İhanetini affettim ama yine aldattı

21 yıllık evliyim. Eşim beni bir kez aldattı. Pişman olup defalarca özür diledi, affettim. Ama 6 yıl önce beni yine aldattığını öğrendim. Şimdi ise ne yapacağımı bilmiyorum.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, 40 yaşında, evli, 3 çocuk annesi bir kadınım. Çocuklarım 20, 18 ve 15 yaşlarında. 21 yıllık da evliyim.
Eşimle severek evlendik. Bundan 6 sene önce beni aldattığını öğrendim. Kendisi de itiraf etti zaten.
Ben çalışıp evime ekmek götürme telaşındayken o metresiyle beraber oluyor, gününü gün ediyormuş. Sevgilisi yabancı bir kadınmış. Tabii benden başka herkes biliyormuş bunu. Onu kaybetmekten çok korktum. Çocuklarım yeni yetişiyor, babasız onların eğitimi ve yetişmesi çok zor geliyor bana...
Eşim de ağlayıp özür dileyince affettim. Evimizi kiraya verdik, o mahalleyi terk ettik.
Bir süre gerçekten her şey yolunda gitti. Ama bunca sene sonra onu yeniden başka bir kadınla yakaladım. Ben hem çalışıp 3 çocuğumu okutuyorum, hem de yaşlı annesini yanımıza aldım, ona bakıyorum. Ailem memlekette, kimseye de bir şey söyleyemiyorum, utanıyorum. Gururum çok kırıldı. Üstelik sürekli beni tenkit ediyor. Ya kilomu eleştiriyor, ya da bakımsız bulduğunu söylüyor. Ama yemin ederim ben çok bakımlı bir kadınım. Çalıştığım için kendime dikkat ederim.
Bir evimiz var, benim arabam var. Çalışıp evin bakımını tamamen üstlendim. Yine de bana bir gün iyi davranmıyor. Üstelik şimdi yeniden başkasıyla olduğunu öğrendim. Lütfen yardımcı olun. Artık dayanamıyorum.
◊ RUMUZ: İHANET

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, siz hanımlar hep bunu söylüyorsunuz, “çocuklarım yetişiyor, onlar için katlandım” diyorsunuz. Aslında sizler eşinizi seviyor ama bunu söylemekten utanıyorsunuz.
Bu yaptıklarından sonra hâlâ böyle adamları sevdiğinizi söylemek gerçekten zor, değil mi?
Kızım, bu adam yemin etmiş ve aynı şeyi yapıp bir de günaha girmiş. Şimdi boşanmamak için bir nedenin var mı?
Üstelik evine sen bakıyormuşsun, sanırım bu adam pek çalışmıyor, her şeye koşan sensin.
Bir de annesini evine almışsın, ona bakıyorsun. Sen böyle merhametli, çırpınan, her şeye yetişmeye çalışan bir eş olurken, o sadece seni eleştirip, fırsat buldukça da aldatıyor.
Çocukların artık yetişmiş, aklı başında gençler olmuşlar. Şimdi de onlar için oturuyorum diyebilecek misin?
Bence bunca yılına yazık etmişsin... Affetmekle hata etmişsin.

Haberin Devamı

MENOPOZA GİRİYORUM ÇOCUĞUM OLUR MU?

Başımdan kısa bir evlilik geçti. Boşandım. Şimdi ise 4-5 yıldır sevdiğim bir insanla beraberim. Birçok psikolojik sorunum vardı. Onları birlikte alt ettik. Giderek evliliğe sıcak bakıyor.
Ama ben 39 yaşındayım. Ne yazık ki, yaşadığım sorunlar yüzünden erken menopoza girdim. Şimdi sevgilim “Evlenelim, bir çocuğumuz olsun” diyor.
Ben de aslında çocuğumun olmasını çok istiyorum. Fakat doktorlar bunun mümkün olmadığını söylüyorlar. Menopoza giren kadının çocuğu olamaz mı?
Sevgilimin bu durumumdan haberi yok. Olursa benimle evlenmez.
Hayatımda ilk defa birini sevdim. Bunca emekten sonra bu ilişkiyi bitiremem. Hamile kadınları görünce içim yanıyor. Ne yapabilirim Güzin Abla?
◊ Rumuz: Hayatım bitti

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, menopoz kadınlık hormonu olan östrojenin üretiminin azalması nedeniyle artık yumurtalıkların görevini yapmaması anlamını taşıyor. Bu da bebeğin tohumunu atacak yumurtanın üretilmemesi demek.
Sevdiğin adamla yaşadığınız, ciddi mücadele ve daha önceki yıllarda yaşadığın aşırı stres sonucu erken menopoza girmiş olmalısın. Ancak tedavi olabilirsin. Şimdi menopoz yaşı uzatılabiliyor. Verilen hormonlar sayesinde kadın geç bir hamileliği yakalayabiliyor. Ülkemizin tüm büyük şehirlerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde böyle uygulamalar yapılıyor.
Ayrıca biliyorsun, uzun yıllardır uygulanan tüp bebek yöntemi de çok başarılı... Bunları araştırabilirsin.
Sen yanlış bir doktor seçmiş olabilirsin, bu doktor senin tüm umutlarını yok etmiş. Henüz erken olduğu için acele edersen bu konuda bir yardım alabilirsin. Önce bir hormon tedavisi uygulanıp, ardından da tüp bebek uygulaması yapılabilir sanırım. İnternetten bile “tüp bebek” diye araştırırsan, pek çok bilgi çıkıyor karşına.
40 yaşın üstündeki birçok kadın artık çocuk sahibi olabiliyor. Umudunu yitirme. Dilerim, beklediğin bebeğe bir an önce kavuşursun...

Yazarın Tüm Yazıları