Restoran Haftası, 6. kez başlıyor!

Ne derseniz deyin; gastronomi ve yemek kültürüne gösterilen özen, bana göre bir ülkenin medeniyet seviyesini de gösteriyor. Türkiye'nin gelenekselleşmiş tek gastronomi festivali Restoran Haftası 12 Kasım'da altıncı kez İstanbul – Ankara ve İzmir'de perdelerini açıyor.

Haberin Devamı

Şehrin en büyük gastronomi buluşması olan geleneksel Restoran Haftası, altıncı kez lezzet severlerle buluşmaya hazırlanıyor. 12 Kasım – 03 Aralık tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 3 şehrin 100’den fazla lezzet noktasında aynı anda kutlanacak olan etkinlik, gastronomi meraklılarını kaliteli ve rafine lezzetlerle buluşturmayı amaçlıyor. Bu seneki konseptini “Ustalara Saygı” olarak belirleyen Restoran Haftası’nda tarihten ve günümüz gastronomi dünyasının ünlü şeflerinden ilham alan özel menüler, birbirinden lezzetli şaraplar eşliğinde sunulacak.

Altıncı yılını kutlayan Restoran Haftası’ndan ustalara saygı menüleri!

Altıncı yıla özel yepyeni etkinliklerle zenginleşecek olan Restoran Haftası’nın bu seneki konsepti “Ustalara Saygı” olarak belirlendi. Konsept kapsamında etkinliğe katılacak restoranlarda Türk mutfağını yücelten çalışmaları ile şeflere ilham kaynağı olan Tuğrul Şavkay ve gastronomi dünyasına yön vermiş Escoffier, Paul Bocuse gibi şeflerin unutulmaz reçeteleri uyarlanacak. Ayrıca menülerde Restoran Haftası’na özel lezzetlerle ilgili şaşırtıcı bilgilere de yer verilecek.

Haberin Devamı

Michelin yıldızlı Tommaso Arrigoni, 13 Kasım’da Ferah Feza’da.

Restoran Haftası’nın 6. yılı dolayısıyla İstanbul’a gelecek olan Michelin yıldızlı şef Tommaso Arrigoni, etkinliğin gala yemeğine 13 Kasım’da FerahFeza’da imza atacak. Ünlü şefin hazırladığı menü aynı zamanda “Ustalara Saygı” konsepti altında Restoran Haftası boyunca lezzet meraklılarıyla buluşmaya devam edecek.

Tematik yemeklerden, happy hour’lara, birbirinden ünlü şeflerle gerçekleşecek yemeklerden, sektör çalışanlarına yönelik organizasyonlara kadar pek çok etkinliğin sunulacağı Restoran Haftası, bu sene programına pek çok yenilik ekledi. “Wine Lover’s Point” etkinliklerinde Restoran Haftası boyunca belirlenen noktalarda, seçkin şaraplar kadehte sunulacak. “Chef’s Table”etkinliklerinde belirlenen noktalarda şefin belirlenen tema ile hazırladığı özel menüler katılımcılara sunulacak. Birbirinden lezzetli bu etkinliklerin yanı sıra Gastro Art ve Gastro Fashion etkinlikleriyle de Restoran Haftası her zaman olduğu gibi şehir kültürüne katkı sağlamaya devam edecek. Ayrıca etkinlik başlamadan önceki hafta “Tek Lokmada Restoran Haftası Lezzetleri” ile önemli cadde ve AVM noktalarında katılımcı restoranların birbirinden özel lezzetleri, özel sunumlar eşliğinde tek lokmada sunulacak.

Haberin Devamı

Etkinlikler nerelerde?

İstanbul’da Nişantaşı, Boğaz Hattı, Bebek, Etiler, Beyoğlu, Sıraselviler, Cihangir, Galata, Karaköy, Bağdat Caddesi, Yeşilköy, Meşrutiyet ve Levent bölgelerinde gerçekleşecek olan Restoran Haftası, Ankara’da Arjantin, Nenehatun, Çukurambar, Çayyolu bölgeleri ve İzmir’de de Alsancak, Kordon, Bostanlı, AVM Forum, Üçkuyular, Çeşme Marina bölgelerinde haftaya katılan 100’den fazla noktada gerçekleşecek.

6. Restoran Haftası’nın etkinlikleri ve anlaşmalı noktaları hakkındaki tüm bilgilere www.restoranhaftasi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları