60 yaşında aşk kadınları

Şaka değil, gerçek. Önümde örnekleri çok.

Haberin Devamı

Biz bulamazken ne koca ne sevgili, anamın arkadaşları 60’ını devirdikleri halde pıtır pıtır evleniyorlar. Hem de ne aşk ile! “Hayır, evlenmeye ne gerek var, sevgili olun” diyorum.
Onlar hala düğün yapma telaşındalar. Son 2 senedir moda oldu, çıktı.

Bizim 40’lı yaşlarda evlenen neredeyse yokken, hatta hadi dürüst olayım, bırak evliliği, 1 aydan fazla sürecek bir ilişki bulamazken, bunlar maşallah basıyorlar imzayı.

Son duyduğum nasıl romantik anlatamam.

Yıllar sonra facebook’tan gençlik aşkını buluyor, kocayı terk ediyor ve eski aşkı yeni sevgilisi ile yerleşiyor yurt dışına. Şimdi mutlu mesut bir dünyaları var.

Bir diğeri kocası tarafından aldatılıyor, 60’ımdan sonra bu da mı başıma gelecekti diye isyan ediyor ve basıp Bodrum’a yerleşiyor.

Bodrum’da gözü yaşlı sabahları köpeğini gezdirirken şimdiki kocasıyla tanışıyor. 6 ay içinde evleniyorlar.

Haberin Devamı

Şimdi 6 ay teknede 6 ay İstanbul’da yaşıyorlar.

Geçen gün hadi len bu ne adaletsiz dünya diyordum ki başa bela Ayça; “üzülme demek 60’ına kadar yolun var, sen iyisi mi önündeki şu 17 sene kendine, sağlığına iyi bak da 60’ından sonra bari evlenebilesin. Hem o zaman adamlar katarak matarak olduğu için kırışıklıklarını da görmez” demez mi!

Sen benim için dert etme canım kardeşim, ben evlenir çocuk bile yaparım ama sen kendine, sağlığına dikkat et de ben 60’ımda evlenirken öteki tarafı boylamış olma da nikâhıma gelebil!


Engelliler Kariyer Günü

Bir okur dostumdan aşağıdaki epostayı aldım, sizlerle paylaşmak istedim.


Merhaba Ayşe Hanım;
2014 senesinde İstanbul'da 5.'si Türkiye'de ise 8.'si düzenlenecek olan Engelliler Kariyer Gün 30 Mayıs 2014 Cuma günü Dilek Sabancı Parkı Engelli Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenecek.
Size bu maili atmamın sebebi ise; köşenizde Engelliler Kariyer Günü'ne yer ayırarak, projemizin tanıtımı için bize çok faydalı destek sağlamanız.
Aşağıda da hazırladığımız basın bültenini okuyabilirsiniz. Ekte ise projemizin tanıtım dosyası mevcut.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla;
Yasemin Ayoğlu
Engelliler Kariyer Günü Koordinatörü
Galatasaray Rotaract Kulübü

Haberin Devamı

TÜRKİYE‘DE BİR İLK: ENGELLİLER KARİYER GÜNÜ


Engelli, topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarının önünde engel teşkil eden, uzun süreli fiziksel, zihinsel, düşünsel ya da algısal bozukluğu bulunan kişilere denir. Türkiye’de toplam nüfusun %12,3’ü engellidir (8,5 milyon). Bunlardan %2.58’i ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ve zihinsel engellidir, %9.70’inin ise süreğen hastalıkları vardır.*

4857 Sayılı Kanuna göre; 50 ve daha fazla işçi çalıştıran özel sektör işyerlerinde %3 oranında ve kamu işyerlerinde %4 engelli istihdamı zorunludur.


Bu toplumsal sıkıntının farkında olan Galatasaray Rotaract Kulübü, istihdam etmek üzere engelli vatandaşlara ulaşmaya çalışan işverenler ile iş arayan engelli vatandaşları buluşturmayı düşünerek 2010 yılında ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek ENGELLİLER KARİYER GÜNÜ'nü düzenlemiştir. Bu yıl içerisinde İstanbul’da 5. Kez düzenlenecek olan Engelliler Kariyer Günü 30 Mayıs 2014 tarihinde Beşiktaş Belediyesi’nin, ve kariyer net'in desteği ile Dilek Sabancı Parkı Engelli Koordinasyon Merkezi’nde 10.00-18.00 arası gerçekleştirilecektir. Saat 10.30-12.00 arasında Murat Demirok tarafından katılımcı firmalara “Engelliye Doğru Yaklaşım” semineri verilecek olup firmalar ile engelli görüşmeleri 12.30-18.00 arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

30 Mayıs 2014 Cuma Günü Dilek Sabancı Engelli Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan, engelliler için düzenlenecek olan kariyer gününün hedefleri:

-İş arayan engellilerin kamuda ve özel sektörde boş bulunan engelli pozisyonları ile buluşmasını sağlamak;

-Engellilerin, çalışabilecekleri alanlar ve şirketler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlamak;

-Engellilerin firmalarla ve firmaların da engellilerle iletişim kurabilecekleri ortam yaratmak;

-Engellilerin, kariyer hedefleri konusunda merak ettiklerini sorabilecekleri bir ortam oluşturmak;

-Alanında uzman konuk konuşmacıları dinleyebilecekleri bir ortam oluşturmak

-Engellilerin özgeçmişlerini orada hazırlamak ve başvurdukları firmalara elden teslim ederek başvuru süreçlerini hızlandırmak;

Haberin Devamı

Toplumsal bir sorun haline gelen engelli istihdamının çözümü için atılacak bu büyük adımda

Engelli istihdam etmek isteyen firmaları, engelliler ile ilgili çalışan vakıf ve dernekleri ve iş arayan engellileri 30 Mayıs 2014 Cuma günü aramızda görmek istiyoruz.

Saygılarımızla.

*Tüik verilerine dayanmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları