Duble lezzetler The Guardian’da

Emre Çapa’nın geçen yıl açtığı Duble Meze, İngiliz gazetesi The Guardian’a haber oldu.

Haberin Devamı

Yazar Rachel Dixon, Türkiye’nin dört bir yanındaki lezzetleri kaleme aldığı makalesinde İstanbul’dan Duble Meze’ye yer verdi. İstanbul gecelerinin patronlarından Celal Çapa’nın oğlu Emre Çapa, dünyanın sayılı aşçılık okullarından Johnson&Wales’ten mezun olduktan sonra 2010’da Akaretler’deki W Otel’in altında Minyon’u, geçtiğimiz yıl da Asmalımescit’teki Palazzo Donizetti Otel’in teras katında Duble Meze Bar’ı açmıştı. Emre Çapa’nın hazırladığı lezzetlerin yanı sıra Haliç manzarasıyla dikkat çeken ve yabancı turistlerin de rotasına giren Duble Meze, The Guardian’a haber oldu. “Türkiye’nin lezzetleri” konulu bir azı kaleme alan Rachel Dixon, okurlarına Van’ın kahvaltısını, Tokat’ın kebabını, Gaziantep’ten İmam Çağdaş’ın baklavasını, Kapadokya’nın şarabını, Rize’nin çayını tanıttı. Yazıda İstanbul’dan da Duble Meze yer aldı. İstanbul’da farklı tarzlarda birçok restoran olduğunu belirten yazar, bu mekânın modern meze servisi ve tarihi şehir manzarasından övgüyle bahsetti.

100. sayıyı kutladılar
Yat ve denizcilik dergisi Yacht Türkiye, 100’üncü sayısını Samsung Q9000 Klima sponsorluğunda The Grand Tarabya Otel’de kutladı.Yayın hayatına 2006’nın mart ayında “Denizler, tekneler ve gezginler hakkında her şey” sloganıyla başlayan derginin kutlama gecesi, iş ve sanat dünyasının denize gönül vermiş isimlerini bir araya getirdi. Doğan Burda İcra Kurulu Başkanı Mehmet Y. Yılmaz, Yacht Türkiye Yayın Direktörü Murat Köksal ve Yayın Yönetmeni Eyüp Özel’in ev sahipliği yaptığı gece, Melis Sökmen’in şarkılarıyla renklendi.

Haberin Devamı

Boğaz’da Anadolu kahvaltısı
Rumelihisarı’ndaki Nezih Kebap Yuvalama, Antep mutfağından et lezzetlerinin yanı sıra zengin kahvaltı mönüsüyle de dikkat çekiyor. Mekân, Anadolu’nun köylerinden gelen organik ürünlerle sağlıklı kahvaltı sofraları kuruyor. 40 farklı yöresel lezzet, özel sunumlarla servis ediliyor.

Bu kolonya ASHK kokuyor
Akçelik Holding’in ortaklarından Narin Akçelik, “ASHK” adıyla kolonya üretti. Aile üyelerinin adlarını verdiği 7 farklı kolonya çeşidini bugün SuAda Club’da tanıtacak olan Akçelik, çocukları da unutmadı. Hat sanatçısı Osman Yılmazer’in renkli deriler üzerine işlediği Osmanlı motifleriyle süslü şişelerdeki kolonyaların satışından elde edilecek gelir, çocukların eğitimi için kullanılacak.

Haberin Devamı

DJ’ler Bodrum’da
Bodrum’un simgelerinden yüzer disko Club Catamaran, dünyaca ünlü DJ’leri ağırlamaya devam ediyor. “Oye Baby”, “I Know You Want Me” ve “75th Brazil Street” şarkılarıyla dünya müzik listelerinde fırtına gibi esen DJ Nicola Fasano, bu akşam Club Catamaran’da performans sergileyecek. Mehmet Birgen’in geçtiğimiz yıl Dilek Birgen’e 42’nci doğum günü hediyesi olarak Türkiye’ye getirttiği dünyaca ünlü DJ David Vendetta da 24 Haziran’da aynı adreste olacak.

Hafta sonu eğlencesi

Orkun Tunçel’in sahibi olduğu Türkbükü’nün tasarım ödüllü oteli Kuum, yaz sezonuna yenilenmiş plajıyla girdi. Yarın başlayacak plaj partileriyle yaz boyunca eğlence sunacak olan Kuum Otel, hafta sonları da ünlü DJ Suat Ateşdağlı’yı ağırlayacak. Her cuma ve cumartesi akşamüzeri setin başına geçecek olan Ateşdağlı, uzun yıllar sonra Türkbükü’nde hayranlarıyla buluşacak.

Yazarın Tüm Yazıları