İlişkilerde yumuşama ve şefkat zamanı

Yeniliklere ve farklı bakış açılarına açık olabildiğimiz günler bekliyor bizi. Kariyer konusunda adımlar atabilir, iş başvuruları yapabilir, iş kurabiliriz. Bu ara başlanan projeler hızla büyüyebilir. Öte yandan iyimseriz, şansımıza güvenebiliriz. Mutlu olmak kolay… Duygularımızı rahat ifade edebiliyoruz. Daha merhametli, affedici, kendini adama konusunda daha istekliyiz.

Haberin Devamı

Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı Venüs’ün Balık burcuna geçişi olacak. Venüs, Balık burcunda güçlü pozisyondadır. Bu yüzden hem özel hayatımız hem de finansal konularda güzel fırsatlarla karşılaşabileceğimize işaret eder. Ayrıca Güneş ve Jüpiter arasındaki etkileşimle de kariyer açısından güzel haber alma ihtimalimiz yüksek. Şimdi bu haftanın astro-reçetesine ve burçlara neler getirdiğine bakalım.

Yeniliklere açığız

Bugün Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek. Merkür’le kuzey Ay düğümü arasında üçgen açı var (etki süresi +/- 1 gün). Zekâyla ilgili, iletişim, karar verme, anlaşma, bir şeyler imzalamak, projeleri dillendirmek, satış, pazarlama gibi işlere girişmek açısından özel ve güzel bir gün. İletişim yeteneklerimizi iyi kullanabileceğiz. Parlak fikirlerinizi başkasına satmak için de harika. Yeniliklere ve farklı bakış açılarına açık olabileceğiz. Yeni elektronik aletler alabiliriz. Özellikle ilişkilerdeki iletişim açısından faydalı bir gün. Önemli konuları rahatlıkla çözümleyebiliriz.

Haberin Devamı

Yalnızlık ihtiyacı

Pazartesi Ay 13.17 ile 20.35 arası Kova burcunda, boşlukta olacak. Akabinde Balık burcuna geçecek. Venüs’le Satürn birlikte hareket edecekler (etki süresi +/- 3 gün). Bu aralar çok daha az sosyal olmak isteyebiliriz, yalnızlık ihtiyacımız artabilir. İlişkiler dikkatli yönetilmezse hem özel, hem sosyal hayatta hem de ortaklıklarda sorunlar yaşanabilir. Sevgiyi ifade etmek, sevgiyi almak, vermek pek  kolay olmayabilir. Maddi anlamda risk almak için değil ama tasarruf planları yapmak için uygun bir dönem. Mevcut ilişkiler sınavdan geçebilir. Yeni ilişkilerse aşırı sorumluluk duygusundan dolayı keyiften çok görev nitelikli olabilir. Romantik beklentileri oldukça düşük tutmakta fayda var. Herhangi bir estetik işlem için de, eğlenmek için de uygun  zamanlar değil. Olası yeni birileriyle tanışılacaksa bile yaş farkı epey fazla olabilir. 

Ruhumuz dinlensin...

Salı, Ay tüm gün Balık burcunda seyahat edecek. Sevgi göstermek, hayal gücümüzü harekete geçirmek, görselliğe odaklanmak, dans etmek, resim yapmak, loş ışıkta, yavaş bir müzikle ruhumuzun dinlenmesine izin vermek, spiritüel çalışmalarda bulunmak, günün karmaşasından kaçmak arzusuyla televizyonu kapatıp beynimizi dinlendirmek için uygun bir fırsat. Meditasyon yapabilir, mum ışığında bir yemek yiyebiliriz, romantik bir film seyredebilir, tiyatro veya sinemaya gidebiliriz. Sevdiklerimizin dertlerine ortak olup sıkıntılarını hafifletebiliriz. Güçlük içinde olan, yardıma muhtaç kişilere el uzatabiliriz. Suyla rahatlatıcı anlar yaşanabilir.

İyimseriz

Haberin Devamı

Çarşamba, Ay 19.10 ile 21.47 arasında Balık burcunda boşlukta olacak. Akabinde Koç burcuna geçecek. Güneş’le Jüpiter arasında sekstil açı (iki gezegenin 60 derecelik farkla konumlandığını ifade eder)oluşacak (etki süresi +/-2 gün). İyimser olacağımız, şansımıza güvenebileceğimiz, mutlu olmanın kolaylaşacağı zamanlar. Hedeflerimize ulaşmak adına rahatlıkla harekete geçebiliriz. Kariyer konusunda adımlar atabilir, iş başvuruları yapabilir, iş kurabiliriz. Bu aralar başlanan yeni işler ve projeler hızla büyüyebilir. Özellikle maddi anlamda güzel gelişmeler yaşayabiliriz. Yeni eğitimlere başlamak kadar çıkacağımız olası seyahatler de keyifli olacaktır.

Haberin Devamı

Kelimelere dikkat!

Perşembe, Ay tüm gün Koç burcunda seyahat edecek. Merkür’le Şiron arasında kare açı oluşacak (etki süresi +/- 1 gün). Bizi travmatize eden konuların bilgisinin açığa çıkabileceği bir zamandır. Bu ortaya çıkışlarla iyileşme süreci başlayabilir. Terapiye gitmek, ruhsal açıdan iyi gelecek bilgilerin peşinden koşmak için uygun bir zamandır. Yeni fikirlerle tanışabilir, yeni bakış açıları elde edebiliriz. Bize acı veren eski düşünceleri değiştirip dönüştürmeye de meyilli oluruz. Varsa kardeşlerle ilişkilerde yaralayıcı olmamaya çalışmalı. Kendimizi ifade ederken seçtiğimiz kelimelere dikkat etmeli, kimseyi yaralamamaya özen göstermeliyiz.

Haberin Devamı

Manevi alana eğilim

Cuma, Ay tüm gün Koç burcunda seyahat edecek. Venüs de Balık burcuna geçecek ve 20 Şubat’a kadar seyahat edecek. Romantizmin arttığı bir süreç. Sevdiklerimize karşı duygularımızı, ilgimizi, şefkatimizi ifade ederken daha rahat olacağız. Daha merhametli, affedici, kendini adama konusunda daha istekliyiz. Venüs Balık’ta idealize ettiğimiz kişileri, hayranlık duyduğumuz sanatçıları ve en önemlisi karşılıksız sevgiyi, platonik aşkları, cinsel hazları sembolize eder. Bu dönemde bizden daha zayıf kişilere yardım etmeyi isteriz. Balık karşılıksız ve gönülden edilen yardımı temsil eder. Duygusal ve sezgisel yanımızın açık olduğu bir dönem olacaktır. Spiritüel ve manevi yaşam önem kazanacaktır. Rüyalarımız zenginleşir. Şifa vermek, almak, sanatçı tarafımızı ortaya koymak isteriz. Müzik, resim, dans ve sahne sanatlarına ilgi bu dönemde artar. Manevi alana daha çok eğilim gösterebiliriz. Dini veya kutsal mekânlara ziyaret, adak adamak, dua etmek ihtiyacı duyabiliriz. Dekorasyonda renk uyumunu yakalamak ve kendimize yakışan renkleri belirlemek için harika bir süreçtir.

Haberin Devamı

Anın tadını çıkarmalı

28 Ocak Cumartesi, Ay 23.59 ile 2.42 arasında Koç burcunda, boşlukta olacak. Akabinde Boğa burcuna geçecek ve tüm gün seyahat edecek. Ay, Boğa günlerinde kişiler genellikle pratik ve somut bir bakış açısıyla durumları ele alabilir. Paranın değerini biliriz ve paramızın karşılığını almak isteriz. Anın tadını çıkarmak, bedenimizle mutlu olmak, masaj yaptırmak, dokunma, koku ve tat alma duyularımızı harekete geçiren şeylerle uğraşmak, siesta yapmak, kek-pasta pişirmek, hamurişlerine ağırlık vermek, doğada zaman geçirmek, ayaklarımızı uzatıp televizyon karşısında keyif yapmak, müzik dinlemek, şarkı söylemek, sanat ve estetik içeren konulara eğilmek tam bu tatil gününde ve Ay Boğa’dayken yapabileceğimiz faaliyetlerden.

Mekânsal değişiklikler söz konusu

Koç (21 Mart-19 Nisan)

Bu hafta Venüs Balık burcuna geçecek  ve 20 Şubat’a kadar burada seyahat edecek. Bu geçiş sırasında kendinizi yalnızlığa ve iç gözleme daha yatkın bulabilirsiniz. Ev taşımak veya yenilemek gibi mekânsal değişiklikler söz konusu. Ayrıca bu geçiş gizli veya beklenmedik yeni ilişkileri de getirebilir. Geçmiş yaraları iyileştirmek için iyi bir zaman.

Yeni fırsatlar doğabilir

 Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Bu hafta yeni arkadaşlıklar kurmaya ve yeni gruplara, etkinliklere katılmaya daha açık hissedebilirsiniz. Bu size romantik sürprizler getirebilir. Ortak bir amaç doğrultusunda çalışmak veya başkalarına hizmet etmek için motive olacaksınız. Kariyer alanında yeni fırsatlar doğabilir. Hem profesyonel hem de kişisel olarak büyüme zamanı.

Kariyer hedeflerinde iddialısınız

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Bu hafta otorite figürlerine daha çekici gelebilir, onların onayını ve desteğini daha kolay alabilirsiniz. İş görüşmeleri, müzakereler ve diğer profesyonel etkileşimler için iyi bir zaman. Ayrıca evlilik, aile kurmak gibi gelecek planları yapmak için de uygun. Daha fazla sorumluluk almaya ve kariyer hedeflerinizde  iddialı davranmaya hevesli olabilirsiniz.

Ufkunuzu genişleten bir gezi

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Bu hafta yüksek öğrenime devam etmek veya kültürel ufkunuzu genişletmek için bir geziye çıkma eğiliminde olabilirsiniz. Bu seyahat veya eğitim arayışları, yeni romantik fırsatlar da getirebilir. Ayrıca eşinizin farklı bakış açısına ya da inançlarına dair daha derin bir anlayış kazanabilirsiniz. İnançlarınızı sorgulamaya ve yeni fikirlere açıksınız.

Hem duygusal hem finansal dönüşüm

Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Bu hafta çiftlerin duygusal sorunlarını çözmeleri veya bağlarını güçlendirmeleri için iyi bir zaman. Finansal alanda beklenmedik kazançlar veya kayıplar mümkün. Bu dönem sizi korkularınızla yüzleşmeye teşvik edebilir. Duygusal ve finansal dönüşüm zamanı olabileceği gibi, geçmişi geride bırakıp yeni fırsatları kucaklamanız da söz konusu.

Denge ve uyum önem kazanıyor

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Bu hafta kendinizi daha çekici hissedeceksiniz. Yeni ilişkiler kurma veya mevcut olanları güçlendirme olasılığınız daha yüksek. Çiftlerin düğün planlaması için iyi bir zaman olabilir. Ayrıca yeni iş ortaklıkları kurmak veya mevcutları güçlendirmek için de uygun. Denge
ve uyuma daha fazla önem verebilir, daha uzlaşmacı davranabilirsiniz.

Olumlu değişiklikler yapacaksınız

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Bu hafta kendinizi günlük rutinlerinizi iyileştirmek, daha düzenli olmak ve sağlığınıza daha iyi bakmak için motive hissedebilirsiniz. Yeni bir egzersiz veya diyete başlamanız veya günlük hayatınızda başka olumlu değişiklikler yapmanız mümkün. Hem fiziksel
hem de duygusal olarak ihtiyaçlarınıza öncelik verme eğilimindesiniz.

Odağınızda zevkle eğlence var

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Bu hafta daha güvenli ve dışadönük hissedebilirsiniz. Kendinizi yaratıcı ve özgür bir şekilde ifade etme olasılığınız yüksek. Ayrıca flört etmek ve yeni romantik ilişkilerin gelişmesi için iyi bir zaman. Eğlenceye ve zevke daha fazla odaklanmanız söz konusu. Hayatın basit tatlarından zevk almaya ve yeni deneyimler aramaya yatkın olabilirsiniz.

Aile üyeleriyle anlaşmazlıklar çözülüyor

Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Bu hafta kendinizi aileyle vakit geçirmeye, sıcak ve rahat bir ev ortamı yaratmaya daha yatkın hissedebilirsiniz. Ev yenileme veya taşınma için iyi bir zaman olabilir. Duygusal ihtiyaçlarınızın daha fazla farkına varabilirsiniz. Ayrıca aile üyeleriyle olan anlaşmazlıkları çözmeye ve temellerinizi güçlendirmeye odaklanmak size iyi gelebilir.

Düşüncelerinizi açık şekilde aktaracaksınız

Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Bu hafta kendinizi net ve etkili bir şekilde ifade etmeye, düşüncelerinizi ve duygularınızı daha açık ve dürüst bir şekilde iletmeye daha yatkın bulabilirsiniz. Ayrıca yeni şeyler öğrenmek, kısa mesafeli geziler yapmak ve çevrenizdeki dünya hakkında bilginizi, anlayışınızı genişletmek için iyi bir zaman.

Gelirinizi arttırma çabasındasınız

Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Bu hafta kendiniz ve sevdikleriniz için istikrarlı ve rahat bir yaşam ortamı yaratmaya odaklanabilirsiniz. Yatırım yapmak, daha iyi ücret veya iş teklifleri için pazarlığa oturmak, gelirinizi arttırmanın yollarını aramak için iyi bir zaman olabilir. Aynı zamanda özdeğerinizi gözden geçirmek, çabalarınızın karşılığını aldığınızdan emin olmak isteyebilirsiniz.

Daha özgüvenli hissedebilirsiniz

Balık (19 Şubat-20 Mart)

Bu hafta kendinizi yeni ilişkiler kurmak için daha özgüvenli hissedebilirsiniz.
İster fiziksel görünüm, ister kişisel değerlerle ilgili olsun, kişisel bakıma odaklanmak ve öz imajınızı geliştirmek için iyi bir zaman olabilir. Bu da sizi kimliğinizin daha fazla farkına varmaya ve kendini kabul etme duygusu geliştirmek için çalışmanıza teşvik edebilir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları