Değişim, gizem, hırs, tutku

Akrep burcunda meydana gelecek dolunayla hayatımızda Akrep’in sembolize ettiği konular önem kazanıyor: Güç elde etmek, işleri gizlilik içinde yürütmek, parasal konular, cinsellik, değişim ve dönüşüm, kriz yönetimi, sırlar, hırs, tutkular, kıskançlık, sezgiler, bilinçaltı...

Haberin Devamı

Değişim, gizem, hırs, tutku

Akrep burcunun 7’nci derecesinde 27 Nisan günü, Uranüs ve Satürn etkili, önemli bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunayda
Hamal, Schedir, Ghakrus ve Khambalia yıldızları etkin olacak. Önemli bir dolunay bu, çünkü 2021’e adını koyan Satürn/Uranüs etkileşimini tetikleyecek. Şimdi bu dolunayın önce bireysel, sonra dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerinden bahsedelim...

Bu dolunay, 15 gün kadar etkili olacak. Bu süreçte hayatımızda Akrep burcunun sembolize ettiği konular önem kazanacak: Güç elde etmek, işleri gizlilik içinde yürütmek, parasal konular, cinsellik, değişim ve dönüşüm, kriz yönetimi, vergiler, sırlar, hırs, tutkular, kıskançlık, sezgiler, bilinçaltı...

Haberin Devamı

Su grubu bir burç olan Akrep’teki dolunay zamanı psişik tüm radarlarımız açık olur. Sezgilerimiz oldukça güçlüdür, yaklaşan iyi veya kötü
ne varsa hissederiz. Bilinçaltında saklı konular yüzeye çıkar. Tüm korkular ve huzursuzluklar da... Güzel tarafı, tam da bu dönem bunları çözmek için en güzel zamandır. Kimsenin ilgilenmediği konularda derin araştırmalar yapabiliriz. Akrep derinleşmekle ilgilidir. Karşımızdakilerin gerçek duygu ve düşüncelerini öğrenmeye çalışırız, bir yandan sır saklarken
bir yandan da saklanan sırlara karşı merak duyarız. İlişkiler daha tutkulu yaşanır.

TAKINTILARA DİKKAT

Bu dolunay, Yengeç burcunda seyahat eden Mars’tan destek alıyor. Bu, yakın çevremizden duygusal açıdan destek görebileceğimize işaret ederken Satürn ile olan sert açısıysa birtakım istek ve arzularımızın kısıtlanacağını, özgürlükle ilgili konularda sorunlar yaşayabileceğimizi gösteriyor. Özellikle otorite figürleriyle ilişkilerde çatışmalar söz konusu olabilir. Beklenmedik ani kopmalar, ayrılıklar da gündemde. Özgürlük sınavının verileceği bir dolunay bekliyor hepimizi.

Bu dönem her şeyi fazlasıyla önemseriz. Psikolojik takıntılar ortaya çıkmaya başlayabilir. Bir fikre ve düşünceye çok fazla takılabiliriz.

Gizli, ökült (doğaüstü), ölüm ve ötesi gibi konuları araştırabilir ve çokça bilgi sahibi olabiliriz. Akrep bütün belirsizliklerin yok olduğu bir süreçtir, gri bölgeleri yoktur. Bu dolunay zamanı hayatımızda bizi yiyip bitiren tüm belirsizlikleri ortadan kaldıracak önemli adımlar da atabiliriz.

Haberin Devamı

Akrep söz konusu olduğu için cinsellikle ilgili konulara daha düşkün olabiliriz. Libidomuz yüksek seyredebilir, fantezi dünyasını çeşitlendiren oyunlar daha çok ilgimizi çekebilir. Akrep ayrıca güç elde etmekle ilgilidir.

Bu aslında daha çok içsel bir tatmin ve psikolojik bir güçtür. Bazen bu gücü elde etmek için gizlilik içinde, sinsice hareket etmek bile gerekebilir. Zaten bu dönem herkes karda yürüyecek, izini belli etmemeye çalışacaktır, kimse gerçek niyetini kolay kolay ortaya koymayacaktır.

Krizler de elbette sık sık karşımıza çıkacak. Akrep dolunayı süreci kriz yönetimini de ustalıkla gerçekleştireceğimiz bir zamandır. Tabii bazen bu krizler, üstümüze vazife olmayan konulara burnumuzu sokmaktan dolayı da oluşabilir, dikkatli olmak gerek. Bu dönem finansal olarak da çok dikkat etmeliyiz. Akrep dolunayında krediler, finansal kaynak arayışları çok öne çıkar ama bu dolunay masum bir dolunay değil. Finansal konularda çok temkinli adımlar atmakta fayda var. Sağlıktaysa üreme organlarına dikkat etmek iyi olur.

Haberin Devamı

Bu dolunay Uranüsyen bir dolunay olacak. Uranüs isyan etmek, özgürlük elde etmek, farklı ve sıradışı davranmak, çizginin dışına çıkabilmekle ilgilidir. İşin içinde Uranüs olacağından, otorite figürleriyle anlaşamamak söz konusu olabilir. İçimizden kuralları yok saymak ve asice davranmak gelebilir. Özgür hareket etmek isteyeceğiz. Aslında Uranüs ile beraber dikkatli bir şekilde yüklerimizden kurtulmak, kendimize alan açmak için de harekete geçebiliriz. Huzursuz, panik, sabırsız davranmaya eğilimli olabiliriz. Aniden istifa edenler ya da ilişkisini sonlandıranlar olabilir, dengesizce davranmaya eğilimli olabiliriz.

Satürn de bu dolunaya sert bir açı yapacak. Aslında bu dolunayda, 2021’in ana teması olan Satürn/Uranüs etkileşimi devrede olacak. Kontrollü değişim, eski düzenimizle yeni düzenimiz arasındaki çekişme gibi düşünebilirsiniz bunu. Şartlar sizi yeni bir sistem ve düzene doğru götürmeye çalışır ama siz eski düzeninizde kalmak için elinizden geleni yaparsınız. Kontrollü bir şekilde hayatınızda gereken devrimleri yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca bu dolunayla birlikte cinsellikle ilgili bazı skandallar ortaya çıkabilir. Yine örgütler, mafya, gizli kuruluşlar, hırsızlıklar, terör olayları, finansal konular sık sık gündeme gelebilir. Gizlilik içinde yürütülen birtakım proje ve operasyonlar ve sırlar ortaya çıkabilir. Belgeler, kayıtlar deşifre edilebilir.

Akrep burcu aynı zamanda yeraltıyla da ilgilidir. Depremler, maden ocakları, petrol kuyuları ve uranyum konusuna işaret eder. Bu konularda ciddi krizler söz konusu olabilir. Yine finansal krizler, vergiyle ilgili sorunlar söz konusu olabilir. Ciddi bir ekonomik krizin tetikleyicisi olabilir bu dolunay.

GİZLİ BİLGİ, CASUSLUK

Bu dolunayda birkaç tane sabit yıldız aynı anda çalışacak. Güneş hem Hamal hem Schedir yıldızıyla birlikte. Ay ise Khambalia sabit yıldızlarıyla birlikte.

Haberin Devamı

Hamal Yıldızı şiddet, zulüm ve kasıtlı suç demek. Herkesin kınayacağı şiddet içerikli temalar gündeme gelebilir. Schedir yıldızı kraliçeden gelen tehlike demek. “Acaba İngiltere bağlantılı bir olay mı” diye düşünmeden edemedim. Khambalia yıldızıysa gizli bir bilgi, casuslukla ilgili... Bu dolunay zamanı casuslarla ilgili birçok haber de ortaya çıkabilir. Uranüs etkisiyle isyanlar, havayolu problemleri, elektrikle ilgili sorunlar söz konusu olabilir.

Türkiye açısından bakacak olursak... Dolunay esnasında Ankara’ya göre çıkarılan haritada Boğa burcu yükseliyor. Boğa astrolojide finansal konularla ilgilidir.

Bu dolunay demek ki daha çok finansal konular, vergiler ve hatta işin içinde Uranüs olduğundan kripto paralarla ilgili gelişmelere işaret edebilir.

Türkiye’nin doğum haritasında Güneş’in tam üstünde olacak bu dolunay. Güneş astrolojide yöneticilere işaret eder. Yöneticilerin sağlıklarına çok dikkat etmesi gereken bir süreç. Borsa konusunda spekülasyonlar olabilir. Şu an siyaset yapmayan, yaşlı bir siyasetçiyle ilgili üzücü haberler, ayrıca yaşlı sanatçıların vefat haberleri gelebilir bu dolunayda. Gençleri ilgilendiren çok önemli gelişmeler de yaşanabilir.

Yazarın Tüm Yazıları