Paylaş
Online eğitim bitmeyecek
Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Özlem Dağ, pandeminin eğitim alanındaki etkisini ve geliştirdikleri özel eğitim platformunu anlattı. Dağ, pandemiyle gelişen uzaktan eğitim alanında Türkiye’nin bölgesel bir lider olduğunu belirtti.
Dağ, Türk mühendislerin geliştirdiği See Meet ve Metodbox yazılımlarıyla nitelikli bir uzaktan eğitim platformunu tasarladıklarını söyledi:
“Mevzu sadece anlık eğitim almak değil, bilginin kaynağına ulaşmak. Şu an İngiltere’deki üniversitelerde kullanılmaya başlayan eğitim platformumuzla e-kütüphaneden sanal müze turlarına, öğrencinin psiko-sosyal gelişiminden öğretmenin pedagojik eğitimine kadar birçok modülü entegre bir şekilde barındıran bir yazılım geliştirdik. Kısacası dijital bir kampüs kurduk. Çünkü pandemi bitse bile uzaktan eğitim avantajları sebebiyle asla bitmeyecek.”
Kızlar okuldan kopmayacak
Özlem Dağ, Türkiye’nin bölgesel eğitim trendlerine yön verecek güçte olduğunun altını çizdi: “Azerbaycan, Kanada ve Almanya’da açtığımız teknoloji liseleriyle Türk yazılımlarının ve Türk eğitim kurumlarının yurtdışında sağladığı memnuniyeti çok net gözlemledik.
Bölgesel liderliğini üstlendiğimiz bu uzaktan eğitim alanındaki faydaları ülkemizde de gördük.
Türkiye’de öğrencilerin yüzde 30’u pandemi döneminde zorlu şartlar sebebiyle eğitimden uzak kaldı. Online eğitim platformları ise hem genel olarak hem de özellikle dezavantajlı bölgelerimizdeki kız çocuklarımızın eğitimden kopmaması adına büyük bir fayda sağladı. Bundan sonra da umuyorum ki eğitime erişim imkanı online teknolojiler sayesindeki sürekli devam edecek.”
DİJİTAL TİYATRO
Dijital dünya ile sanatı buluşturan bir diğer haber ise aktör Şükrü Özyıldız’dan.
Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu işbirliğiyle sürdürülebilir yaşam temalı yeni bir dijital çocuk tiyatrosu hayata geçti. Özyıldız’ın seslendirdiği podcast oyunlar, çocuklara ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. Sanatçı bu ilk oyunda su kaynaklarının önemine değinerek çocuklara su tasarrufu bilincini aktardı.
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu çatısı altında kurgulanan bu dijital proje kapsamındaki “Dünya Bizim Evimiz” serisi, tam kapanma döneminde çocuklar ve onlara sunacak yeni bir aktivite bulmakta zorlanan ebeveynler için ideal bir seçenek.
REKOR SATIŞ
Teknoloji dünyasına dair bir diğer güzel gelişme ise sanatçı Emre Yusufi’ye dair. Yusufi, 2018 yılında katıldığı Contemporary Istanbul’da kendi tasarımı olan Herkül heykeline selfie çubuğu tutturmuş ve katılımcıların çektirdiği fotoğrafları heykel adına açtığı Instagram hesabında paylaşmıştı.
Yusufi’nin bu selfie çeken heykelinin NFT’si ve eserin orijinali geçtiğimiz cuma günü Ethereum denilen kripto para birimi üzerinden 40 ETH’ye yani tam 110 bin dolara satıldı.
İranlı koleksiyoner Emir Kaya tarafından alınan eser, dünyada kendi Instagram hesabı olan tek heykel niteliği taşıyor.
Emre Yusufi
Paylaş