Mekanik sayaç kartlıya karşı

BAŞKENTGAZ’ın... ‘Mekanik sayaca geçtik, rahat ettik’ sloganlı bi kampanyası var.

Haberin Devamı

‘Son gün 29 Şubat’ denilse de, kampanyanın uzatılması gündeme getirilecektir;
ÇÜNKÜ: Başkentgaz, ön ödemeli sayacını 300 dolar vererek alan vatandaştan, ‘o parayı unut, yandı’ der gibi 479 lira ‘güvence bedeli’ istiyor.
ÇÜNKÜ: Başkentgaz, peşin ödeyip gaz yükleyeni değil, ay sonu fatura ödeyen müşteriyi seviyor.
ÇÜNKÜ: Başkentgaz, ‘Pil az’, ‘Pil son’, ‘Servis’ yazan ön ödemeli sayaçlara gıcık oluyor.
ÇÜNKÜ: Başkentgaz, 100-200 TL’lik gaz yükleyip, ‘ayağını yorganına göre uzatan’ vatandaş modelinin pek bi kâr ettirmediğini görüyor.
ÇÜNKÜ: Başkentgaz, 961 bin kartlı sayaç abonesine 2013’ten beri ‘gazda kota’ uyguluyor. Ama vatandaş yine de, her ay metrelerce uzayan kuyruğa girmeye erinmiyor.
ÇÜNKÜ: Başkentgaz, kiracılara, evini değiştirenlere, eşini kaybeden kadınlara tebligat yapıyor. 5 gün içinde aboneliği üzerine almayanın gazını kesiyor. Bu sırada mekanik sayaç öneriyor.
ÇÜNKÜ’ler çünkü’leri getiriyor, olan yine vatandaşa oluyor.

Haberin Devamı

AMAÇ RAHAT ETTİRMEKSE...

Ankara’da, 961 bin ön ödemeli, 680 bin de mekanik sayaç abonesi var.
Yani Torunlar AŞ, bu rakamları bilerek Başkentgaz’ı, Büyükşehir Belediyesi’nden satın aldı.
E şimdi demezler mi...
Keşke ta en baştan:
* 300 dolar’ın akıbetini
* Ön ödemeli sayaçların sorunlarını
* Gaza kota koyma nedenini
* Ankara’da binlerce ‘usulsüz kullanım’ olduğunu
İhale masasına yatırıp, ona görev fiyat verseydin.
*
Belki de bu sayede hem Başkentgaz, hem de Ankaralı ‘rahat’ ederdi.

80 YAŞINDAKİ KADINI GAZSIZ BIRAKTILAR

‘Korkulu abonelik’ diye aralık ayında yazmıştım. Aynı şikâyet bu defa okur Metin Altay’dan geldi.
‘Mekanik sayaca geçtik, rahat ettik’ diyen Başkentgaz’ın, Ankaralıları ‘rahat’ ettirmesi için bu soruna bi çözüm getirmesi kanısındayım.
Okur Altay’ın iletisi -özetiyle- aynen şöyle:
“80 yaşındaki kayınvalidemin evine gelen Başkentgaz görevlileri, ön ödemeli sayaç aboneliğinin rahmetli eşi üzerine olduğunu söyleyip, “5 gün içinde aboneliği üstünüze almazsanız gazınız kesilecek” diyerek, evrak imzalatmaya çalışmışlar. Gazını peşin yükleyen, şirkete borcu harcı olmayan 80 yaşındaki bir kadının gazını kesip, vanayı telle sabitlemişler. Ortada tebliğ edilen evrak filan da yok. Kadıncağız, şubat ayında, gazı yüklü olduğu halde kullanamaz, yemek yapamaz halde. Zammı, ön ödemeli sayaçlara direkt yansımadığı için kârdan zarar eden Başkentgaz, zamanında vatandaşın Büyükşehir’e 300 dolar ödeyerek aldığı ön ödemeli sayaçları değiştirmek istiyor. Ne yapacağını şaşıran firma, gücünü zavallı abonenin üzerinde deniyor. 80 yaşındaki bir insanın, rahmetli eşinin üzerine olan aboneliği nedeniyle, hangi akla hizmet gazı kesilir. Bu iş aslında, borcu olmayan, peşin para ve belirlenen kotalarla gazını alıp kullanan abonenin sayacını değiştirmek için kurulmuş bir tuzaktır. Abone sahipsiz, firmaya mecbur...
Peki kim buna dur diyecek?”

Haberin Devamı

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER

DARISI
DİĞER
İŞGALCİ
BAZLARA

Ümitköy’de, kaldırımın ortasına dikilen baz istasyonuna dikkat çekerek, ‘Kaldırı(n)m bazı’ başlıklı bi yazı yazmıştım. O baz, 1 metre kenara alındı. E artık, darısı işgalci diğer baz istasyonlarına.

MEKSİKA USULÜ ACILI TEPKİLER

Büyükşehir Belediyesi’nin, Ümitköy Meksika Caddesi’nde yaptığı kaldırım çalışmasıyla ilgili çok sayıda şikâyet iletisi geliyor.
Bazıları şöyle:

(1) AĞAÇLARA ZARAR VERİLİYOR
Meksika Caddesi’nin, zaten düzgün olan kaldırımları söküp yenisi ile değiştiriliyor. Caddenin güzelliğine güzellik katan 30 yıllık çınar ağaçları tahrip edilmeden bu işler yapılamaz mı? Kepçeler ağaçların gövdelerine zarar verirken, kökleri de betonla kaplanıyor. Bu ağaçların sonunu getirmek akla mantığa sığmıyor.
Mehmet GÜRER

Haberin Devamı

(2) BUNUN ADI: KAYNAK İSRAFI
Sapasağlam kaldırımlar günlerdir çok ciddi kaynak israf edilerek değiştiriliyor. Allah aşkına, boş yere yenilenen kaldırıma harcanan kaynak ile tek bir sınıfı bile yenileyemez miyiz?”
Nihal YILMAZ

(3) KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARDILAR
Meksika Caddesi’nde kaldırım çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaklaşık 500 kişinin ikâmet ettiği (156 aile) Emlak Bankası Ümitkent Sitesi’nin girişindeki ‘beton kaplı giriş zeminini’, ‘yağmur suyu drenaj kanalını’ ve ‘rögar bağlantısını’ kırdı. Kaldırım çalışması bitti ancak, site önü öylece bırakıldı.
Büyükşehir’in ardından bıraktığı sorunlar şöyle:
* Yıkılan site girişimiz nedeni ile engelli insanlar mağdur ediliyor.
* Drenaj kanalı da yıkıldığı için yağmur suları sitemizin girişinde gölcük oluşturuyor.
* Site sakinleri bina önünde sek sek oynar gibi yürümek zorunda kalıyor.
* Temele kadar inebilen su, binalar için hayati tehlike oluşturuyor.
BEKLENTİMİZ: Konunun Büyükşehir Belediyesi tarafından ele alınması ve mağduriyetimizin giderilmesi.
Osman ARMAĞAN

Yazarın Tüm Yazıları