Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısında son durum

Hürriyet Ankara okurları geçen hafta bu köşeden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) şu soruyu yöneltmişti: “Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısı neden hâlâ bitmedi?”

Haberin Devamı

İki gün sonra yani 11 Kasım Çarşamba günü ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Basın Yayın Şube Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama geldi.
Açıklamada, ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin gerekli incelemeleri yaparak verdiği cevap var.
Ama bu açıklamaya geçmeden önce ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 22 Mayıs 2020’de Twitter’dan paylaştığı tweet’ini hatırlayalım.
DEMİŞTİ Kİ:
“Hazırlıklarını tamamladığımız Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısı projesini haziran ayı içerisinde hayata geçiriyoruz. Şehrimizin ulaşım ağını genişletmek ve tüm bölgelerimizde kesintisiz trafik akışını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.”
*
Ve şimdi...
Yani aylardan kasım...
ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın vermiş olduğu yanıtı/bilgiyi aynen paylaşıyorum:
“İş kapsamında kazı dolgu işleri ile betonarme imalatlar yer almaktadır. Kazı dolgu işlemleri belediyemiz imkânları ile yapılmaya başlanmış ve toprak işleri ile betonarme imalatların birlikte yapılacağı aşamaya gelinmiş olup, betonarme imalatlar ve dolgu altı iyileştirme uygulamaları için ihale ve ilan çalışmaları devam etmektedir. Bilgilerinize sunarız.”
*
Özetle...
Başkan Mansur Yavaş’ın mayıs ayında, “Hazırlıklarını tamamladığımız Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısı projesini haziran ayı içerisinde hayata geçiriyoruz” dediği Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısı projesi için ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ise bugün, “Betonarme imalatlar ve dolgu altı iyileştirme uygulamaları için ihale ve ilan çalışmaları devam etmektedir” açıklaması yapıyor.
*
Sanırım Başkan Mansur Yavaş’a biri(leri) doğru bilgi vermiyor.
“Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısı neden hâlâ bitmedi?” sorusunu soranlar için işte son durum budur.

Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısında son durum

BURASI ‘ÇUKUR’AMBAR

Haberin Devamı

Okurumuz Ufuk Özgünay’ın şikâyeti şöyle:
“Çankaya’nın Çukurambar Mahallesi 1459. Cadde ile 1467. Cadde’nin kesiştiği noktada derin bir çukur var. Yoldan geçerken araçların altı sürtüyor. İlgili makamlardan ilgi/alaka bekliyoruz.”

Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısında son durum

KULLANAN YOK AMA TEHLİKE VAR!

Haberin Devamı

Kentin merkezi Kızılay’da çekilen bu fotoğraflar, okurumuz Salim Taşçı’dan geldi.
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile İzmir Caddesi’nin kesişimindeki üst geçit için, “Hiç kimse geçmiyor. Bir Allah’ın kulu bu üst geçidin merdivenlerine adım atmıyor” diyen Salim Taşçı’nın bir de uyarısı var:

Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısında son durum

“Üst geçit yer yer çürümüş. Alt kısımdan kopacak herhangi bir parça her tür yaralanmaya, ölüme sebep olabilir.”

Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısında son durum

DEFNE FİDAN ALANI İLGİ BEKLİYOR

Okurumuz Ayşa Nilgün Çayırlıoğlu, Çankaya’nın Ümit Mahallesi 2461. Sokak’taki Defne Fidan Alanı’na konulan çöp konteynerlerinin etrafa kötü koku ve kirlilik yaydığını aktarıyor. Okurumuz, “Çankaya Belediyesi’ne ait fidanlık alan sanki çöp alanı gibi. Defalarca uyardık ama ilgilenen yok. Eskiden Yenimahalle Belediyesi tertemiz tutardı, şimdi Çankaya Belediyesi hiç ilgilenmiyor” demiş.

ÖNERİM VAR

POSTA CADDESİ’NDE PARKMETRE UYGULANSIN

Haberin Devamı

Okurumuz Vedat Nizamoğlu, Ulus’un Şehit Teğmen Kalmaz Posta Caddesi’ne sabah saat 07.00’de park edilen birçok aracın akşam 20.00’ye kadar sabit kaldığını ve bölgeye alışveriş için gelenlerin araç park yeri bulamadığını söylüyor.
Okurumuzun önerisi şu:
“Parkmetre uygulamasına geçilsin. İlk 30 dakika ücretsiz olsun.”

SORUM VAR

ESNAFIN YAPTIĞI YOL İŞGALİ DEĞİL DE NEDİR?

“Altındağ’ın Zübeyde Hanım Mahallesi 658. Sokak’ta bazı esnaf, yola totem ve reklam tabelası koyup kendilerine park yeri ayırıyor. Sokakta iki araç yan yana geçemiyor.
SORUYORUM: Esnafın bu yaptığı yol işgali değil de nedir?”
Sedat ...

KISA... KISA...

* “Çankaya’nın Oğuzlar Mahallesi’nde her gün sabaha karşı başlayıp gün boyu bas bas bağırarak satış yapan seyyar satıcılardan bıktık. Zabıtanın daha sıkı denetim yapmasını ve en ağır cezayı vermesini istiyoruz.”
Zeki TEKİN

Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısında son durum

HÜRRİYET ANKARA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haberin Devamı

* Okurumuz Ümit Çetin, Çankaya’nın Kavaklıdere Mahallesi Zeytin Dalı Caddesi’ndeki bozuk kaldırıma dikkat çekmişti.

Bağlıca Bulvarı-Çevre Yolu bağlantısında son durum

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, aynı gün(9 Kasım 2020) bozuk kaldırımı onararak sorunu giderdi.


Yazarın Tüm Yazıları