Paylaş
Bu soru, Hürriyet Ankara’nın “Can Dostlar” köşesi yazarı Tarkan Özvardar’ın “Köpek sahibinin sorumlulukları” başlıklı yazılarını aklıma getirdi.
Tam da okurumuz Ömer Altıntaş’ın yönelttiği bu soruyla ilgili Tarkan Özvardar’ın hayvanseverlere uyarısı şöyleydi:
TIPKI ÇOCUK SAHİBİ OLMAK GİBİ
“Köpek sahibi olmak, tıpkı çocuk sahibi olmak gibi ciddi sorumlulukları beraberinde getirir. Park ve sokak gezintileri esnasında tuvalet ihtiyaçlarını karşılayan köpeklerimizin dışkılarını ortada bırakmamak ve çevreye rahatsızlık vermemek adına onları toplamak, her köpek sahibinin sorumlulukları arasında olmalıdır.”
*
Özetle.
Hayvan sahiplenmek, hayvansever olmak anlamına gelmiyor.
Çünkü.
Birlikte yaşadığı insanlara karşı sorumluluklarını bilmeyen...
Ya da yaşadığı kente karşı sorumluluklarını bilmeyen...
Köpek sahibi olmanın getirdiği sorumlulukları zaten bilemez!
İMRAHOR’DA BAŞIBOŞ TEHLİKE BÜYÜYOR
Okurumuz Murat Vural, Çankaya’nın İmrahor Caddesi’nde başıboş sokak köpeği sayısının çok arttığına ve yolu kullananlar için büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekmiş. Okurumuz, “Yol üzerinde Çankaya Belediyesi’nin barınağı da var ama köpeklerin hepsi dışarıda geziyor. Akşamları bu yol çok tehlikeli oluyor. Özellikle de akşamları bisiklet ve motosikletli insanlara köpekler saldırıyor” demiş.
SORUM VAR
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TURAN GÜNEŞ BULVARI’NA YAYA ALT GEÇİDİ YAPMAYI DÜŞÜNMÜYOR MU?
Çankaya-Turan Güneş Bulvarı’nda geçen ay üç yaya, yolun karşısına geçmek isterken yaşanan kazalarda hayatını kaybetti. Okurumuz Yaman Eren, “Dört şeritli otoban gibi” dediği Turan Güneş Bulvarı için, “İnsanlar ölüyor! Peki Ankara Büyükşehir Belediyesi yaya alt geçidi yapmayı düşünemedi mi ya da hâlâ düşünmüyor mu?” diye soruyor.
OKUL YOLUNDA KALDIRIM YOK
Mamak’ın Yeni Bayındır Mahallesi sakinlerinden okurumuz Mahmut Ali, “1890. Cadde ile Şehit Hanifi Mutlu Caddesi’nin bir kısmı için üç yıldır Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ‘kaldırım’ talep edilmesine rağmen, ‘Yapacağız deyip’ yapmıyorlar. Bu caddeden ilk, orta ve liseye giden öğrenciler geçiyor” diyor.
BENİ ONAR
Ankara’nın neresinde bozuk bir yol ya da kaldırım görse mutlaka fotoğrafını çekip gönderen okurumuz Dursun Türker’in bu hafta yine heybesi dolu:
1) Altındağ’ın Kale Mahallesi Arı Sokak...
2) Çankaya’nın Yukarı Bahçelievler Mahallesi Oğuzhan Asiltürk Caddesi...
3) Çankaya’nın Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Doğan Taşdelen Bulvarı...
4) Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi 52. Sokak...
5) Çankaya’nın Maltepe Mahallesi Akıncılar Sokağı...
GENÇLİK PARKI’NIN SÖNEN IŞIKLARI
Okurumuz İrfan Demir: “Gençlik Parkı’nın bozuk tabelası ve yanmayan ışıkları yakışmıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden, bu ışıkları daha görkemli hale getirip, tamirini yaptırmasını istiyorum.”
ÇANKAYA BELEDİYESİ ATIK ŞİŞE KUMBARALARINI BOŞALTMIYOR
Çankaya’nın Bahçelievler Mahallesi sakinlerinden okurumuz Kemal Balgün, “Çankaya Belediyesi, atık şişe kumbaralarını boşaltmıyor. Oysa ki özellikle kafelerin çok olduğu sokaklardaki atık şişe kumbaralarının sık sık denetimi gerekiyor” diyor.
BURADA OKUR YAZAR SES GETİRİR SORUN ÇÖZER
Hürriyet Ankara okurları şikâyet ya da taleplerini Burada Okur Yazar’a iletiyor, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentlinin sesine ses veriyor, sorunlar çözülüyor.
* Okurumuz Sabri Şahin, Çankaya’nın Emek Mahallesi 31. Sokak’ta yer alan “ENGELLİ PARK YERİ” alanı çizgilerinin, Çankaya Belediyesi’nce atılan asfalt sonrası kaybolduğunu aktarmıştı.
* Çankaya Belediyesi, okurumuzun bu iletisi sonrası hızla harekete geçmiş ve “ENGELLİ PARK YERİ” alanını yeniden asfalta çizmiş. Okurumuz, “Medya gücü var olsun” diyerek teşekkür etmiş.
* Okurumuz Mehmet Aydın, Mamak Devlet Hastanesi’ne en yakın otobüs durağının 300 metre mesafede olduğuna dikkat çekerek, “Durağı, Mamak Devlet Hastanesi’nin içine alsalar olmaz mı?” demişti.
* EGO Genel Müdürlüğü, “Mamak Devlet Hastanesi giriş kapısının olduğu alana 31138 numaralı ‘Mamak Devlet Hastanesi’ durağı konumlandırılmış ve tüm güzergâhlarımız bu durağa tanımlandırılmıştır” açıklaması yaptı.
SÖZ YETKİLİDE-1
* Okurumuz Umut Özkan, eşi ve çocuklarıyla birlikte akşam saat 19.00 sıralarında gezmeye gittikleri tarihi Ankara Kalesi için “Zifiri karanlık... Göz gözü görmüyordu, girmeye korktuk, geri döndük. Burası Ankara’nın sembolüdür ve burada aydınlatma olmaması artık kabul edilemez bir durumdur” demişti.
* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı, “İç Kale bölgesinde havai elektrik hatlarının yer altına alınmasına yönelik EnerjiSA tarafından çalışma başlatıldı. Sokak aydınlatmalarının yeniden aktifleştirmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir” açıklaması yaptı.
SÖZ YETKİLİDE-2
* Okurumuz Emre Çetiner, Yenimahalle’nin Kentkoop Mahallesi 1777. Cadde’ye, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) geçen yıl attığı asfalt yolu bu yıl altyapı çalışmaları için ASKİ’nin kazdığına dikkat çekerek, “Kışa girilirken yol kazmak, vatandaşa eziyet olarak geri dönüyor” demişti.
* ASKİ Genel Müdürlüğü, “Yağmur suyu hattının, atık su hattına bağlı olduğu tespit edilmiştir. Yağışlı havalarda yağmur suyu hattından gelen debinin atık su hattına döküşünün engellenmesi ve su baskınlarının tekrar yaşanmaması için imalatlar gerçekleştirilmiştir” açıklamasını yaptı.
Paylaş