Zor şartlara rağmen bütünleşmeli

Özlemle beklenen, Bursa’daki basketbol ateşi bu hafta oynanacak olan maçlarla birlikte yeniden alev alacak.

Haberin Devamı

İki temsilcimiz TOFAŞ Spor Kulübü ve Frutti Extra Bursaspor, geçtiğimiz sezon yaşattığı heyecana yenisini katabilme amacıyla mücadele verecek.
Bu noktada; her iki ekip de, geçtiğimiz hafta Cevat Soydaş Turnuvası’nda boy gösterirken, henüz zamana ihtiyaçlarının bulunduğu izlenimi bir kez daha yineledi.

PANDEMİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ DEVAM EDECEK

Zaman geçtikte takımlar, aynı zamanda ritmini de bulacaktır; ancak bu sezon özellikle ilk yarı bazında pandeminin olumsuz etkileri devam edecek.
Bilindiği üzere; Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde ilk yarının, tıpkı futbolda olduğu üzere seyircisiz oynanması yönünde karar alındığını açıkladı.
Bursa basketbolu, en azından bu ilk yarıyı baz alan süreçte, TOFAŞ Spor Kulübü ve Frutti Extra Bursaspor’un mücadelesinden mahrum kalacak...
Sağlık tedbirleri açısından bu karar alınsa da, insan bu duruma üzülmeden edemiyor.

Haberin Devamı

BU SEZON BİR AVRUPA BİR LİG MAÇI İZLEYECEĞİZ

Zira; basketbol özelinde bu yıl çok farklı bir anlama sahip.
Yenilenen kadrosuyla TOFAŞ, Avrupa’da FIBA Şampiyonlar Ligi’nde; Frutti Extra Bursaspor da, güçlendirdiği yapısıyla birlikte EuroCup’ta sahne alacak.
Her hafta bırakın bir maçı, hafta içerisinde de bir maçın şehrin basketbol dokusuna yaşatacağı heyecanı bir düşünün...
Tribünden o heyecana şahitlik etmek, temsilcilerimizi yukarıya taşıdığı gibi, Bursa basketbolunu da daha üst seviyelere çekecekti.
Şimdilik bu düşüncedeki ‘seyirci’ faktörü, devre dışı kalacak.

SEYİRCİSİZ MAÇLAR KULÜPLERİ ÇOK ETKİLEYECEK

Tabii, bu durumun kulüplere olan yansımaları da olacak.
Maç günü gelirleri, sponsor desteğinin azalması, bilet satışları ve maçlara bağlı olarak ortaya konulacak pek çok gelir kaleminden kulüpler mahrum kalacak.
Daha dar bir çemberde, daha sıkıntılı bir süreçte varlığını sürdürebilme savaşı verecekler.
Federasyon bu noktada, kulüplerin ekonomik düzeylerini artırmaya yönelik ne tür hamleler yapacak, ne tür destek paketleri sunacak, ilerleyen süreçlerde göreceğiz.
Ancak şu bir gerçek ki; pandemi sürecinin etkisi, bu sezonda da kendisini kulüplere iliklerine kadar hissettirecek.

Haberin Devamı

TOFAŞ TARAFTARI İÇİN YENİ PROJELER HAZIRLIYOR

‘Taraftarın’ ise bu süreçte tamamen saf dışı kalmaması amacıyla, yeni gelir kalemleri oluşturmak gerekecek.
TOFAŞ Spor Kulübü, yıllardan beridir kemikleşen basketbol kültürü, yakaladığı seyirci atmosferiyle birlikte, insanları -tribünde olmasa dahi- basketbolun içerisine dahil elde edebilmek için projeler hazırlığında olacaktır.
Sosyal medyayı, seyirciler ile birlikte bugüne kadar bütünleşen bir çizgide kullanan kulüp, yeni sezonda da aynı çizgisini sürdürecektir.
Sosyal medyayı son zamanlarda çok iyi kullanan Frutti Extra Bursaspor’da da, yeni sezonda taraftarın bir takım organizasyonlarını görebiliriz.

Haberin Devamı

SEYİRCİ-KULÜP ETKİLEŞİMİ BÜYÜK ÖNEM KAZANACAK

Futbolda, kritik maçlar öncesinde dışarıdan verilen desteklere, girişte karşılamalara şahitlik ettik.
Hatta, basketbolda da bu daha önce gerçekleşti.
Şimdi verilecek desteğin ise önemi çok daha büyük.
Zira, köklü camialarda boy göstermiş oyuncuların, Frutti Extra Bursaspor’a gelmesindeki en önemli paylardan birini de mutlak camianın takıma gösterdiği sevgi ve taraftarlar ile arasındaki bağ oluşturuyordur.
Bu açıdan, her iki temsilcimiz için de maçların seyircisiz oynanacak olması büyük bir handikap olsa da, çeşitli hamleler ile birlikte seyirci-kulüp etkileşimi, daha da önem kazanacak, daha fazla motivasyon gücü oluşturacaktır.

Haberin Devamı

KAZANAN BURSA BASKETBOLU OLUR

İşin özü, her iki kulüp de Bursa basketbolu için önemli bir değer...
Alacakları sonuçlar ne olursa olsun, pandeminin etkilerini de göz ardı etmeden kent-kulüp bütünlüğü oluşturmak, bu kulüplerimize sahip çıkarak desteği sonuna kadar hissettirmek, kısa ve uzun vadede yine Bursa basketboluna kazandıracaktır.

Yazarın Tüm Yazıları