Yeni bir 8 yıllık Venüs döngüsü başlıyor. Yeni bir yola giriyoruz!

26 Mart Cuma günü Koç burcunda Güneş ve Venüs kavuşarak 8 yıllık bir döngüyü başlatacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Venüs Döngüsü; Güneş ile Venüs’ün her 8 yıl da bir aynı burçta kavuşum açısına sahip olmasıdır. Koç burcunun 5. Derecesinde kavuşacak olan Güneş ve Venüs 8 yıl süreyle Koç burcunun temalarını hayatımıza entegre ederek başlatma enerjisi ile yeni bir döngünün startını verecektir.  

Venüs sekiz yıl içerisinde Güneşin etrafında 5 döngü tamamlayarak(Güneşin etrafında 5 kere dönüş yapar) 8/5 Altın Oran ya da Pi sayısına karşılık gelir. Hayatlarımız da önemli basamakları oluştururlar.

Venüs Roma mitolojisinde Aphrodite, Sümer mitolojisinde İnanna, Babil mitolojisinde İştar, Mısır mitolojisinde Hathor ile özdeşleştirilmiştir.

Venüs; Güneş sisteminde Güneş’e uzaklık olarak 2. Sırada yer alırken sıcaklık olarak ilk sırada yer almaktadır. Sabahyıldızı, Akşam yıldızı, Zühre, Çolpan, Çoban Yıldızı ve Tan yıldızı gibi isimlere de sahiptir. Görülme imkânı olduğu zamanlar da gökyüzünde en parlak gezegenlerden birini oluşturur.

Haberin Devamı

Venüs sevme şeklimiz, değerlerimiz, sevgimizi nasıl yansıttığımız, estetik bakış açımız, sanatsal yatkınlığımızı ifade eder.

Venüs’ün 8 yıllık döngüsüne tarihi simgelerle bakmak istiyorum.

Selçuklu Yıldızı olarak bilenen 8 köşeli yıldızı incelerken her bir köşenin bir anlamı, bir kapıyı oluşturduğunu gözlemliyoruz. Eşit büyüklükte iki karenin iç içe aynı merkez etrafında döndürülmesiyle oluşmaktadır. Her bir kare bir cihanı anlatırken biri yaşadığımız dünyayı anlatırken, diğeri manevi âlemi yansıtmaktadır. Anadolu Selçuklu Döneminden itibaren mimari olarak ilk motiflerde karşımıza çıkmaktadır.

Merhamet, Sabır, Şefkat, Sadakat, Sır Tutma, Cömertlik, Doğruluk, Şükür manalarını taşırken 8 cennet olarak da isimlendirilmiştir. Sekiz köşeli yıldızın bir manası da 8 koldan gelen bilgelik ile birliğin sağlanarak zafere ulaşmasıdır.

Venüs, sevgimizi temsil ederken Güneş’le kontak kurduğu her döngüde sekiz kapıyı da çalmaktadır. Her yakınlaşmada sekiz konunun içeriğine değinerek eksik veya hatalı yapılanlara müdahale şansını sunarken sonunda zaferle ödüllendirmektedir.

Güneş ve Venüs kavuşum açısına sahip olurken bizlere birebir temas halinde ilişki kurduğumuz kişiler ile ilgili önemli noktaları görmemizi sağlar. Kişisel hayatlarımızda uyumun yerini, sakinliğin verdiği gücü hangi alanlarda nasıl kullandığımızın sorgulamasını yapmamızı ister. Kişisel farkındalığımız artarken seven bir kalbin ve barışın peşinde yürüyen bir sistemin parçası olmamızın ödüllerini sunmaktadır.

Haberin Devamı

İki sıcak gezegenin yan yana gelmesi toprakta uykuda olan her canlının uyanışını sağlayacaktır. Soğuk kış günleri geride kalmaya yüz tutarken bahar bayramının büyük şöleni kişisel uyumun en zirve noktasında gerçekleşecektir.

Bu süreci daha iyi anlamak için Koç burcu arketipini iyi anlamak gerekir. Koç arketipi, birçok astroloji literatüründe bireyleşme ile ilişkilendirilmiştir. Hayatın hangi yönüne başvururlarsa vursunlar yeni bir çığır açacak içsel cesarete ve kapasiteye sahip ve başkalarına da aynı şeyi yapmaları için cesaret verebilecek” güçleri olarak bilinirler.

Demek oluyor ki bu yeni 8 yıllık döngü içinde hepiniz kendinizin herhangi bir arzusunu veya deneyimini başlatma veya gerçekleştirme özgürlüğüne sahip olacaksınız.

Haberin Devamı

Bu bağımsızlığa sahip olmayı arzuladığınız daha önce hiçbir dönem olmadığını göreceksiniz. Çünkü bu deneyim sizin kim ve ne olabileceğinizi keşfettiğiniz özel bir zamanı anlatıyor. Koç’un, içgüdüsel gelen “o an hissettiğim kişisel kendimi keşfetme duygusunu” somutlaştırma dönemi olaraktan söyleyebiliriz.

Koç'ta gezegenimiz olsun ya da olmasın, bu enteresan dürtüyü hepiniz taşıyacaksınız. Bunu size hem güneşi hem yükseleni koç olan biri olarak yazıyorum. Sanırım bunu size daha iyi anlatacağım.

Kendinizi bir ağaç gibi düşünün.

Ağaç olmak için gizli bir biçimde gelecekteki ormana karışmak için belirli bir zamanda bir toprağa ekilerek başlıyorsunuz. Tohum belirli bir zamanda, toprağın ve taşların kalitesi, toprağın eğimi, güneşe ve rüzgara maruz kalması gibi bir dizi özel faktörün olduğu belirli bir yere geliyor. Bir şekilde tohum her türlü duruma karşı taşlardan kaçınarak ve güneşe doğru eğilerek, ağacın büyümesini şekillendirerek tepki verir. 

Haberin Devamı

Böylece, kendi bütünlüğünün gerçekleşmesini, gerçeklik alanına çıkışını oluşturan bireysel bir ağaç yavaş yavaş var olur. Bir ağaç olmadan, orman görüntüsü sadece bir olasılık veya soyut bir fikirdir. Yine, bireysel insandaki bu benzersizliğin gerçekleşmesi, bireyselleşme sürecinin hedefidir.

Bir koç burcunun da büyümesini bir taşla engellediğinde sinirlenmez, engelleri nasıl aşacağına dair planlar yapmaz. Yalnızca sağa mı yoksa sola mı, yokuşa mı yoksa ondan uzağa mı büyümesi gerektiğini hissetmeye çalışır. Tıpkı ağaç gibi, bu neredeyse algılanamaz, ancak güçlü bir şekilde egemen olan dürtüye teslim olur ve benzersiz, yaratıcı kendini gerçekleştirme dürtüsünden gelen bir dürtüyle hedefine ilerler. 

Haberin Devamı

Ve bu henüz kimsenin bilmediği bir şeyi defalarca arayıp bulması gereken bir süreçtir. Yol gösterici ipuçları veya dürtüler egodan değil, ruhun bütünlüğünden gelir: Benlik dürtüsüdür.

Koç burcu, bir başkasının nasıl geliştiğine karşı bakışlar atıp o tarafla ilgilenmez. Bunun bir faydası olmadığını dürtüsel bilir. Aynı 3 aylık bir bebeğin gelişmediği duyguları gibi düşünebilirsiniz. Bu duygusu gelişmemiştir. Tek bir hedefi vardır ki daha karnı doysun, daha mutlu olsun, istediği oyuncak onun olsun. İlgi görsün ve vb…

Her birimizin benzersiz bir kendini gerçekleştirme görevi vardır. 

Pek çok insan sorunu benzer olsa da hiçbir zaman aynı değildir. Tüm ağaçlar birbirine çok benzese de hiçbiri diğeriyle tamamen aynı değildir. Bu aynılık ve farklılık faktörlerinden dolayı, bireyleşme sürecinin sonsuz çeşitlemelerini özetlemek zordur. Gerçek şu ki, her insan kendine özgü bir şey, farklı bir şey yapmak zorundadır. Sizde bu sekiz yıllık döngüde kendi yolunuzu bulduğunuz farklı bir yolculuğa ilerleyeceksiniz. Bu inanılmaz heyecan verici olacak. Bu belki bir aşk, belki bir iş, belki bir şehir, belki bir ağaç olacak :)

Bol bol ağaçlara bakın ve onlarla konuşun. Onlar bizi anlar…

Bu arada yazar hanım bir koç burcu :) Bu işlerden iyi anlar.

Doğduğum günden beri bu yoldayım. Yarın devam edelim olur mu :)

Çok uzun oldu…

Biliyorum kafanızda deli sorular…Venüs koç olanlar, Satürn koç olanlar falan filan… Hepsini halledeceğiz ….

 

Mutlu günler dilerim…

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları