Paylaş
Ankara’da ‘varlığı bir dert, yokluğu yara’ olan mesele şu: Otopark.
*
Misal. Ankara’daki otoparklarda ‘Japon pazarı’ modelinin uygulamaya geçtiği günden bu yana...
‘24 saati 1 lira’ olan otoparklar için Ankaralılar hep şu eleştiriyi yaptılar/yapıyorlar: “Araçlarımızı park edemez olduk. Çünkü park yeri yok, her zaman dolu.”
*
Apartmanlarına ait ‘özel otoparkı’ olanlar da dertli.
Hele ki bu otoparklar ‘yoldan korumasız’ durumdaysa,
Çünkü.
Kentte ‘otopark yetersizliği’ gibi, bir de ‘otopark duyarsızlığı’ var.
İşte örneği.
Okurumuz F.B., Çankaya Remzi Oğuz Arık Mahallesi Şimşek Caddesi’ndeki apartmanlarına ait otopark girişinin işgal edilmesini, ta Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsmanlık) taşımış.
Ve okurumuz, park işgali nedeniyle ‘araçlarıyla giriş-çıkış yapamadıklarını’ belirtmiş.
Bunun üzerine Ombudsmanlık, hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne durumu sormuş/açıklama istemiş ve sonunda da bir öneride bulunmuş.
Önce, iki kurumun verdiği yanıtlara bakalım.
* Ankara Büyükşehir Belediyesi: “Bahse konu olan apartmanın önünde ‘Duraklamak ve park etmek yasaktır’ levhası bulunuyor. Emniyet Müdürlüğü’ne denetlenmesi için bilgi verildi.”
* Ankara Emniyet Müdürlüğü: “Ankara’da yaklaşık 60 bulvar, 4 bin 659 cadde, 13 bin 447 sokak bulunuyor. Söz konusu cadde ve sokakların her birinin trafik polisi ile kontrol edilmesi mümkün değil.”
*
Gelelim Ombudsmanlık tavsiyesine.
Şöyle diyor:
“İki kurum arasındaki koordinasyonun sağlanarak kilitli park bariyeri dikilmesi, şikâyete konu olan yere kamera konularak alanın izlenip kural ihlâli yapanlara işlem yapılacağı yönünde bir uyarı levhası konulması...”
*
Görünen o ki...
Yakın gelecekte cadde ve sokaklara konulacak kameralarla ‘park cezası’ dönemi başlayacak.
OTOPARK GİRİŞİNE KALDIRIM ENGELİ
Okurumuz Dr. Ersen Aloğlu’nun otopark sorunu ise, bir buçuk yıldır bitirilemeyen kaldırım çalışması nedeniyle ‘otopark alanına girememelerinden’ kaynaklanıyor.
Okurumuz, “Yenimahalle Emniyet Mahallesi’ndeki kaldırım çalışması tam bir buçuk yıldır yapılıp, bitirilemedi. Bu yüzden Alemdar Sokakta’ki otoparkımıza araçlarımızı bırakamıyoruz” diyor.
CEP TELEFONU ELİNDEN DÜŞMEYEN ŞOFÖR: ‘GÖRÜYORUM BEN YOLU ABLA’
Bu fotoğrafta, elinde cep telefonu gördüğünüz kişi, 06 EB 0382 plakalı Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü’nün şoförü. Okurumuz Özlem Nihan, “Bahçelievler’den Eryaman’a kadar telefonla konuştu. Bırakın artık telefonu dediğimde, ‘Görüyorum ben yolu abla’ dedi. İhbarımdır.”
SORUM VAR
Cep terminalleri rafa mı kaldırıldı?
“Yıl 2014. Ankara Büyükşehir Belediyesi, cep terminalleri konusunda Melih Gökçek’e yazdığım mektubuma ‘Kentin girişlerinde yolcu indirme/bindirme (cep terminali) alanları yapılması konusunda çalışmalar devam ediyor’ yanıtı verdi. Aradan neredeyse 5 yıl geçti. Yeni Başkan Mustafa Tuna da birkaç kez cep terminali konusunu gündeme getirdi ama net bir adım atılmadı.
SORUYORUM: Cep terminalleri rafa mı kaldırıldı?”
Hüseyin CANOĞLU
KISA... KISA...
* “Çankaya Belediyesi, Alacaatlı Mahallesi 3311. Sokak’a renkli desenli asfalt kaldırım yapmak için 2015’te listeye aldı. Ancak, bu dört yıllık süreçte sokaktaki tüm altyapı çalışmaları (kanalizasyon, elektrik) tamamlanmasına rağmen Çankaya Belediyesi hâlâ kaldırımı yapmadı.”
Gökhan BEKTAŞ
* “Aşti’deki tuvaletler 1.50 TL ücret istiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hürriyet Ankara’da yayınlanan açıklamasını söylediğimde de ‘Bize öyle bir bilgi gelmedi’ diyorlar. Hatta biraz üsteleyince karşımda 3-4 kişi belirdi. Yetkililer gitsin, baksın. Tuvaletler ücretli mi, ücretsiz mi?”
Atilla EREL
Paylaş