Paylaş
Sayın Güzin Abla, sokakta yaşayan köpeklerle ilgili çözüm, sırf şu anda sokakta yaşayan köpeklere odaklanılarak bulunamaz.
Eğer kişi, petshop’tan heves edip aldığı köpeğe sokakta veya barınakta bakılacağını biliyorsa, hevesi geçince onu sokağa salmaktan hiç çekinmez.
Hiç vicdan azabı duymaz.
Hatta onu özgür bıraktığını düşünerek avunur.
Sokakta ve barınakta köpek bakıldığı sürece, sokak hayvanları sayıları artarak var olmaya devam edecek. Çözümün olmazsa olmaz unsurlarından biri, mevcut sokak hayvanlarını kısırlaştırıp işaretlemek ve bunlara en iyi şartlarda bakmaya devam etmek; ancak mevcuda ilave yeni gelenleri ayrı bir rejime tabi tutarak itlaf etmek.
Şüphesiz bu acı işlemin sorumlarının köpeklerini sokağa terk edenler olduklarını unutmayıp, bu kişilere de etkin ceza yaptırımları uygulamak gerek.
Maalesef bu sorunu çözmenin başka yolu yok.
Çözümü geciktirmenin de gözden kaçırılmaması gereken bir bedeli var. Bir taraftan, aradan geçen zamanda itlaf edilmesi gerekecek köpek sayısı artmış olacak. Öte yandan köpek sayısı arttıkça köpeklere karşı kamuoyu git gide güçlenecek.
Bu da köpeklere karşı vahşet içeren önlemlerin uygulanması ihtimalini güçlendiriyor.
Kemal T.
Kemal Bey kardeşim, beni çok şaşırttınız. Hayvansever gibi gözüküyorsunuz ama çözüm olarak önerdiğiniz itlaf konusu tüylerimi ürpertti.
Biz hayvanları yaşatmak için buradayız, öldürüp yok etmek için değil. Ayrıca can almanın -insan-hayvan fark etmez- günahının Allah katında asla bağışlanacak bir yanı yoktur bana göre.
Görevi sadece insana dostluk etmek, onu korumak ve ona sonsuz sevgi sunmak olan köpekler için “mevcudun fazlasını itlaf etmekten başka çözüm göremiyorum” diyebilmenizi gerçekten hayretler içinde karşıladım. Bundan daha büyük vahşet ne olabilir?
Şükürler olsun genç kuşaklar o kadar hayvansever ki, benim tüm umudum onlarda.
Keşke bu mektubu yazmasaydınız... Sizi kınıyor, Allah’tan merhamet kapılarınızı açmasını niyaz ediyorum...
Kedileri bilinçsizce kısırlaştırmayalım
Güzin Abla, sokak hayvanları aşılanmalı, kısırlaştırılmalı ve bakımları yapılmalı. Ancak lütfen “uzun tüylü” kedilerin bilinçsiz kısırlaştırılmasına ön ayak olmayın.
Uzun tüylü kedilerin hepsi (her renktekiler, sadece beyazlar değil), Angora Cat-Ankara Kedisi ırkındandır.
Bilinçsiz kısırlaştırılma bu türe zarar vermektedir. Lütfen dikkat edelim.
Daha fazla ayrıntı için Angora Cat Association web sayfasından, bu soylu Anadolu kedisi hakkında bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca sizi ve okurlarınızı bilgilendirmek isterim: Kadıköy Belediyesi sokak hayvanlarının taşınması, aşısı ve bakımı için yeni bir araba sistemi oluşturdu. Başvuru için telefon numarası: 0216 444 55 22
Rumuz: Hayvansever bir okurunuz
Paylaş