Meme operasyonlarını mercek altına alalım

Bu ara tüm yazılarımda belirttiğim gibi kış mevsimi, tam ameliyatlı müdahalelerin zamanı. Bu zamanları sağlığımız açısından gerekli ya da sadece fiziksel görünümde değişiklikler yapmak için değerlendirebilir, havalar ısınmadan istediğiniz görünüme kavuşabilir, sağlığınız için gerekli operasyonları yaptırabilirsiniz. Bugün de size kimi zaman estetik kaygılarla kimi zaman da sağlık zorunluluklarından yaptığımız meme operasyonlarını anlatmak istiyorum.

Haberin Devamı

Antik çağdan Yunan’a, Anadolu medeniyetlerinden günümüze kadın memesi hep bolluğun, bereketin ve doğurganlığın sembolü olarak kabul edilip kutsal sayılmıştır.

Bugün de her çağda, her medeniyette kutsallığı kabul edilmiş kadın memesi ile ilgili yeni gelişen teknolojiler ışığında uygulanan operasyonlardan bahsedeceğim. Meme; büyüklüğü, şekli ve yapısı ile kişiye özeldir. Bu sebeple de meme operasyonları kişiye özel tasarlanır.

Büyütme ya da küçültme operasyonu öncesinde kişinin boyu, kilosu, omuz genişliği ve hastanın isteğine göre operasyonun planlaması yapılır. Meme operasyonu dendiğinde akla ilk büyütme operasyonları gelse de küçültme, dikleştirme, meme asimetrisi düzeltme ve meme ucu estetiği operasyonları da yapılmaktadır.

MEME BÜYÜTME

Meme büyütme operasyonlarında amaç; formundan ve büyüklüğünden hoşnut olunmayan durumlarda meme protezi ile memenin istenen büyüklüğe getirilmesidir. Bu operasyonda meme protezi koltuk altından, meme ucu ve meme altından yerleştirilebilir.

Haberin Devamı

 Kas dokusu altına yerleştirilen meme protezlerinin ömrü daha uzun olur. Bu operasyonda kullanılan protezlerin yüzeyi düz ya da pürtüklüdür, şekilleri ise yuvarlak ya da damla görünümlüdür.

Meme büyütme operasyonları 1 saat kadar sürer ve bir gece hastanede kalınır. Yeni nesil meme büyütme operasyonları süt vermeye engel değildir ve rutin meme taramalarında sıkıntı yaratmaz. Operasyon sonrası 3-4 gün içinde de işe dönülebilecek kadar hızlı iyileşme olur.

MEME KÜÇÜLTME

Meme büyütme kadar küçültme operasyonları da yapılmaktadır. Özellikle meme büyüklüğü nedeniyle, boyun, sırt, omuz, hatta bel ve diz ağrısı sorunu yaşayan kadınlar ile özellikle yaz mevsiminde terlemeye bağlı olarak kızarma kaşıntı yaşayan kadınlara da meme küçültme operasyonlarını öneriyoruz.

Bu gibi durumlarda meme küçültme operasyonları kurtarıcıdır. Postür bozukluğuna sebep olan büyük memeler, fizyolojik sıkıntıların yanı sıra psikolojik sıkıntılar da yaratabiliyor. Kişiyi kilolu ve yaşından büyük gösteren bu durumlarda yeni tekniklerin kullanımı ile azami izle ve süt kanallarını koruyarak operasyonları gerçekleştirebiliyoruz.

Haberin Devamı

Meme küçültme sonrası memeye uygulanan operasyonunun büyüklüğüne göre bir iz kalmakta. Ancak bu iz ilk yılın ardından oldukça azalır. Operasyon sonrası yaşanan estetik konfor ve memnuniyet izleri unutturur.

MEME DİKLEŞTİRME

Meme dikleştirme operasyonları genelde doğumdan sonra emzirme ile deforme olan, içi boşalan memelere ve kilo alıp verme ile yapı dokusu azalan, dolgunluğunu kaybeden memelere “meme dikleştirme” operasyonu yapılır. Bu operasyonda deri fazlalığı çıkartılarak meme toparlanır, istenilen büyüklüğe getirilir. Bazı dikleştirme operasyonlarında protez de kullanılır.

MEME ASİMETRİSİ

Adından da anlaşılacağı gibi bu operasyonda iki meme arasındaki şekil değişiklikleri ve büyüklük farklılıkları eşitlenir. Burada uygulanacak işlem memenin büyüklüğü ile doğru orantılıdır.

Haberin Devamı

Gerekli durumlarda protez takılarak, kimi durumlarda ise doku çıkartılarak iki memenin görüntüsü eşitlenir.

MEME UCU ESTETİĞİ

Yine doğum, hızlı kilo alıp verme gibi sebeplerden dolayı meme uçlarında deformasyon ortaya çıkabilir. Meme ucu estetiği genetik olarak meme ucu içeriye çökük hastalara da uygulanır.

Meme ucu estetiği lokal yapılacak anestezi ile gerçekleştirilecek cerrahi bir müdahaleyle düzeltilebilir.

NOT:

Yazımda yer alan meme büyütme, küçültme ve dikleştirme operasyonları sonrasında hasta birkaç gün içerisinde günlük hayatına kolaylıkla dönebilir. Ancak spor yapmak için vakte ihtiyaç vardır. Doktorunuzun önereceği şekilde hafif tempolu yürüyüşlere 3 haftanın sonunda başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Nekahat döneminde göstereceğiniz özen memenin formunu bulmasında çok önemlidir. Meme formunu ameliyattan yaklaşık 6 ay sonra tam olarak alır.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları