Paylaş
Daha doğrusu, iade-i ziyarette bulundum.
Tanıyanlar bilir, Davut Gürkan’ın ilginç bir özelliği vardır.
O da, 2003 yılında partisinin Kestel ilçe yönetiminde görev aldıktan sonra, Ak Parti Bursa İl Başkanlığı’nda iki ayrı dönemde başkan yardımcılıkları yapıp, 5 seçim ile 1 darbe yaşadıktan sonra, il başkanı seçilmesidir.
Bu da iktidar partisinin il başkanı için önemli bir tecrübe.
Neyse...
Kendisiyle, Bursa’yı konuştuk. Gürkan’a göre muhalefet partileri, seviyeli siyaset yapmıyor. “Hoş’ değiller. Yapılan güzel işleri farklı anlatıp kötülüyorlar. Algı oluşturuyorlar. Özellikle gençlere kötü örnek olup, vicdanları rahatsız ediyorlar. Kente yapılacak hizmetlere de zarar veriyorlar…
Gürkan son söz olarak, “Sizleri, seviyeli siyasete davet ediyorum” çağrısında bulundu. Gerçekten Gürkan çok haklı. Her parti, her organizasyon seviyeli hatta seviyesi yüksek siyaset yapmalı.
Ak Parti İl Başkanı ile yaptığımız sohbette, Bursa’yı da konuştuk.
Davut Gürkan’a göre, oluşturduğu katma değer ile Bursa, ülke ekonomisinin amiral gemisi.
Nüfus bazında değiştirildiğinde, İstanbul’un da önünde.
Ayrıca Bursa, dünyanın en huzurlu 18’nci şehri.
Dünya’da, kaçıncı sırada yer alır bilmiyorum ama gerçekten huzurlu bir şehirde yaşıyoruz.
Bursa, konumu itibarıyla gerçekten çok sakin bir şehir.
Önemli olan, işçi eylemlerinin olmaması, terör olaylarının yaşanmaması...
İstenmeyen bu olayların yaşanmamasının tek nedeni de, Vali Yakup Canbolat ile İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve İl Jandarma Komutanı Hakan Saraç’ın, uyum içersinde çalışıp, başarılı performans sergilemesidir.
Bakmayın yaşanan ufak tefek olaylara; bunlar her yerde yaşanıyor.
Davut Gürkan’a bu kez, kentin en büyük sorunun ne olduğunu sordum...
Yanıtı, “Ulaşım” oldu.
Bunun da nedenlerinden birinin, norma şartlarda, her ay 2 bin araç şehir trafiğine girerken, bu sayının pandemi sürecinde ayda 6 bine çıkmasıymış.
Mevcut yol durumu dikkate alındığında, rakam gerçekten çok büyük.
Ayrıca toplu taşımacılıkta özellikle metrolarda, pandemi öncesi yüzde 90’a ulaşan doluluğun, salgın sürecinde yüzde 30’a kadar inip, son günlerde tekrar yüzde 55’e yükseldiğine dikkat çekti.
Toplu ulaşım kullanıldıkça, trafikte yaşanan sinir bozan o yoğunluk azalır.
Gürkan, trafik sorununun asgariye inip, şehrin rahat nefes alması için de şehir içinde yoğunlaşan yerleşimin, kent dışına taşınması gerektiğini söyledi.
Aynı öneriyi geçenlerde, Bursa Valisi Yakup Canbolat da söylemiş, şehrin batı yakasını işaret etmişti ki, doğru bir tespit bence de…
Paylaş