4 bahar rotası, 1 festival

“Hafta sonu ne yapsak? Nereye gitsek?” diyenler... Anneler Günü derdine düşenler... İflah olmaz son dakikacılar!

Haberin Devamı

Çiçekköy, Çiçekliköy! Madem çiçekle, festivalle çıktık yola, işte size baharda en çiçek rota: Şehrin kalbinde, küçük, butik, tatlı mı tatlı bir köy. Köy güzel, insanı güzel, mis gibi çayır çimen. Hele şimdi tam mevsimi. Koşun ağaçlara, koşun çiçeklere... Daha olmadı atlara... O da kesmezse ATV’lerle safariye. Baktınız temiz hava iştah açtı, doğru mangala. 

 

Kazdağları güzeli Yeşilyurt... Kazdağları’nın eteklerinde bir yanında yeşil, bir yanında mavi... Deniz kıyısından uzaklığı sadece birkaç kilometre. Köyün evleri de başka bir hikâye. Baharda badem ağaçları, mis gibi çiçek kokuları, şifalı Ege otları... Siz de benim gibi doğa sevdalısıysanız Yeşilyurt Köyü kafa dinlemek, dertleri doğaya, yeşile atmak, baharı Ege havasıyla kutlamak için müthiş bir rota!

 

Haberin Devamı

Dağ lalesi, Seyir Terası, Ağlayan Kaya’sı ile bahar harikası Spil... Manisa’nın maceracı, adrenalin çocuğu, ünlü Tarzan’ın memleketi. Püfür püfür dağ havası, çiçeği, böceği, doğası... Kuşbakışı Manisa manzarası, Körfez, Yunt Dağları... Günübirlik olsun derseniz maaile pikniğe koşun. 

 

Baharda doğa yürüyüşü ve trekking... Doğa ve spor tutkunları mevsim yaz olmadan, sıcaklar bastırmadan doğru Marmaris’e! Marmaris Milli Parkı Türkiye’nin en popülerlerinden. Özellikle doğa yürüyüşü ve trekking için ideal. Söğüt Köyü, şahane Yunan adaları manzarası... Marmaris-İçmeler arası kanyonlar, antik kentler... Deniz sizi kandırmasın, bahar, çiçek ve adrenalin sizinle olsun. Dönüş yolunda da eller kollar meşhur Marmaris ballarıyla dolsun.

 

YİNE Mİ GÜZELİZ, YİNE Mİ ÇİÇEK

 

Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali bu sene 19’uncu yaşını kutluyor. 4 Mayıs’ta başladı, bugün ve yarın da devam edecek. İlçede çiçek üreticiliğin tarihi Osmanlı’ya kadar uzanıyor. Festivale gelince... ‘Uluslararası’ kimliğini 2010’da kazanıyor. O gün bugündür de binlerce kişi mevsim bahar olunca soluğu Bayındır’da alıyor. Festivalde sadece çiçek yok! Sırbistan, Bulgaristan, Hollanda ve Hindistan’dan gelen halkoyunları ekipleri, şahane gösteriler, kukla tiyatrosu, tulum ekibi, tahta bacak, sokak müzisyenleri, konserler, canlı heykeller, bando ekibi, karikatüristler, flash mob dans ekibi var. Ve ‘En İyi Bitki Yarışması Ödül Töreni’... Bakalım bu sene ödül kime gidecek. Bu yıl ilk kez ‘Çiçek Reçelleri Yarışması’ yapılacak. 

Yazarın Tüm Yazıları