Angelina Jolie ve Brad Pitt çiftiyle aynı yatakta uyuyun
Paylaş
LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
At yelesinden yapılan Hasten’s yataklar sosyetenin yeni gözdesi. İsveç Kraliyet Ailesi, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Tom Cruise ve Angelina Jolie-Brad Pitt çifti gibi ünlüler bu yataklarda uyuyor.
El işçiliğiyle yapılan yatakların tek kişiliği bin 350, çift kişilikleri 3 bin 500 Euro’dan başlıyor. En değerli modelse 60 bin Euro’ya kadar çıkıyor
Jansson Ailesi en başta tıpkı Hermes gibi atlar için eğer yaparak işe başladı. İşin sırrını çözdükten sonra, “Madem bunu yapıyoruz, yüksek el işçiliği gerektiren yatak işine de gireriz” deyip 1852’de yatak da yapmaya karar verdiler. Zaman içinde yatakları kraliyet ailesinin bile dikkatini çekti. Şimdi kurdukları Hastens markası 34 ülkede satılıyor. Peki bu yatakları bu kadar özel yapan ne? Öncelikle yataklar İsveç’te geleneksel el işçiliğiyle dikiliyor. Her bir yatak için 160-180 saatlik el emeği gerekiyor. Ve her biri kişiye özel. Yataklar üretimin ilk etabından sonuna kadar; hiçbir makine, köpük, lastik, poliüretan ve lateks maddeleri kullanılmadan geleneksel yöntemlerle dikiliyor. Bunun yerine iyi pamuk, saf yün ve keten hammadde olarak kullanıyor. En büyük sırsa hipoalerjenik at yelesi. Havadar, esnek ve yumuşak at yelesi, son derece etkin havalandırma sistemine sahip. Vücudu ideal sıcaklıkta tutuyor, omurgayı ve bel boşluğunu destekliyor. At yelesi telleri, nemi dışarıya atan ve taze havanın girmesini sağlayan minyatür bir havalandırma sistemi gibi çalışıyor. Bu teller Güney Amerika’daki atların yele ve kuyruk kısmından elde ediliyor. Belli basınç altında bazı işlemlerden geçiriliyor. Yatak başına kullanılan at yelesi miktarı 20-200 kilo arasında değişiyor.
EN İYİ BEŞ USTA ÇALIŞIYOR
Tabii at yelesi pahalı bir malzeme. Öncelikle oldukça uzun bir işlem süresi var ve her bir hayvandan belli bir miktarda elde edilebiliyor. Markanın ‘Continental’, ‘İskandinav’ ve ‘Hareketli’ olmak üzere üç ana grup altında toplam 12 modeli var. Kullanılan malzeme yoğunluğu ve el işçiliğinin süresine göre ürünlerin fiyatları değişebiliyor. En pahalısı 60 bin Euro’luk Vividus modeli. En yüksek kalitede el işçiliği ve doğal malzemeler bu modelde kullanılıyor. En iyi beş usta, 160-180 saat arası çalışarak makine kullanmadan tamamlıyor.
Ünlü mimardan ‘downtown’ stili
Dekorasyon dünyasının özgün mimarlarından Tayfun Mumcu tasarımlarını Nişantaşı’ndaki mağazasında sergilemeye başladı. Mağazadaki koleksiyonda ağırlıklı olarak Tayfun Mumcu’nun tasarımlarının yanı sıra replika parçalar da öne çıkıyor. Replika mobilya ve aksesuvarlar; günümüz malzemeleriyle modern şehir yaşamının konforuna uyarlanıyor
İç mimar ve tasarımcı Tayfun Mumcu 20 yıla yakın bir süredir, ev projeleri ağırlıklı iç mimari proje ve uygulamaları yapıyor. Mağaza projeleri ve uygulamaları da yürütüyor. Bir yandan da moda tasarımcısı eşi Banu Bora’yla ortak açtığı Midnight Express’teki tasarımlarla ilgileniyor. Ama Mumcu’nun en büyük hayallerinden biri kendi mobilyalarını teşhir etmek istediği bir mağazası olmasıydı. Böylece Teşvikiye Mahallesi, Maçka Caddesi’ndeki Ralli Apartmanı’nı bulunca sonunda Tayfun Mumcu Mobilya’yı açtı. Yeni mağazasının eşiyle ortak olduğu Midnight Express’lerden farkını şöyle anlatıyor: “Burası mobilya ve ev aksesuvarı ağırlıklı. Midnight Express’te sadece ev aksesuvarları tasarımlarımı görebilirsiniz. Mağazamda ‘downtown’ yaşam stili hakim. Bu stili cool-classic bir tarz olarak tanımlayabiliriz. Modern ve klasik parçalarla bazen de antika veya çağdaş koleksiyon örneklerinin yer aldığı eklektik bir yaklaşım. Şehir merkezleri her kültürden, her profilden insanın bir arada olduğu, birbirinden etkilendiği, izlediği bir bölge. Bu eklektik yapı ve hareketlilikte, projelerimde yakalamaya çalıştığım ruhu kolayca buluyorum. Bu stilin özellikle İstanbul’daki iç mekân projelerine çok yakıştığını düşünüyorum.” Tayfun Mumcu mümkün olabildiğince klasik, zamansız ve renkli tasarımlar yapıyor. Çalıştığı projelerde eksikliğini duyduğu sofalar, sehpa, tek koltuklar ve replika parçalar koleksiyonunu oluşturuyor. Eski cila ve kaplama tekniklerine de sıkça yer veriyor. Ayrıca ‘Kendim kullanmayacağım’ dediği hiçbir mobilyayı da koleksiyonuna dâhil etmiyor. İlham kaynağıysa günlük hayat ve seyahatler.
BU SENENİN TRENDLERİ
Bu sene vintage mobilyalar ve aksesuvarlar, renkli halılar, beyaz büyük kanepeler ön plana çıkıyor. Ama ben her zaman, bir evde daha az eşya ve daha fazla hayat olmalı, diye düşünüyorum. Kesinlikle kendi konforumuza yönelik bir ev kurgulamalıyız. Ana eşya gruplarında moda renklerden ve stillerden uzak durmak iyi bir öneri olabilir. Bu yaz bol ışık, bol çiçek, mis kokular, güzel bir müzik, yaz akşamına huzur katan dinginlik evlerin olmazsa olmazı.
DEKO-ÖNERİ
Perdeler dekorasyonun en önemli tamamlayıcısı. Bahar da siz de doğru perdeyi seçerek işe başlayabilirsiniz. İşte birkaç öneri: Rustik perdeler, duvar veya tavana taşıyıcı borulara, kumaşlarla ya da halkalarla geçirilir. Country tarzı evler için ideal. Japon perdeler geniş camlarda işinize yarabilir. Klasik perdelerden sıkılanlar ip perdelerle de evinize farklı bir hava katabilirsiniz.
* Ev sinema sistemim ve DVD’lerim * L koltuğum. Üstünde rahat film izliyorum. * Farklı ülkelerden duvarımda asılı aldığım maskeler. * Salondaki İngiltere’den aldığım halı. * Salonla mutfağı ayıran separatör.