Paylaş
(Saat 21.45) Aracımı park etmek üzereyken, üzerinde ‘otopark’ yazılı bir genç yaklaştı:
* Abi park ücretini alayım.
* Şu binada oturan akrabama geldim.
* Beni ilgilendirmez, 5 TL vereceksin.
Tabeladaki, ‘Saat 08.00-20.00 arası ücretli’ yazısını otopark görevlisine gösterdiğimde ise, ‘Ara şikayet et’ yanıtını aldı. Ertesi gün arabamla yine aynı sokağa geldiğimde bu defa başka bir park görevlisi elinde makbuzla gelip, ‘4 saati 5. TL’ dedi. Tabelalarda tarife bilgisi arıyorum, bulamıyorum. İstanbul ve İSPARK’ın gözünü seveyim. Saat 18.00’den sonra ücretsiz ve nereye ne ödeyeceğinizi yazan tabelalar var. Ankara bu mevcut düzenle, gece 22.00’de bile para alan bir otopark saltanatı yaratır.
Toygun DİKER
ENGELLİ ASANSÖRÜNE ‘ÇÖP’TEN BARİKAT
Kızılay Karanfil Sokak çıkışındaki engelli asansörünün önüne çöpten barikat kuruluyor. Engelli vatandaşlar, akşam saatlerinde asansörleri kullanamıyor. Hem vatandaşların duyarsızlığı hem de belediye temizlik ekiplerinin çöpleri geç saatlerde toplaması, asansörlerin saatlerce kullanılamamasına neden oluyor. Bu durum da, engelli vatandaşları zor durumda bırakıyor. Her noktaya olmasa da en azından asansörlerin etrafına birer çöp konteyneri yerleştirilerek sorunun büyük ölçüde çözüleceğini düşünüyorum. Dilerim engelli vatandaşlarımıza karşı daha duyarlı olur ve benzer manzaralar ile bir daha karşılaşmayız.
Sedat CENİKLİ
GÜNÜN SORUSU
YÜRÜ(ME)YEN MERDİVENLER
Ankara’daki metrolarda yer alan ve çalışmayan yürü(me)yen merdivenleri hangi şirket, hangi ihaleyle ve kaç paraya satın almıştır?
Alp AYDINALP
Plakaya siyah bant neyin nesidir?
Ovacık Mahallesi’nden geçip çevre yoluna çıkarken, EGO’nun 286 Bakanlık-Kızılay-Ovacık hattı otobüsünün arka plakasına yapıştırılan siyah bant dikkatimi çekti. İlk bakışta plakanın boyasının kavladığını düşündüm. Ancak otobüse yaklaştığımda, 06 DY 8025 olan plakada yer alan ‘8’ rakamının, üst kısmına yapıştırılan bantla ‘6’ya dönüştürüldüğünü fark ettim. Plakaya ne amaçla, kim tarafından yapıştırıldığı anlamadığım siyah bant, ‘şoförlerin cezalardan yeni kaçış noktası mı?’ sorusunu aklıma getirdi.
Z.K.
Kaldırımlar işgal altında
Bahçelievler Taşkent Caddesi’nde oturuyorum. Eski bir yerleşim yeri olan bu bölgedeki binaların büyük bir çoğunluğunun otoparkı yok. Bu da sokaklarda çift yönlü parka neden oluyor. En büyük sıkıntı ise bazı sürücülerin araçlarını kaldırımlara park etmesi. Dar olan kaldırımlar, duyarsız sürücülerin bu tavrı nedeniyle yürünmez hale geliyor. Bu sorun Bahçelievler’deki tüm cadde ve sokaklarda mevcut. Büyükşehir Belediyesi, kaldırımları yenilemeli ve demir engel koyarak araçların kaldırımlara çıkışına engel olmalı.
Mehmet BİLGİÇ
KISA KISA
* Beynam’da 2 aydır sularımız kesik. Gitmediğimiz yer kalmadı. Ne ASKİ’den, ne de belediyeden sonuç alamıyoruz.
Burhan GÜNDÜZ
* Büyükşehir Belediyesi şu günlerde harıl harıl ‘ihbarname tahakkuk makbuzu’ dağıtıyor. Konu, asfalt vergisi...
2010’da döküldüğü iddia edilen asfaltın katılım payı, 2014’te isteniyor. Tam da cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, zamanlama manidar. Kendi parti adaylarının, bağış için çağrı yapmasının ardından, ‘özel timler’ oluşturmak suretiyle, apar topar vergi toplamak -hem de 4 yıl sonra- olsa olsa Büyükşehir Belediyesi tasarrufudur ki, şaşırtmaz. Pamuk eller cebe.
Metin ALTAY
* CHP’li belediyelerin sonun da uygulamaya koyduğu bizim ‘Köroğlu Modeli’ dediğimiz yoksula, fakir fukaraya yönelik çalışma yöntemlerini takdirle karşılıyoruz. Geçen akşam Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i Cebeci’de iftar çadırında kepçenin başında yemek dağıtırken görünce ‘işte 2014 sosyal belediyeciliği bu’ dedik. Elit bir tavırla insanları küçük görmek, bunları ‘sadaka kültürü’ falan diye aşağılamak yerel yönetim anlayışında olmaması gereken bir durum. Bundan böyle CHP’li belediyecilik anlayışında ranta dayalı hizmet son bulmalı.
Fırat KASAP
Paylaş