Paylaş
İDDİA ŞU: Tarım arazilerinin sulanması için Seymenli Göleti’nden getirilen suyu, “muhtar ve azalar kendi arazilerini sulamakta” kullanıyor(muş).
*
Devlet Su işleri(DSİ) Genel Müdürlüğü’nün “sulama hidrant noktalarını belirlerken hata yaptığını”, bu nedenle kendisi de dahil birçok çiftçiye ait arazilerin kuraklığa terk edildiğini savunan okurumuz Yunus Yalman’ın iletisi -özetiyle- şöyle:
‘YANLIŞ DÜZENLENDİ’
“Aslında gelen suyla ekili ve tapulu alanların sulanması gerekirken, muhtar ve azaların arazileri ile köy merasına hidrantlar konuldu. Muhtar şimdi köyün merasını da kendi malı gibi kullanıyor. Benim gibi tapulu ve ekili arazisi olanlar yanlı/yanlış düzenlemelerden dolayı bu hidrantlardan yararlanamıyor.
‘YERİNDE İNCELENMELİ’
Mağdur çiftçilerin de sulama yapabilmeleri için derhal hidrantların yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bu konunun dikkatlice ve yerinde incelenmesi için Devlet Su işleri(DSİ) Genel Müdürlüğü ile Şereflikoçhisar Kaymakamlığı’ndan mağdur olan tüm çiftçiler adına gerekeni yapmalarını istiyorum.”
YAĞMUR SUYU KANALLARI YETERSİZ SİTEMİZİ SIK SIK SU BASIYOR
MUTLUKENT’İN MUTSUZ SİTESİ
Okurumuz Eralp Özveren, Çankaya’nın Mutlukent Mahallesi’ndeki Girişim Sitesi’nde ikâmet ettiğini belirterek şikâyet konusunu şu cümleyle özetlemiş:
“Bölgemizdeki yağmur suyu kanalları yetersiz, sitemizi sık sık su basıyor.”
*
Girişim Sitesi’nin üç blokta toplam 124 müstakil daireden oluştuğu bilgisini veren okurumuzun iletisinde aktardıkları -özetiyle- şu şekilde:
YAĞMURLAR BAŞLAMADAN ÇALIŞMALAR YAPILSIN
“Bölgemizdeki yağmur suyu kanallarının yetersiz olması nedeniyle her sağanak yağışta meydana gelen taşkınlar, sitemizdeki bir bloğun zemin katı ve kapıcı dairesini sular altında bırakıyor. Bir diğer blokta da yine her seferinde tıkanan ve taşan kanalizasyonlar yüzünden kazan dairesi pis su ile doluyor. Hatta bu durum kazan dairesinde bulunan temiz su depolarını, elektrik tesisatlarını, brülör ve kalorifer kazanlarını olumsuz yönde etkileyip çürütüyor. ASKİ Genel Müdürlüğü’nün hem bölgedeki hem de sitemiz çevresindeki yağmur suyu ve pis su rögarlarını kontrol etmesi bir hayli önem arz ediyor. Yağmur mevsimi başlamadan önce bu çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.”
BU GÖRÜNTÜ UMARIM DERS OLUR
Bu fotoğrafları Çankaya’nın Yücetepe Mahallesi 84. Cadde’de çekip gönderen okurumuz K.K., “Rögar kapağını açık bırakan, önüne ise bir adet trafik konisi koyarak sözde tedbir almaya çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bunları hiç yakıştıramadım. Ekiplere gereken uyarıların yapılması için fotoğraflayıp paylaştığım bu görüntü umarım bir ders niteliğinde olur” demiş.
KIZILAY’DAKİ AĞAÇLAR SIK SIK KONTROL EDİLMELİ
Okurumuz Dursun Türker, Kızılay’da(94. Cadde) devrilen bu ağaca dikkat çekerek, “Yaya yoğunluğunun fazla olduğu Kızılay’daki ağaçlar sık sık kontrol edilmeli, devrilme tehlikesi olan ağaçlar için önlem alınmalı” uyarısı yapmış.
YAŞLI SÖĞÜT YIKILABİLİR
“Çankaya’nın Mustafa Yücel Özbilgin Parkı’ndaki yaşlı söğüt her an yıkılabilir. İlgililere duyurulur.”
Zeki TEKİN
BANKAMATİKLER VAR AYDINLATMA YOK
Okurumuz Mehmet Yüksel, Etimesgut’un Güzelkent Mahallesi 7. Cadde’deki(Galaxy Çarşısı önü) üç adet aydınlatma direğinin de bir yıldır yanmadığını aktarmış.
Başkent EDAŞ’ın “186” numaralı hattına defalarca ihbarda bulunduğunu söyleyen okurumuz, “Arayan soran, gelen giden olmadı. Bankamatikler var, aydınlatma yok” demiş.
DİK SOKAKLARA KAR GELMEDEN HİZMET GELSİN
“Mamak Belediyesi, ilçenin dik yokuşlu sokaklarında kar yağmadan önce önlem almalı. Geç kalınan sokaklar buz tutuyor, daha sonra yapılan tuzlama da bir işe yaramıyor.”
Umut ÖZKAN
SÖZ YETKİLİDE
* Hürriyet Ankara okuru geçen hafta, ön ödemeli(kartlı) su sayacına sumatik’ten yaptığı yüklemede 2.57 TL “kiosk kullanım ücreti” kesildiğini belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir an önce ‘kiosk kullanım ücreti’ uygulamasını kaldırmalı” demişti.
* ASKİ Genel Müdürlüğü, okurumuzun talebi üzerine bir açıklama yaparak, kent genelindeki 105 noktada hizmet veren sumatik cihazlarının firma sorumluluğunda olduğunu, 2013’te yapılan protokol gereği ‘hizmet bedeli’ olarak firmanın ücret aldığını aktarmış.
İŞTE BU NOKTALARDA ÜCRETSİZ
Kart dolum işlemleri, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmet binasının yanı sıra bölge müdürlükleri ve tüm tahsilat şubelerinde(mesai saatleri içinde) ücretsiz bir şekilde yapılıyor.
Paylaş