Paylaş
Aslında bu yol, dokuz ay önce yapılmış.
Lakin çok kısa sürede bu hali almış.
Özetle.
Asfaltın mayası tutmamış!
*
35-36 mahallenin kullandığı Kaplu Deresi Yolu’na acil müdahale, yani yenileme bekleyen Yuva Mahallesi sakinleri, “Dokuz kilometre uzunluğundaki yolu onaracak bir muhatap bulamıyoruz” demişler.
*
Fotoğraflara bir kez daha bakıyorum.
“Pes” dedirten, araçların “pes”tilini çıkaran bu yol aklıma, “Asfaltı Almanlar icat etti, asfalta yama yapmayı ise Türkler” sözünü getiriyor.
Yahu! Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yama da mı yapamıyor?
HASTANE ÖNÜ HASTANELİK
Okurumuz Dursun Türker’den gelen bu iki fotoğraf, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nin tam da girişi. Yenimahalle’nin Varlık Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi’ndeki bu manzara, başkente yakışmıyor. Okurumuz ise haklı olarak, “Hastane önünde hastanelik refüj ve kaldırım” eleştirisinde bulunuyor.
YENİ ANKARA ADALET SARAYI’NIN TRAFİK YÜKÜNÜ KALDIRACAK BİR ALTYAPI YENİMAHALLE’DE YOK
Okurumuz Münir Nurettin Kılıç, Yenimahalle’deki eski MİT arazisine yapılacak olan yeni Ankara Adalet Sarayı ile ilgili, “Ben bir Yenimahalleli olarak istemiyorum” demiş. Okurumuz, gerekçesini ise şöyle aktarmış:
“En önemli sorun trafik ve artacak nüfusu kaldırmayacak olan altyapı. Yeni Ankara Adalet Sarayı’nın getireceği trafik yükünü ve nüfus yoğunluğunu kaldıracak bir altyapı yok. Gün içerisinde binlerce kişinin araçlarıyla gelecek ve gidecek olması büyük bir kaos oluşturacaktır. Bu konuda Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın isyanını dinleyen de yok.”
KAMU BİNALARININ ‘DÜNYA MİMARLIK LİTERATÜRÜNDE’ HİÇBİR DEĞERİ YOK
Okurumuz Yaman Eren, diyor ki:
“Ankara’da son 10 yılda üç milyon metrekare kamuda (Yargıtay, TÜİK vs.) inşaat yapıldı. Lakin bu binaların dünya mimarlık literatüründe hiçbir yayını ve değeri yok. Çünkü mimari proje yarışması yapılmadı. Haliyle de isimsiz mimarın projelendirdiği çağdaş olmayan yapılar yükseldi.”
OKURDAN NOT:
* Anıtkabir’in projesi bile devletin o parasız döneminde yarışma ile yapıldı.
OKUR KÖŞESİ SORUN ÇÖZER
KAPAN DURAK KAPAN KAPANDI
* Okurumuz Selami Keskin, Etimesgut’un İstasyon Caddesi’ndeki 50574 numaralı kapalı durağın, “yol genişletme çalışmaları nedeniyle kaldırıldığını” belirterek, “Çalışma sonrası açık durak haline geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) henüz kaldırım çalışmasını da tamamlamadığından dolayı etraf çamur içerisinde. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” demişti.
* Okurumuz Selami Keskin, geçen salı günü yeni bir fotoğrafla birlikte, “50574 numaralı EGO durağının üzeri açıktı ve kaldırımlar çamur içindeydi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) büyük duyarlılık göstererek hem otobüs durağını kapalı hale getirdi hem de kaldırımları yaparak çamur ve tozdan önledi. Sizlere ve belediye yetkililerine çok teşekkür ediyorum” mesajı göndermiş.
MERİÇ SOKAK ASFALTLANDI
* Okurumuz Ahmet Tarık Sarıkaya, Polatlı’nın Gazi Mahallesi’ne bağlı Abdullah Parla Caddesi Meriç Sokak’ın asfalt beklediğini aktarmıştı.
* ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı, okurumuzun bu iletisi sonrasında, “Sokakta asfaltlama çalışmalarımız tamamlanmıştır” bilgilendirmesini yaptı.
SÖZ YETKİLİDE-1
* Okurumuz Hayati Karataş, Etimesgut-Eryaman’ın Altay Mahallesi Selçuklar Caddesi’nde (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi önü) kaldırımın orta yerine bırakılan scooter’ları fotoğraflamış ve “İşgalci scooter’lara denetim şart” demişti.
* ABB Zabıta Daire Başkanlığı, okurumuzun bu iletisi üzerine bir açıklama gönderdi. Ve söz şimdi yetkilide:
“Elektrikli scooter’lar 14.04.2021 tarih ve 31454 sayılı Elektrikli Scooter Yönetmeliği ve ilgili UKOME Genel Kurul kararlarına istinaden faaliyet göstermektedir. Belediyemizin yetkileri kapsamında elektrikli scooter’ların yaya, araç ve engelli geçişini engelleyecek şekilde yapılan parklarına, özel mülk ihlalleri gibi konularda yaşanan olumsuzluklara müdahale edilerek olumsuzluklar giderilmektedir. Ayrıca Ankara ili genelinde faaliyet gösteren scooter firmalarının yetkilileri de uyarılarak konulara ivedi şekilde müdahale etmeleri sağlanmaktadır. Başkent 153 şikâyetleri ve saha kontrollerine istinaden gerekli işlemler yapılmaktadır.”
SÖZ YETKİLİDE-2
Merkezi ısıtma sistemli bina ve sitelerde, “dış hava sıcaklığı 15 derecenin altına düştüğü durumlarda” ısıtma sistemlerinin çalıştırılması gerekiyor.
* Çankaya-Gaziosmanpaşa’dan okurumuz Ümit H., “Kalorifer yanmıyor” şikâyetiyle önce Çankaya Belediyesi’ni aradığını, “Artık biz bakmıyoruz” yanıtıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) yönlendirildiğini, ABB’yi aradığında ise beklediği ilgi alakayı göremediğini aktarmıştı.
* ABB Zabıta Daire Başkanlığı, “Özellikle merkezi ısıtma sistemli yerleşim yerlerinde gerekli denetimler yapılmaktadır. Bu kapsamda da gerek Başkent 153 başvuruları gerek sosyal medya üzerinden, gerekse birimlerimize telefonla bildirilen ihbarlar değerlendirilmektedir” açıklamasını yaptı.
Paylaş