondan geri kalmaz, albümler birikti, kısa bir seçki yapıp kendi radarımdaki albümleri size yazmak istedim:

MARRON 5 – V

Babylon bise çıkıyor

Maroon 5 5. albümleri olan ‘V’ yi Eylül ayının başında yayınladılar. Albümde Gwen Stefani ile düet olan ‘My Heart Is Open’ Sia Furler’in de imzasını taşıyor. Adam Levine’in sesine uzun süre dinleyince tahammül edemesem de, dinledikçe dinleyesim gelen bir albüm olmuş.

Haberin Devamı

YILDIZLAR
Animals
It Was Always You (Seal’ın Crazy’sine benziyor)
Sugar (Bu şarkıyı Katy Perry söylemeliymiş)
In Your Pocket
New Love

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ
Maps (uzun zamandır en sevdiğim Maroon 5 şarkısı oldu)

Feelings (Bir zamanlar Anastacia vardı nedense bu şarkının introsu bana onu hatırlattı. Ama şarkı albümün incisidir)

alt-J – THIS IS ALL YOURS

Babylon bise çıkıyor

İngiliz grubun ikinci albümü geçtiğimiz hafta yayınlandı. İlk albümleri ‘An Awesome Wave’ e göre bence daha melodik bir albüm olmuş. Haziran ayında albümden çıkan ilk single ‘Hunger Of The Pine’ ı dinlemekten hala sıkılmadım diyebilirim. Söz konusu şarkıda Miley Cyrus’un 4X4 şarkısından sample’lar olması ayrıca manidar.

Haberin Devamı

YILDIZLAR
Every Other Freckle
Nara
Arrival In Nara
Choice Kingdom

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ
Left Hand Free
Hunger Of The Pine (Albümün incisidir)

THE DRUMS – ENCYCLOPEDIA

Babylon bise çıkıyor

2012’den beri gruptan yeni bir kayıt merakla bekleniyordu. İlk albümlerinin ardından yakaladıkları başarı ile 2011 senesinde yayınladıkları ikinci albümleri ‘Portamento’ ile kendi hayran kitlesini kemikleştiren grup, yeni albümle bu yola baş koyduklarını gösteriyorlar. Ne yapsan mutlu olmayan Pitchfork grubun albümünü ‘eh işte’ olarak nitelendirmiş olsa da, melodik ve eğlenceli bir albüm olduğunu düşünüyorum.

YILDIZLAR
Magic Mountain
Kiss Me Again
I Hope Time Doesn’t Change Him

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ
I Can’t Pretend

Haberin Devamı

THE KOOKS – LISTEN

Babylon bise çıkıyor

The Kooks’un ilk iki albümü ‘Inside In/Inside Out’u ve ‘Konk’ un her zaman yerleri bende ayrıdır. 2011 senesinde çıkarttıkları 3. albümleri ‘Junk Of The Heart’ ile beni çok tatmin etmeseler de, şimdi yeni albümleri ‘Listen’ ile yine gönlümü kazandılar. Grup elemanlarından Luke Pritchard albüme bu ismi vermelerinin sebebini, ‘dinle’ kelimesinin net, direk hem de çok açık ve pozitif bir anlam ifade ettiğini düşündüklerini belirtmiş.

YILDIZLAR
Forgive & Forget
Around Town
Sweet Emotion

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ
Bad Habit

SIR SLY – YOU HAUNT ME

Babylon bise çıkıyor

Spoify’da yeni şarkı arayışındayken denk geldiğim bu taze grup son birkaç aydır duyduğum en iyi keşif. Kaliforniya’dan çıkan grup 2013 senesinde yayınladıkları iki single ardından albüm anlaşmasına kavuşmuşlar. ‘You Haunt Me’ bu sene Eylül ayında yayınlanırken, İngiltere ve Amerika’da hatırı sayılır bir hayran kitleleri şimdiden oluşmuş bile. Kritiklerden okuduğum kadarıyla Coldplay, Maroon 5, Fun ile yaptıkları müzik eş tutulurken albümleri bu senenin en iyi albümleri arasında yer alacak kadar güzel.

YILDIZLAR
Where I’m Going
You Haunt Me
Nowhere / Bloodiness pt.1 Medley
Too Far Gone

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ
Ghost
Gold

Yazarın Tüm Yazıları