Paylaş
ÜLKE gündemi o kadar iç sıkıcı ki, hep beraber kötü bir rüya görüyor gibiyiz. İspatlandı, ispatlanmadı; sen de daha önce böyle yapmıştın, şimdi niye itiraz ediyorsun; yok inlerine gireriz, yok evlerini ateşe veririz... Ne oluyor yahu? Nasıl bir kültürdür bu? Hak, hukuk, adalet kavramları bu kadar ayak altına alınmamıştı herhalde. Herkes kendine yontuyor, bizler de tenis maçı izler gibi izliyoruz.
Kendi adıma, evrensel adaleti hiç umursamadan kendi doğrularını kabul ettirmek adına sadece demagojik söylemler, taktiksel sindirme, yanıltma ve yönlendirme çalışmaları yapanlardan bıktım. Zaten kafası karışmış bir halkı bu yöntemlerle iyice karıştırayım çabasındakiler yine kazanıyor. Ne yapalım, bazı şeyler söylemekle olmuyor demek ki, yaşayıp da anlamamız gerekiyor. Kendim için ettiğim bir dua var, onu bu kez hepimiz için ediyorum.
Allahım, bizi acıyla, üzüntüyle, sıkıntıyla değil iyilik, güzellik ve huzur içerisinde terbiye et, öğrenmemiz gerekenleri öğret, olmamız gereken yere ulaştır.
Bakalım, bu mümkün olabilecek mi?
‘Mutfaktan güzel kokular geliyor’ Pekin yolcusu
TÜRGÖK, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı ile 2440. Bölge Rotaryen eşlerinin birlikte oluşturduğu “Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor” adlı Türkiye’nin görme özürlüler için hazırlanmış ilk yemek kitabı, çok özel bir başarı elde etti. Çanakkale’den Fethiye’ye uzanan Rotaryen eşleri derlediği için yöresel tariflerin ağırlıkta olduğu, Braille alfabesiyle yayınlanan kitap, Dünya Yemek Kitapları 2013 Ödülleri yarışmasında, En Yaratıcı Kitap ve En iyi Yardım ve Fon Yaratma kategorilerinde Türkiye finalisti oldu. İçerdiği tarifler bir gıda mühendisi, bir diyetisyen, Rotaryen eşleri ve TÜRGÖK üyelerinden oluşan bir komisyon tarafından seçilen kitap, seslendirmesi gönüllüler tarafından yapılan bir de CD içeriyor. Son derece özel bir amaca hizmet ederek hazırlanmış bu önemli kitap, 20-21 Mayıs 2014 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de yapılacak finalde dünyadaki diğer yemek kitaplarıyla yarışacak.
Zihinsel engelli çocuklar küçük yaşta eğitime başlayabilecek
Zihinsel engelli çocuğuna uygun eğitim bulamamak bu durumdaki ailelerin en büyük problemi. Kısa süre önce Kaynaştırma Eğitimi’ni yaygınlaştırmak için vargücüyle çalışan Ulusal Down Derneği Başkanı Sami Altunel, şimdi de yepyeni bir programa öncü oldu. Sami Bey diyor ki; “Avustralya Macquaire Üniversitesi’nde geliştirilen erken eğitim programı Küçük Adımlar, tüm öğrenme güçlüğü çeken çocuklara uygulanacak. Konuyu, DEÜ Dekanı Süleyman Bey’e açtığımızda, fakültelerimizle gerekeni yapmaya hazırız demişti. İBB Sosyal Projeler daire Başkanı Ferhan Şirvan, Koordinatörümüz Yard. Doç. Alev Girli, İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu, Zihinsel Engellilere Destek Derneği Başkanımız Çiğdem Avut ile projenin gerçekleşmesi için çalışmaya başladık. Eğitim alacak çocukların ailelerini üniversiteler seçecek, özel eğitim bölümü öğrencileri eğitilecek ve Şubat’tan itibaren programa katılan ailelerin evlerine giderek çalışmalara başlayacak.”
Sami Altunel ve projede yer alanlar programda yer alacak maddi imkanı kısıtlı ailelerin çocukları için eğitim materyalleri toplama kampanyası da başlatmış. Destek olmak isteyenler www.ulusaldow.com sitesinden bilgi alabilirler. İzmir’de başlayan bu özel çalışmanın tüm illere ve üniversitelere yayılmasıyla başarı katlanacak.
Paylaş