Paylaş
Kurul, "Futbol Aşkı Engel Tanımaz" sloganıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren 4 Engelli Spor Federasyonu ile işbirliği içinde. Bu işbirliği ile; engelli bireylere, farklı engelli futbolu dallarında, temel futbol eğitiminden milli takım düzeyine kadar her seviyede, düzenli olarak ve koordineli bir biçimde futbol oynama olanağı yaratılması hedefleniyor.
11 Şubat 2013 tarihinde yayınlanan “Bir Cerebral Palsy Hikâyesi” başlıklı yazımın ardından
Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy’dan sevindirici bir E-posta aldım.
Sayın Gürsoy Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in özel önem verdiği engelli futbolunu dünya standartlarının üstüne çıkarma konusunda önemli çalışmalar yaptıklarına değiniyor ve “Geçtiğimiz ay yaptığımız ilk Kurul toplantımızda Cerebral Palsy futbolununun yeni bir branş olarak açılması ve yürütülmesi için bir takım faaliyetleri yürürlüğe sokmuş bulunmaktayız. Bu anlamda uluslararası Cerebral Palsy Spor Organizasyonu CPISRA ile ortak çalışmalar yürütmekteyiz. Ayrıca paralimpik olan bu spor dalında ülkemizin başarılara imza atması için elimizden geleni yapacağız. Bu çalışmalarımız sonucunda umarım sizlere "futbol oynayan Cerebral Palsy'lerin hikâyesini" yazdırabiliriz..” diyordu.
Sevgili Ömer Gürsoy’a bu güzel girişim için tüm engelliler, özellikle de Cerebral Palsyliler adına çok teşekkür ediyorum. "Futbol Oynayan Cerebral Palsyliler'in Hikâyesi”ni yazabilmek için sabırsızlıkla bekliyorum.
Sporun ardından bir de müzik dalındaki bir girişimden söz etmek istiyorum bugün sizlere. “Herkes için müzik!” sloganıyla yola çıkan Social Inclusion Band, Düşler Akademisi bünyesinde gerçekleştirilen bir alt proje. Bir performans grubu olan Social Inclusion Band, müziğin tarih boyunca her toplumda ve kültürde insanları bir araya getiren evrensel bir dil oluşundan hareket ediyor.
Grup, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin toplumsal hayata tam ve eşit katılımını sağlama hedefine, gönüllü sanatçılar ve yetenekli engelli bireyler eşliğinde ulaşmayı amaçlıyor. Düşler Akademisi öğrencileri ile profesyonel gönüllü müzisyenlerden oluşan Social Inclusion Band, bu ikili etkileşim içerisinde, engelli bireylerin kendilerini ifade edebilecekleri bir alan yaratıyor. Katılımcılarının üretken bireyler olarak hayata farklı bir pencereden bakmalarını, gelir elde etmelerini, profesyonel ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesini hedefliyor.
Social Inclusion Band bünyesinde yer alan engelli gençlerin her biri, enstrüman ve vokal gibi alanlarda gönüllü müzisyenlerin, müzik terapistlerinin ve eğitmenlerin ücretsiz olarak verdiği eğitimlerden faydalanıyor ve sahip oldukları “sanatçı kaşesi” ile gelir elde ediyor. Grup, katılımcılarının hayatında yarattığı pozitif değişimin yanı sıra toplumda engellilik konusunda farkındalık yaratmak amacına da hizmet ediyor. Grup üyesi gençlerin başarı öykülerinden yola çıkarak, engellilik konusundaki olumsuz toplumsal önyargıları, sanat ve medya aracılığıyla ortadan kaldırmayı hedefliyor.
2010 yılında kurulan Social Inclusion Band, kurulduğu günden bu yana aylık Babylon konserlerinde izleyicisi ile buluşmaya devam ediyor. Grup, “Herkes için Müzik!” (Music For All) diye haykırmak için herkesi 20 Şubat Çarşamba akşamı saat 19.00’da Babylon’a bekliyor…
Hep böyle umut içeren güzel haberlere yer vermek istiyorum yazılarımda. Benim Babylon’a gidebilmem çok zor, ama sizler gidin lütfen…
Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...
Paylaş