Paylaş
İki kolunu, el ve ayaklarını kullanamıyor.
2011’de tanıştığım, o gün bugündür görüştüğüm Oğuz, dizlerinin üzerinde yürür(dü...)
Ta ki, çok kısa bir süre öncesine kadar.
*
Oğuz, geçenlerde aradı, “Yaşadığım ani kas kaybının ardından dizlerimin üzerinde yürüme yetimi kaybettim. Şimdi Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi görüyorum” dedi.
Sonra öyle bir konu anlattı ki...
Kendisine hak verdim.
*
İşte, Oğuz Mucurluoğlu’nun hastane odasından aktardıkları:
MAAŞIM SGK’YA GEÇTİ
“Hastanede yattığıma dair evrak aldıktan sonra maaşım, çalıştığım yer olan Yenimahale Belediyesi’nden düşerek, otomatik olarak SGK’ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) geçti. Ancak SGK, hastanede yattığım süre boyunca bana maaş ödenmeyeceğini beyan etti. Maaşımı hastaneden ayrıldığıma dair raporu ulaştırdıktan sonra toplu olarak alabilecekmişim.
AYLIK GİDERLERİMİZ VAR
Hastalığım, en az üç ay daha hastanede yatmamı gerektirecek gibi görünüyor. Fakat, annemle yaşadığımız evin aylık düzenli olarak ödememiz gereken kira, elektrik, su ve doğalgaz gibi giderleri var. Bunun dışında her aile gibi borçlarımız var. Bir de hastaneden tedavim için talep edilen bazı cihazları da bu sürede cebimden ödemek durumundayım.
VATANDAŞI ÇARESİZ BIRAKIYOR
Maaş alamıyorken kirayı, faturaları, borçları nasıl öder; tedavim için gerekli olan cihazları nasıl alabilirim? İki ay kirayı ödemediğimiz takdirde ev sahibi evden tahliye edebilir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SGK’daki bu işleyişle ilgili bir düzenleme yapmalı. Çünkü, mevcut işleyiş, benim durumumdaki vatandaşları çaresiz bırakıyor.”
İLAÇLARDA FİYAT FARKI
Okurumuz Emre Çetiner’in SGK’dan talebi ise ‘ilaç’ konusunda. İletisi -özetiyle- şöyle:
“Birkaç ay öncesine kadar SGK sayesinde ücretsiz aldığımız ilaçlara, artan euro kurundan dolayı fark ödemeye başladık. Bu yıl ilaçlar için SGK’nın belirlediği euro kuru 2.68 TL ama şu anki kur 7 TL’nin üstünde. O yüzden ithal ilaçlarda fiyatlar arttı, birçok ilaçta fiyat farkı çıkmaya başladı. SGK’nın konuyla ilgilenmesini talep ediyoruz.”
HİZMET DEĞİL EZİYET
Okurumuz Metin Altay, Kızılay metro istasyonundaki Ankarakart İşlem Merkezi’nde yaşanan yoğunluğa dikkat çektiği iletisinde, “Okullar açıldı, öğrenciler haliyle paso derdinde. Herkesin Kızılay’a akın etmesi vatandaşa eziyet oluyor. Merkezde Ankarakart ve paso işlemleri için başka hizmet noktaları da olmalı” diyor.
KARTLI DOĞALGAZ SAYACINDA ‘İLAVE ÜCRET’LE TANIŞMA
Enerji Piysası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) aldığı ‘ön ödemeli (kartlı) doğalgaz sayaçlarının da aylık okunması’ kararının ardından, kendilerine çıkarılan faturalarda ‘ilave ücret’ gören vatandaşlardan tepkiler gelmeye başladı.
SIHHİYE ÇOK KATLI OTOPARKI PERİŞAN HALDE
Bu fotoğraflar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geçen ay ‘ruhsatı olmadığı’ gerekçesiyle kapattığı bin 200 araç kapasiteli Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’ndan.
Fotoğrafları çeken/gönderen okurumuz Mahir Yavaş diyor ki:
“Ankara’nın göbeğindeki Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı harabeye dönmüş, perişan halde. Otopark Çarşısı esnafı ve Sıhhiye bölgesindeki hastanelere gelen vatandaşlar, otoparkın kapalı olmasının en büyük mağdurları. İnsanlar araçlarını mecburen ana yola bırakıyor, sonra trafik ekipleri araçları çekip ceza yazıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın acilen bu konuya el atıp, otoparkı açması gerekiyor.”
KISA... KISA...
* “Dikmen Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’ndeki elekrik direklerinin değişmesi gerekiyor. Ayrıca mevcut halinde aydınlatmalar çok yetersiz.”
Bekir ÖZDEMİR
* “Kavaklıdere Bestekar Caddesi’nde cuma ve cumartesi geceleri yaşanan küfürler, silahlı-bıçaklı kavgalar artık hepimizi isyan ettirdi.”
Mehmet AK
Paylaş