Eczane nöbetini köpek tuttu

Başlık ne şaka, ne de Karadeniz fıkrası. Ayaş’ta, hasta kızına ilaç almak için gece yarısı nöbetçi eczaneye giden bir anne, fotoğraftaki bu ‘yurdum eczanesi’ manzarasıyla karşılaşıyor.

Haberin Devamı

Saat 03.30...
Sözde nöbetçi ama kepenkler inik.
Anne bir umut, camda yazılı telefon numarasını arıyor.
Telefon da kapalı:
‘Aradığınız nöbetçi eczaneye şu anda ulaşılamıyor.’
Nöbetçi eczanenin nöbeti ise, kapının önünde yatan sokak köpeğine kalıyor.

* * *

‘Güler misin, ağlar mısın’ dedirten bu olayla ilgili, ismini vermek istemeyen bir okur (anne) yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

KEPENK İNİK, TELEFON KAPALI

21 Aralık Cumartesi gecesi saat 03.30 sıralarında, Cumhuriyet Meydanı’ndaki nöbetçi eczaneye (ismi kayıtlarda vardır) hasta olan kızım için ilaç almaya gittim. Bir de ne göreyim, nöbetçi eczane kepenkleri indirmiş, kapalı. Kapının önünde bir köpek yatıyor. Camda asılı olan, ‘nöbetçi eczane’ bildiriminin altına cep telefonu numarası yazılmış. Kızım evde hasta beklerken karşılaştığım manzaranın da siniriyle yazılı olan numarayı aradım. Ancak tıpkı eczane gibi telefon da kapalı. Kim bilir, aynı gece benim gibi kaç kişi daha mağdur oldu. Neyse, hafta başı eczaneye gittim. ‘Bu eczanenin yetkilisi kim’ diye sorduğumda, daha sonra kalfa olduğunu öğrendiğim kişi, ‘Benim’ yanıtını verdi. ‘Siz nöbetçiyken gece yarısı eczaneye geldim ama kapalıydı. Acil bir şey olmuştur kapalı olabilir düşüncesiyle telefonla aradım ama telefonunuz da kapalıydı. Böyle bir şey olamaz. Eczaneyi siz değil köpek bekliyor. Daha acil bir şey olsa vatandaş ne yapacak? Ben ilacı nöbetçi eczaneden alamazsam Sincan’a gitmek zorunda mıyım’ dediğimde ise şu yanıtla üçüncü bir şok daha yaşadım: “Git bizi nereye şikâyet edersen et. Bize hiçbir şey olmaz, sonuç elde edemezsin.”

Haberin Devamı

SÖZ SIRASI YETKİLİDE

Başkentgaz: Habersiz sayaç değişimi yok

Geçtiğimiz hafta okur Metin Altay’ın, “Doğalgaz saatiniz haberiniz olmadan değiştiriliyor. 300 TL ödemeniz gerektiği söyleniyor” iddialarının ardından Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ, özetle şu açıklamayı yaptı:
“Elektronik (kartlı) sayaçlarda pil veya ekran arızası gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Ayrıca bu sayaçlarla ilgili olarak uygulamada başka sıkıntılar da çıkmaktadır. Ekiplerimiz rutin kontrollerinde veya sayaçlarda pil vb. sorunlar yaşanması sırasında müşteriden gelen, elektronik sayaçtan mekanik sayaca geçiş talebi doğrultusunda değişime cevap vermektedir. Ancak kesinlikle müşterilerimizden yazılı onay alınmadan, habersiz şekilde sayaçlarının değiştirilmesi söz konusu değildir.”

Bu zammın neresi ‘doğal’ neresi ‘gaz’

Haberin Devamı

Doğalgaz fiyatındaki artışı, apartmanlarımızın panolarından öğrenir olduk. Ama ne artış... Meğer son 4 yıldır hiç de fark etmemişiz. Site yönetimimizin apartman girişine astığı bu uyarıyı okuduğumda aklımdan geçen ilk şey, bu zammın neresi ‘doğal’ neresi ‘gaz’ oldu. İşte yönetimin aldığı karar ve o ifadeler:
“2009 yılında, 426 kuruş olan doğalgazın metreküpünü, şu an 1.015 TL’den almaktayız. Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde, 24 saat yanmakta olan kalorifere yakıt yetişmemektedir. Bundan dolayı 05.10.2013 tarihli genel kurul toplantısının, 7 no’lu kararına göre; ocak-şubat-mart-nisan-mayıs 2014 aylarında, 200 TL olan aidatın 300 TL olarak ödenmesine karar verilmiştir.”

ÖNERİM VAR

Haberin Devamı

Mogan Gölü’ne İsviçre modeli

Başkent’te adı, doğal güzelliklerinden çok kirliliğiyle gündeme gelen Mogan Gölü için, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın, “Yetki verin kurtaralım” açıklamasına okur Tarık Celal Güven’den destek geldi. Okur Güven’in önerileri şöyle:
“Sayın Yakup Odabaşı’nın, ‘Yetki verin kurtaralım’ feryadı gerçekten çok haklı. Mogan ve Eymir gölleri maalesef yıllardır ihmale uğramıştır. İsviçre’de görevli olduğum yıllarda özellikle Thun ve Interlaken göllerinin temizliğini hayranlıkla seyreder, Mogan ile Eymir göllerinin de böyle temiz ve bakımlı olmasını hayal ederdim. Bir an evvel Mogan ve Eymir havzalarından göle karışan akıntının önü kesilmeli, Mogan havzası süratle ağaçlandırılarak bölgede yapılanma yasaklanmalı. Bu işlemler tamamlandıktan sonra balçıkla dolmakta olan Mogan gölünün taban temizliği işlemi için bilimsel araştırma yapılmalı, bu konuda İsviçre tecrübelerinden yararlanılmalı.
Öte taraftan Mogan Gölü’nün su hacmi ve seviyesinin genişletilmesi için Haymana ve Konya Yolu istikametindeki tüm su kaynaklarının (dere, çay, pınar vb) Mogan’a akmasının sağlanması yoluna gidilmeli. Daha sonra Mogan’dan Eymir gölüne giden tabii su bağlantı kanalı genişletilerek küçük yolcu teknelerinin geçişine imkan sağlanmalı. Böylece Mogan ve Eymir gölleri, İsviçre gölleri gibi Ankaralıların özellikle hafta sonlarını Mogan-Eymir arasında seyreden yemekli-müzikli gezinti vapurları ile geçirecekleri bir bölgeye kavuşmuş olacakdır.”

Yazarın Tüm Yazıları