Medeniyetin resmi çöp kutularında gizli

Yenimahalle Belediyesi, yer altı çöp konteynerlerini Ümitköy ve Çayyolu bölgelerine yaptırmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Medeniyetin resmi çöp kutularında gizli

Bu iki bölgenin Çankaya’ya geçeceği netleştiğinde, çöp konteyneri işi yarım kaldı. Şimdi yarım kalan işin tamamlanarak, bölgedeki tüm çöp konteynerlerinin yer altına alınmasını bekliyoruz.
* Çöp konusundaki asıl problem ise kullanım şekli. Ümitköy’deki ev ve iş yerlerinin atığı çok fazla. Bazı insanlar işin kolayını seçip, çöplerini konteynerin içi yerine yanına-yakınına bırakıyor.
* Bir diğer husus, yer altı çöp konteynerlerinin ağzı çok dar. Büyük parça atıkları içine atmak imkansız. Yeni yapılacak konteynerlerin kapaklarının büyük olması sağlanmalı.
* Çöplerin toplanması belediyelerin öncelikli hizmet alanlarına giriyor. Halkın çöp atma konusunda bilinçlendirilerek çevre kirliliğinin önlenmesi için halen bu şekilde çöp atanların gerekli şekilde uyarılması gerekmiyor mu?
Mehmet GÜRER

Haberin Devamı

HAFTANIN FOTOĞRAFI

Çöpten çıkan bir çift bacak

Medeniyetin resmi çöp kutularında gizli

Kırkkonaklar 314. Cadde’deki çöp konteynerinden sarkan bir çift bacak, yüreğimizi ağzımıza getirdi. Uzaktan gördüğümüzde bacakların bir insana ait olduğunu düşündük. Yaklaştığımda ise o bacakların bir vitrin mankenine ait olduğunu gördüm. İnsanlar, ellerine geçen her şeyi gelişigüzel çöpe atmamalı.
Y.S.

Çevre katilamına ‘dur’ denilsin

Medeniyetin resmi çöp kutularında gizli

Gölbaşı’nı İncek’e bağlayan yolun hali, içler acısı... Taşpınar köyünden geçen bu yola kamyonlar, inşaat atıklarını döküyor.
Yol üzerinde Gölbaşı Belediyesi’ne ait, ‘Çöp ve moloz dökmek yasaktır’ yazılı uyarı levhasının yanında bile çuvallar dolusu moloz yığını var. Oton Evleri’ndeki evime gidip gelirken bu yolu kullanıyorum ve her geçtiğimde içim cız ediyor. Belediye yetkilileri, çevre katliamına neden olan bu duruma ‘dur’ demeli.
Türesin ADALIER

Haberin Devamı

Uydukent çürüyor

Eskişehir istikametinde, Temelli’ye 7 kilometre kala yolun sağ tarafına kurulan bir şehir... 500 bin kişiye yaşam alanı açılan bölgenin adı Uydukent.
Yüzlerce bina yapılmış halde bekliyor. Daha bir o kadar da yapılıyor ancak, yapılan binalar hiç alt yapı olmamasından dolayı şimdiden çürümeye başlamış bir halde. Kimse gelip yaşama başlıyamıyor. Büyükşehir Belediyesi idareyi Sincan Belediyesi’ne devretmiş. Onlar da her şeyden bihaber... Harcanan bunca para heba olmak üzere.
Sevin EREN

50 YIL OLDU

Sen gelmez oldun Büyükşehir

Sağlık Mahallesi’nin Yenişehir Pazarı önünden başlayıp, Mitatpaşa Caddesi’nde biten bölgede (Süleyman Sırrı Caddesi) kaldırım yok.
1965 yılında yapılan, kaldırım ise artık yolla birleşmiş vaziyette. 50 yıldır hizmet görmemiş bir bölge burası. Muhtara söylüyoruz, elinden bir şey gelmiyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ‘2016’da ihale edeceğiz’ diyor. Esnaf artık bıktı, kendi kaldırımını yapmaya başladı. SGK Genel Müdürlüğü’nün de yer aldığı bu caddeden günde 30-40 bin insan geçiyor.
Yavuz-Esnaf

Yazarın Tüm Yazıları