Aslını keşfet

Bizler her zaman bir arayış ve keşfetme merakı içinde olduk. Sürekli araştırmak, yenilikler öğrenmek isteriz. Ama çevremizi keşfetmeden önce yapmamız gereken ilk şey kendimizi keşfetmektir. Kendimizi keşfetmek, içimizde derinlerde saklı olan özelliklerimizi ve yeteneklerimizi de ortaya çıkartmaktır. Bazen kendimizi keşfederken mutlaka bir yardım eli de almamız gerekebilir. İşte sevgili Senem Ataseven de, “Aslını keşfet... En değerliniz ve dönüp dolaşıp gideceğiniz tek kişi kendinizsinizdir” diyor. Profesyonel koç ve eğitmen Senem Ataseven işine aşık biri ve kişinin içindeki potansiyeli keşfetmesine, en üst seviyelere çıkartmasına, kendisini keşfetmesine yol arkadaşlığı yapıyor.

Haberin Devamı

SENEM ATASEVEN İLE 5 SORU 5 CEVAP

Aslını keşfet

1-Sanem Ataseven neler yapıyor?

Kendi keşif yolculuğumda ben de kim olduğumun cevabını birçoğumuz gibi yanıtlamakta zorlanıyordum. Koçlukla tanıştıktan sonra, kendimle ilgili keşfettiğim her şey, beni çok heyecanlandırdı. Neyi niye yaptığımın, ulaşmak istediğim hedefe hangi yollarla, nasıl varacağımın, bugüne kadar farklı bakış açıları ile göremediklerimin farkına vardım. Bu yaşadığım olağanüstü duygu, bu mesleği seçmemi sağladı. Amacım; tüm insanların bu harikulade yolculuğa çıkarak kendi öz farkındalıklarıyla hayatlarını ileriye taşımaları. Bu mesleği seçtiğim andan itibaren kendi öz farkındalığımı elde ettim. Kim olduğumu, neleri yapabileceğimi, değerlerimi ve güçlü yanlarımın neler olduğunu keşfettim. Evet; bilgiyi paylaşmak, öğrenmek, öğretmek bunlar benim değerlerimdi. As Koçluk Danışmanlık merkezimi kurarak bireysel ve kurumsal alanda çalışmalar yapmaktayım. Bununla birlikte kişisel gelişim eğitimleri ve seminerler düzenlemekteyim.

2-Kariyer koçluğuna ilgi nasıl? Kariyer yolculuğunun önemini sizden öğrenebilir miyiz?

Gelecekteki kariyerini belirlemek konusunda kararsız olan, kariyerini değiştirmeyi arzulayan veya mevcut kariyerlerinde daha başarılı olmayı hedefleyen bireylere destek olmak ve bu süreçte karşılaşılan problemlere, ortak çözümler geliştirmeyi amaçlayan bir koçluk türüdür. Hangi yaşta olursa olsun, kişilerin sahip oldukları potansiyeli fark etmelerini sağlayarak, maksimum verimle ve keyif alarak yapabilecekleri iş alanlarına yönelmeleri konusunda, farklı bakış açıları ortaya koymaktadır. Potansiyelin kapasiteye dönüşmesi, kapasitenin performansı arttırması, performansın da başarılı ve mutlu bir kariyere ulaştırması için, gerekli olan gelişim alanlarına ışık tutmaktadır. Güçlü sorular yardımıyla, doğru bir kariyer planı oluşturmaya ve bu planın hayata geçirilmesi aşamasında, danışanlara yardımcı olmaktadır.

3-Dış görünüş ilk buluşmada önemli midir? İlk buluşmada nelere dikkat edelim?

Bizler ön yargısızlık ilkesine sahibizdir, dolayısıyla danışanlarımızın giyim tarzları ve stilleri bizler için önemli değildir. İş başvurusuna giderken bakımlı olmak, kişisel görünüm konusunda önemli bir unsurdur. İnsanlar sizin kişiliğinizi ilk etapta görmezler, öncelikle algılanan dış görünüşünüzdür. Yetkinliğinizi ve disiplininizi yansıtan ilk şey dış görünüşünüzdür.

4-Modayla aranız nasıl? Sezon trendlerini takip eder misiniz? Nasıl bir tarzınız var?

Modayı ve popüler trendleri yakından takip etmekle birlikte, insanların her zaman kendilerine yakışanı giymeleri gerektiğini düşünürüm. Eğitim verirken yalın ve net olmaya dikkat ederim. Siyah, lacivert, gri tonlarda etek, pantolon, ceketler ve takımlar gardırobumun olmazsa olmazlarıdır. Koyu renk kıyafetlerle iş hayatında ciddi bir hava oluşturmakla birlikte, içine frapan olmayan renklerde gömlekler giymeyi tercih ederim. Sade ve zamansız bir stilim olduğunu söyleyebilirim. Önemli olan kendini en iyi yansıtan giyim tarzını belirlemektir.

5-Mottonuz?

Aslını keşfet... En değerliniz ve dönüp dolaşıp gideceğiniz tek kişi kendinizsinizdir. Ertelememeli ve özünüzün üstünün toz bulutlarıyla kaplanmasına izin vermemelisiniz.

Haberin Devamı

GÜZELLİKTE SON NOKTA DUDAK RENKLENDİRME

Haberin Devamı

Biz kadınlar için güzellikte olmazımız rujumuz. Ruj, yüze renk verir ve dinamik gösterir, son dönemde pandemiden dolayı maske takmamız, sürdüğümüz rujumuzu da bozuyor ve ister istemez maskeyi çıkarınca biraz renksiz ve sağlıksız görünebiliyoruz. İşte bizi kurtaran önemli bir işlem olan dudak renklendirme, yaşamımıza konfor ve güzellik getirdi. Bu işin uzmanı sevgili Bahar Babacan, dudak renklendirme ile ilgili şu bilgileri verdi:

Aslını keşfet

YÜZ GENÇ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUR

“Hassas yapısından dolayı iç ve dış birçok faktörden kolayca etkilenen dudaklarımızın renginde, dudakların kuruması, çatlaması ve çıkan uçuklar gibi daha birçok sebepten dolayı zamanla değişim meydana gelmektedir. Ayrıca dudak çerçeve hattında oluşan kayıplar, dudakların olduğundan daha küçük görünmesine sebep olmaktadır. Kalıcı dudak renklendirme işlemini, uzun süreli ruj gibi düşünmek doğru değildir. Bu işlemle dudaklar canlı, parlak, dolgun görünür aynı zamanda iki sene kalıcı çözüm sağlanır. Solgun dudakları canlandırmak ve dudak çerçevesini daha belirgin hale getirmek için yapılan bu işlemde doğal renklerin ve organik içerikli orijinal pigmentlerin seçilmesi de oldukça önemlidir. İşlem sonrasında günlük hayata kaldığı yerden devam edilebildiği gibi, kişi dilediği zaman da dilediği renkte ruj kullanabilir. Çerçeve hattı kaybolmuş ve solmuş dudaklar dolayısıyla yüz daha genç bir görünüme kavuşmaktadır. Bu hali ile uygulamanın dudaklarda bir bakım-onarım vazifesi üstlendiğini söyleyebiliriz.”

Yazarın Tüm Yazıları