Evinde yenilmez armada

Erdal Fernergiz yazdı...

Haberin Devamı

Adana Demirspor bu sezon evinde oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmeyerek Süper Lig’e adını yazdırdı. Evinde yenilmez armadayı oynayan Mavi Lacivertliler içeride oynadığı 12 maçta 8 galibiyet, 4 de beraberlik aldı. Antalyaspor’u da 2-0’lık net skorlara deviren Mavi Şimşekler puan cetvelindeki dördüncülüğünü koruyup Avrupa hedefini de sürdürdü. Trabzon deplasmanında yaşanan olumsuzluklar sonucu sahadan hiç beklemediği bir yenilgi ile ayrılan Adana Demirspor, bölgemizde yaşanan depremler sonrası ilk kez seyircisinin karşısına çıktı. Taraftar da özlemişti Mavi Lacivertlileri. Ülkemizin en önemli taraftar gruplarından biri olan Mavi Şimşekler ilk düdük sesinden son düdük çalıncaya kadar susmadı ve takımını destekledi. Futbolcular da bu sevgiye karşılık vererek sahadan üç puanla ayrıldı.

Haberin Devamı

FORVETLİ SİSTEME GEÇİLDİ

İtalyan Teknik Direktör Montella sezonun genelinde forvetsiz sistemi uyguladı. Cherif N’diaye transferi sonrası forvetli sisteme geçti. Antalya karşısında Cherif N’diaye rakip defansı oyaladı. Bir gol de attı ancak çok müsait pozisyonlarda da fileleri havalandıramadı. Buna rağmen oynadığı oyun takıma katkı sağladı. Forvet arkasında oynayan Emre Akbaba bu maçta diğer maçlara göre daha faydalı oldu. Sağdan, soldan, ortadan getirdiği toplarla klasını konuşturdu. Attığı golle perdeyi de açarak 3 puanın mimarlarından biri oldu. Toplam 17 şut çeken Mavi Lacivertliler 4 net pozisyondan da yararlanamadı maçta. Yusuf Sarı özellikle ilk yarıda görevini yaptı ikinci yarıda ortadan kayboldu. Sürekliliğini artırırsa daha faydalı olur. Semih defansta son haftalarda en formda oyunculardan biri. Sonradan oyuna giren Onyekuru henüz hazır değil. Milli ara ona da iyi gelir ve Galatasaray maçına daha hazır çıkar.

ALKIŞLAR MONTELLA’YA

Adana Demirspor’un İtalyan hocası Vincenzo Montella geldiği günden beri farkını fark ettiriyor. Deprem felaketinden sonra bizden biri gibi davranarak depremzedelere yardım etti, yanlarına giderek moral de verdi. Yaptığı organizasyonlarla gönülleri fetheden biri oldu. Montella oynattığı oyun (kimimize göre riskli) ve aldığı sonuçlarla ekibinin üst sıralarda bulunması ile de farklı bir çizgide. Maçlarda yaşanan pozisyon zenginliği, hücuma dönük sistemi ile ülke futboluna da katkı sağlıyor. Bence oynattığı bu oyunla Mavi Şimşekler Avrupa hedefini de yakalayacak. Yeter ki birlik beraberlik bozulmasın.

Yazarın Tüm Yazıları