Arctic Monkeys ve Placebo heyecanı!

Tıpkı eski zamanlarda olduğu gibi daha bugünden 7-8 ay sonra olacak konserlerin duyurularını almaya başladık. Herhalde duymayan kalmamıştır ama ben de yazmasam olmazdı. 9-10 Ağustos 2022 tarihlerinde Zorlu PSM’de Arctic Monkeys sahne alacak.

Haberin Devamı

Söz konusu konserin duyurusundan kısa bir süre sonra geçtiğimiz hafta biletler satışa çıktı ve bitti. Göz açıp kapayıncaya kadar iki günlük konserin tüm biletleri satıldı. Biletlerini erken alanlar şanslılar, daha sonra alırım diyerek erken davranmayanlar bu seferlik Arctic Monkeys’i canlı izleme şansını kaçırdı.

Arctic Monkeys’i en son 2013 senesinde son Rock’n Coke’ta izlemiştim. The Prodigy, La Roux, Everything Everything, Ellie Goulding ve Editors’un da sahne aldığı unutamadığım o son efsane festivalde Arctic Monkeys’in sahneye çıktığı anı ve kalabalığın çıldırdığı sahneyi hala hatırlıyorum. İngiliz grubun yeniden İstanbul’da sahne alacak olması gerçekten son zamanlarda duyduğum en iyi haber.

Güzel haberler Arctic Monkeys ile bitmiyor.  PSM Loves Summer kapsamında 18 Temmuz 2022’de Zorlu PSM’de Placebo da sahne alacak. Arctic Monkeys gibi biletler ışık hızıyla biter mi bilmiyorum ama grubun çok uzun zamandır hem turnede olmaması hem de yeni yıla yepyeni bir albümle girecek olmaları bence bu konseri çok daha iştahlı bir hale getiriyor.  

Haberin Devamı

25 Mart’ta yayımlanacak olan grubun 8. albümü olan ‘Never Let Me Go’ hakkında çıkan her haber şimdilik en önemli gündemim. Yayımladıkları yeni teklileri ‘Beautiful James’ ve ‘Surrounded by Spies’ ile sevenlerini ısındıran grubu seneler sonra yeniden canlı izleyecek olmak beni şimdiden heyecanlandırıyor.

Yeni Çıkış

Ufuk Beydemir – Ellerin Uzansa

GeçtiÄŸimiz hafta Ufuk Beydemir’in yeni ÅŸarkısı yayımlandı. ‘Ellerin Uzansa’ insanların kalabalıktan gün geçtikçe soyutlaÅŸma halini anlatıyor. Åžarkı her ne kadar bu duyguyu aktarsa da, dinledikçe bir umut aşıladığını da belirtmeliyim.‘Ellerin Uzansa’ ilk notadan retro hissini veriyor.

Kadıköy Jeremy Stüdyolarında kaydedilen ‘Ellerin Uzansa’nın söz ve bestesi Ufuk Beydemir’e, düzenlemesi Cihan Reşit Köse ve Ali Can Vatanperver’e ait. Şarkının prodüktörlüğünü Albülkadir Çığsar ve Ufuk Beydemir ortaklaşa üstlenmişler.

Erkan Güleryüz – Of

‘Sezen Sokakta’ Belgesi’nin yıldızı Erkan Güleryüz geçtiğimiz hafta nefis bir şarkı yayımladı. Sezen Aksu’nun sözü ve bestesinde imzası olan ‘Of’ Erkan Güleryüz’ün 2022’de yayımlamayı planladığı ‘Minimal’ albümünde yer alan şarkılardan bir yenisi olarak karşımızda. Düzenlemesinde Erkan Güleryüz, Soner Kıvanç, Ömer Göktepeliler ve Can Güneş’in imzası yer alırken, yaylı tambur Ömer Göktepeliler, klasik gitar ise Can Güneş tarafından kaydedilmiş.

Haberin Devamı

Sanatçının 2022’de yayımlanacak olan ‘Minimal’ albümünden ilk olarak ‘Gün Ola Harman Ola’ daha sonra ‘Sorma’ ve ‘İki Simit’ yayımlanmıştı. Söz konusu projenin dinleyicisiyle buluşan son halkası ‘Of’un eski dönem filmleri andıran performans video klibinin yönetmenliğini ise Erkan Güleryüz kendisi üstlenmiş.

In Hoodies – Planetarium / Set Sail Sinking

In Hoodies de geçen hafta yeni teklisini yayımlayan isimlerdendi. ‘Planetarium / Set Sail Sinking’ teklisiyle ile yine bambaşka bir bakış yakalamış In Hoodies. Şarkı dinleyicisini biraz karanlık günlere ışınlıyor. Yeni tekli geleceğe dair belirsizlikler, iklim koşullarının zorlaşması ve özgür düşüncenin kısıtlanması gibi temalar odağa taşıyor. In Hoodies’in etkileyici vokali, şarkının hikayesine uygun altyapısı dinledikçe insanı etkisi altına alıyor.

Haberin Devamı

İki versiyonla yayımlanan şarkıda In Hoodies’e synthesizer ve drum machine’de Zeynep Oktar, çelloda Yasemin Özler eşlik etmiş. HOOD Base’de kayıtları tamamlanan ‘Planetarium / Set Sail Sinking’in prodüktörlüğünü Zeynep Oktar ve In Hoodies üstlenmiş, miks ve mastering’i ise yine Zeynep Oktar tamamlamış. Şarkının nefis kapak çalışmasında ise Bülent Gültek imzası var.

In Hoodies yaptığı çalışmalarını hem işitsel hem de görsel disiplinlerin ortaklaşa kucaklaştığı bir noktada dinleyicisiyle buluşturuyor. Bu bakışla ‘Planetarium / Set Sail Sinking’i illüstratör Bülent Gültek’in solo sergisi ‘Planetaryum’ ile paralel olarak yazmış.

Yazarın Tüm Yazıları