Paylaş
Yazıyı yollayan okurum, “Orman Bakanlığı, kırsaldaki kara avcılığını denetlemiyor. İsteyen istediği yerde, istediği yolla yaban hayvanlarını vuruyor. Bu barbar kara avcılığının üzerine gidilmesi gerekli” demişti.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu mektupla ilgilenmiş ve konuyla ilgili bir açıklama göndermişler. Ben de bu açıklamayı istekleri doğrultusunda sizlerle paylaşıyorum.
Kaçak avcılıkla mücadelemiz hız kesmeden sürüyor
Sayın Feyza Algan, gazetenizin 11.09.2015 tarihli sayısında yayınlanan “Kaçak avlanmaya dur denilsin” başlıklı yazınız üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
Ülkemizde avcılık 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ile yönetilmektedir. Kanun 11/07/2003 tarihinden bu yana yürürlükte olup uygulayıcısı ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’dür.
Kaçak avlanma konusunda ayrıca Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma, Emniyet teşkilatları ile köy muhtarları, köy ve kır bekçileri ile fahri av müfettişleri de yetkilidir.
Bakanlığımız kaçak avlanmaya karşı oldukça etkili mücadele etmektedir. 2003 yılından bu yana 49 bin 863 kişiye kaçak avlanma sebebi ile idari yaptırımda bulunulmuştur. Son 5 yılın kaçak avcılıkla mücadele rakamları aşağıda sunulmaktadır. Bu faaliyetlerimize 675 kişiden oluşan fahri av müfettişlerimizin yanı sıra, jandarma teşkilatımız tarafından da destek verilmektedir.
Bakanlığımız 2014 ve 2015 yılını “Kaçak Avcılıkla Mücadele Yılı” olarak ilan etmiştir. Bu kapsamda özellikle büyük şehirlerimizde reklam panolarında afişlerimiz yer almış ayrıca süper lig futbol müsabakalarında takımların “Kaçak Avcılığa Hayır” pankartları ile çıkmaları sağlanmıştır.
Toplumumuzun tüm kesimleri ile kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarımız hız kesmeden sürdürülmektedir. Bakanlık olarak vatandaşlarımızdan bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekler, tabiatımıza hep birlikte sahip çıkmayı temenni ederiz.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Paylaş