Hamsili turşu kavurma

Fasulye turşusuyla acılı bir sote hazırladım bu hafta. Taze hamsi filetolarıyla kapattığım sebzeleri fırında pişirip servis ettim.

Haberin Devamı

YAPILIŞI

? Fasulye turşularını fazla tuzunu atması için 10 dakika kadar soğuk suda bekletin. Sonra süzüp kenara alın ve lokma büyüklüğünde doğrayın.
? İçi güzelce temizlenmiş hamsinin etini parçalamadan, kılçığını ayıklayın.
? Sebzeleri güzelce yıkayın. Domates ve havuçları soyun. Pırasaların beyaz kısımlarını sarımsak ve havuçla beraber ince doğrayın.
? Tereyağını bir tencerede eritip pırasa, sarımsak ve havucu ekleyin. Birkaç dakika kavurup pırasa ve havuçları güzelce yumuşattıktan sonra defne yaprağı, doğranmış domates, fasulye turşusu, pulbiber ve karabiberi ilave edin. Turşu zaten tuzunu vereceğinden ekstra tuz eklerken dikkatli olun. Tencerenin kapağını kapatıp yedi-sekiz dakika kadar pişirin. * Bu arada fırını 200 dereceye kurun. Pişen sebzelere zeytinyağı ekleyip onları büyük ya da küçük fırın kaplarına pay edin. Üstünü tuzladığınız hamsi filetolarıyla kapatıp fırına verin.
? Hamsiler pişip kızardığında fırından çıkartıp sıcak olarak servis edin.

MALZEMELER

Haberin Devamı

Hamsili turşu kavurma

Yazarın Tüm Yazıları