Paylaş
Kurucu Prof. Dr. Sait Ada, “İzmir ve Ege Bölgesi’nde mikro cerrahi gibi yoğun emek ve ekip çalışması gerektiren bir alanda 20 yıldır faaliyet göstermek çok önemli” dedi. Prof. Dr. Sait Ada, bu güne kadar neler yaptıklarını şöyle anlattı:
“El ve mikro cerrahi ile temelleri atılan EMOT, bugün ortopedi ve travmatolojinin tüm dallarında hizmet veriyor. 11 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 3 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, 1 infeksiyon hastalıkları, 1 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, 1 radyoloji uzmanı ve 9 fizyoterapistten oluşan geniş bir ekibe sahibiz. Hastanemizde 40 yatak, 4 ameliyathane, laboratuvar, dijital röntgen, açık MR, ultrasonografi ve BT bulunuyor. Yaptığımız ameliyatlar arasında, mikro cerrahi teknik uygulanarak kopan uzuvların yerine dikilmesi, damar ve sinir onarımları, ayaktan ele parmak nakli gibi doku nakilleri en çok bilinenidir. Bunların dışında el cerrahisinin diğer tüm hastalıkları, sinir sıkışmaları, tendon yaralanma ve sıkışmaları, doğuştan anomaliler ve tümörler hastanemizde tedavi ediliyor.”
Silikon memede endişeye gerek yok
EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstriktif Cerrahi Anabilim Dalı eski Başkanı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Armağan Çağdaş, kadınların silikon meme korkusu yaşadığını söyledi.
Çağdaş, “Fransız protezi Poly Implant Prothese (PIP) denilen protezlerin dayanıksız olduğu çabuk patladığı bunlardaki silikonlardan dolayı bazı hastaların kanser olduğu haberleri basında yer aldı. Bu da Türkiye’deki bütün meme protezi olan hanımları endişeye sevk etti. Meme protezi kaç sene olursa olsun konulduktan sonra, koruyucu tabakası yırtılmadan hiç bir zararı yok. Bu ister Çin malı olsun, ister Fransız. Türkiye’de PIP’in kullanmadık. İçerisinde hidrojel olanlarını kullandık. Endişe edecek, korkacak bir şey yok” bilgisini verdi.
Obezite birimi kuruldu
İZMİR İl Sağlık Müdür Yardımcısı Şenol Sarıavcı, obezite ile etkin bir şekilde mücadele etmek ve planlanan programların aktivitelerini yürütmek amacıyla müdürlük bünyesinde “Obezite Birimi” kurulduğunu açıkladı. Sarıavcı, “İki hemşire ve bir diyetisyenden oluşan birim, kente obezite ile mücadele çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘Obezite Polikliniği’ obez çocukların umudu oluyor. Obezite sorunu yaşayan çocuklar bu poliklinikte muayene edilip, tedavileri düzenleniyor” dedi.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, tüm il sağlık müdürlüklerinin katıldığı ‘Obezite ve Fiziksel Aktivite’ konulu afiş-broşür yarışmasında broşür dalında 1’inci, afişte ise 2’nci oldu.
Paylaş