El Millonario Turco

Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, İspanya’ya yaptığı yatırımlarla ülkenin en büyük yatırımcılarından biri oldu. El Espanol ve El Confidencial gibi gazete ve internet siteleri, işadamından “El Millonario Turco” (Milyoner Türk) diye bahsediyor.26.01.2017 14:38

Haberin Devamı

Doğuş Grubu’na ait Garanti Bankası’nı Avrupa’nın önemli finans kurumlarından İspanyol BBVA’ya satan Ferit Şahenk, son yaptığı turizm yatırımları nedeniyle İspanya’da el üstünde tutuluyor.      
Şahenk, daha önce İspanya’nın en önemli turistik tesisleri arasında bulunan, başkent Madrid’deki Hotel Villa Magna’yı 180 milyon Euro’ya satın almıştı.
Bu yatırımla Barselona’daki Hotel Pullman Barcelona Skipper’ı 90 milyon Euro’ya alan Suudi Kraliyet Ailesi’ni geride bırakmıştı.
Mart 2012’de yeme-içme sektöründe hizmet vermeye başlayan D.ream şirketiyle Türkiye’nin yanı sıra dünyaya da açılan Şahenk, İspanya’ya yaptığı yatırımlarla ülkede gündeme oturdu.

El Millonario Turco

Geçtiğimiz günlerde iş seyahati nedeniyle gittiğim Madrid’de Şahenk’in yüzde 40 hissesini aldığı Ten Con Ten’e uğradım. Madrid’in en ünlü restoranları El Paraguas, Ultramarinos Quintin ve Amazonico’nun da sahibi olan Sandro Silva ve Marta Seco, El Espanol gazetesine Ten Con Ten’e Şahenk’in 70 milyon Euro’ya ortak olduklarını belirtmiş.
Şahenk, süper yatların bakım ve onarım işlemlerinin gerçekleştiği Marina Barcelona 92’nin de yüzde 70 hissesini 52 milyon Euro’ya almıştı.

Haberin Devamı

Sanat’ta 25’inci yıl

İnci Aksoy’un sanatı ve sanatçıyı desteklemek için kurduğu Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı (EKAV), 25’inci yıl etkinlikleri kapsamında “Reçetesiz” isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Nezih Çavuşoğlu’nun üstlendiği sergide 8 çağdaş sanatçının eserleri yer alıyor. Sanatın büyüleyici ve tedavi edici gücünün vurgulandığı sergi, 24 Şubat’a kadar görülebilir.

El Millonario Turco

Zamanda yolculuk

Babylon, bu akşam “Oldies But Goldies” partisine ev sahipliği yapacak. Murat Beşer ve Murat Abbas’ın seçtiği şarkılar, Engin Eraydın’ın görselleri eşliğinde müzikseverlerle buluşacak. Parti, dinleyicileri zamanda yolculuğa çıkaracak.

Haberin Devamı

El Millonario Turco

Karne ödülü Courchevel

Turizmci çift Aslı ve Bora Pehlivanlar, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle çocukları Aslım ve Hasan Bora’yı Courchevel kayak merkezine götürdü. Çocuklarıyla karın tadını çıkaran çift, keyifli anlarını sosyal medya hesaplarında da paylaştı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları