Paylaş
Genellikle kendi kendimize onlar hakkında bazı değerlendirmeler yaparız, aile içinde ya da eğitimde bunları gençlerin oyunu almadan uygularız.
Eğitimciler ve aile elbet deneyimlerini gençlere aktaracaklardır. Ama zamanın değişimini göze alarak yarının dünyasına onları hazırlayacaklardır.
Okudukları kitaplardan dinledikleri müziğe kadar onların edebiyat ve müzik zevkini öğrenmek gerekiyor.
Öğrenciler bugünden yarını da düşüneceklerdir doğal olarak.
Bir Fransız felsefeci, yarını bugünden tasarlamak gerektiğini söylemişti öğrencilere. İyi bir şair de düşüncelerimizi, hayallerimizi yarına bırakmamayı yazmıştı şiirinde.
Ne zaman yarınları düşünsem iyi yazar Tarık Buğra’nın, ‘Yarın Diye Bir Şey Yoktur’ öyküsünü hatırlarım.
Üstelik bu tür buluşmalar, gençlerin birbirilerini tanımalarını sağlar.
Bu gerekçelerle Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptığı ‘Genç Ne Sever?’ etkinliğini destekliyorum.
Başlık şöyle:
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Gençlere Hediye: ‘Genç Ne Sever?’
Türkiye’nin tüm şehirlerinden gençlerin kültür, sanat, spor, seyahat faaliyetlerine erişiminde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerin sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Genç Ne Sever’ platformunun tanıtımı bugün İstanbul’da gerçekleşecek. Tanıtım gecesi, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu ev sahipliğinde kültür-sanat, iş dünyası, siyaset, akademi, spor ve insani yardım alanlarından tanınan pek çok ismi bir araya getirecek. Sunuculuğunu Ufuk Özkan’ın üstleneceği tanıtım gecesinde, Genç Ne Sever platformunun tanıtılmasının yanı sıra potansiyel işbirlikleri ve sürpriz isimlerin ‘kendi tarzlarıyla’ gençlere yapacakları jestler de açıklanacak.
‘Gençlerin sevdiği her şeyi gençlere hediye etme’ ilkesi ile yola çıkan proje 18-30 yaş arası tüm gençlere sinema, tiyatro, konser, festival ve spor müsabakalarına bilet, farklı markalardan hediye çekleri ve seyahat biletleri hediye ediyor. Faaliyete başladığı kısa zamanda binlerce gence bilet sağlamış olan Genç Ne Sever platformunun amacını Bakan Kasapoğlu, “Gençlerin katıldıkları her kültürel aktivite, seyahat ettikleri her yeni yer ve okudukları her bir kitabın farklı bir perspektif kazandırdığına inanıyoruz. ‘Genç Ne Sever?’ platformunu da bu kazanımları sağlamak için hayata geçirmiş bulunuyoruz” şeklinde açıklıyor.
‘Seyahatsever, sanatsever, sporsever, kitapsever, iyiliksever ve doğasever’ başlıkları ile gençlere sayısız fırsat sunan platform, gençlere dağıtılan bilet ve hediyelerin yanı sıra, gençlerin katılımına açık, ücretsiz pek çok etkinliğe de imza atacak. Bakanlıktan alınan bilgiye göre tanıtım gecesi kapsamında duyurulacak ve ülkemiz gençlerinin tümünün faydalanmasına sunulacak bir ödül de açıklanacak.
Her gün pek çok farklı çekilişin gerçekleştiği Genç Ne Sever platformu, gencnesever.com adresinde ilgililerini bekliyor.
BALARISI AHMET’E VEDA
AĞIZ armonikası virtüözlerinden biri olarak kabul edilen ‘Balarısı Ahmet’in vefatını salı günü telefonla Hakan Atala bildirdi. Ağız armonikasıyla klasik müzikten halk müziğine hemen her tür eseri yorumlayan gerçek adıyla Ahmet Faik Şener, 97 yaşında aramızdan ayrıldı.
Piyanoda Şerif Yüzbaşıoğlu, flütte Şefik Uyguner ile beraber üniversite yıllarında kurduğu ve Balarıları adını verdiği topluluğuyla bir yandan şarkı söylerken diğer yandan akordeon ve ritim aletleri çaldı. Balarıları, dönemin ünlü topluluklarından biri oldu.
Gazinolarda sahneye çıktı, televizyon programları yaptı.
Sahne çalışmalarına 1970’te son verdi ve besteci Raşit Abed’den solfej ve armoni dersleri aldı. Çok sesli müziğe yönelerek önemli bestecilerin eserlerini düzenleyip seslendirmeye başladı. Ağız armonikasıyla solist olarak katıldığı ilk konserini 17 Nisan 1974’te İstanbul Radyosu stüdyolarında, Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde verdi.
15 Temmuz 1984’te, piyanist Arın Karamürsel’le, Onikinci İstanbul Festivali bünyesinde verdiği resitalde Bach, Vivaldi, Massenet ve Saint-Seans’ın eserlerinin yanı sıra, Albéniz’in ‘Astruias’ı ve George Enescu’nun ‘Romen Rapsodisi’ni kendi düzenlemesiyle yorumladı. Aynı dönemde klasik Türk müziğini çoksesli bir şekilde yorumlamak üzere Erol Sayan’la da çalışmalar yaptı.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, 2018 yılında 25. yılını kutlayan İstanbul Caz Festivali tarafından, Balarısı Ahmet Faik Şener’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edildi.
Baki kubbede hoş bir sada bıraktı ardında.
Paylaş