Paylaş
Feyza Hanım, yardımınıza ihtiyacımız var. Gelibolulu hayvanseverler olarak size başvurmanın en doğru yol olduğunu düşündük.
Gerek Gelibolu Belediyesi’nin, gerekse kaymakamlığın ve emniyet müdürlüğünün sorunumuzu bir de sizin köşenizden duymalarının yararlı olacağına inanıyoruz.
Olayı kısaca anlatıyorum;
15 Eylül 2014 tarihinde Gelibolu ilçesinin Şengül Bayırı Sokak mevkiinde 22 sokak köpeği ve 4-5 kedi zehirlenerek öldürüldü.
Emekli bir subay ile Sıla isimli bir lise öğrencisinin köpeklerinin de bu köpekler arasında olduğu söyleniyor.
Gelibolulu hayvansever Süsen Erkuş, bir bölümü kendi himayesinde bulunan bu hayvanların katledilmesiyle ilgili kaymakamlığa yazı yazdı. Kaymakamlık da yazıyı belediyeye iletti, fakat belediye zehirlenme olayıyla ilgilerinin olmadığını iddia etti.
Süsen Erkuş bu sefer de emniyet müdürlüğüne olayı aksettirdi. Emniyet, olayın faillerinin araştırılması için gerekli işlemlerin başlatılacağı iletti. Ancak o dönemden bu yana herhangi bir gelişme olmadı.
Bu olayın faillerinin bulunması ve cezalandırılması, tekrar aynı olayların yaşanmaması için kaymakamlığın, belediyenin ve emniyet müdürlüğünün üzerlerine düşen görevi yapması için ne gerekiyorsa yerine getirilmesini bekliyor, herkesi görevi doğrultusunda hassasiyete davet ediyor ve bütün hayvanseverlerin bu konuda el birliği içinde çalışmalarını önemle rica ediyoruz...
Pınar Erdoğan
Süsen Hanım’ı yıllardır tanırım. Kendini hayvanlara adamış, onlara canını verircesine mücadelesini sürdüren gerçek bir hayvanseverdir.
Onun, bu anlattığınız olay nedeniyle ne derecede üzgün olduğunu söylemenize gerek yok.
Ben de kahroldum, bu masum 22 can için...
Buradan kaymakamlığa, belediyeye, emniyet müdürlüğüne sesleniyorum. Bu tür cinayetlerin suçluları bulunmaz, ceza görmezlerse, bu katliamlar sürecektir.
Lütfen “hayvan” deyip geçmeyin. Onlar da Allah’ın özenerek yarattığı canlar...
Trafik sigortası, sadece sahipli hayvanların tedavisini kapsıyormuş
Sayın Güzin Abla, trafik sigortasının kazayla çarpılan hayvanların tedavi masraflarını da karşılayacağını gazete haberlerinden öğrendim...
Yaklaşık iki ay önce evimin önünden arabamla ayrılırken bir yavru kediyi ezdim.
Veteriner hekimin muayenesinde yavrunun kalça kemiğinde kırık ve sol kolunda kas kopması tespit edildi.
Kalça kemiği ilaç tedavisinin yardımıyla kendiliğinden kaynadı, ancak sol kolun ameliyat edilmesi gerekti.
Tıbbi harcamalar toplam 1400 lira tuttu. Bunun sadece 400 TL’sinin karşılanması için sigorta şirketine başvurdum.
Ancak sigorta şirketi yetkilileri beni arayarak sadece sahipli hayvanların tedavi masraflarını karşıladıklarını, sokak hayvanları için böyle bir uygulama olmadığını söyledi.
Bu uygulama, “Ezilen sokak hayvanlarıyla ilgilenmeyin, ıstırap çekerek ölmesi için onu terk edin” anlamına geliyor.
Böyle vahşi bir uygulamanın değiştirilmesi için yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Münüre Erçil
Tabii, sokak hayvanları ölsün, tedavi nelerine gerek! Ölsünler ki sokaklar boşalsın, onları istemeyen, sevmeyen merhametten yoksun kişiler de rahat etsinler. Sokaklar onlara kalsın!
Ya doğa? Onlara yaşayacak doğa mı bıraktık ki? Artık ayıcıklar, kirpiler İstanbul sokaklarına indi.
Açlık bu, bir canlıya her şeyi yaptırır...
Siz hayvan sevmeyen, onlara yaşamı çok göreneler... Siz açlık nedir bilir misiniz?
Paylaş