Paylaş
ATİLLA Sezginer, dönümlerce alan içindeki erik, kayısı, şeftali ve asırlık zeytin ağaçları ile bezenmiş, dalından koparılıp sofranıza getirilen organik domates, biber, salatalık ve diğer sebzelerle hazırlanan kahvaltıların, yemeklerin sunulduğu Alaçatı’daki Zeytinaltı Restoran’ın sahibi. Eşi Yasemin Hanım psikolog, Almanya’da aile-eş terapistiliği ve göçmenlere mesleki danışmanlık yapıyor. Oğulları Cemil Devin dünya tatlısı bir çocuk. Sezginer’in çok renkli, hareketli bir hayatı var. Kışın Frankfurt’ta, yazın Alaçatı’da yaşıyor. Aslında doğma büyüme Alaçatılı. Bu yüzdendir ki turizme yönelmiş, pansiyon, restoran, bar işletmeciliği yapmış. Almanya’da ise organizyon ve catering işlerini devam ettiriyor. Müzik, spor, doğa tutkunu. İngilizce, Almanca, Fransızca, İsveçce ve Arnavutça olmak üzere 5 dil biliyor. Hayattan keyif almayı, dolu dolu yaşamayı seviyor. Kendi mütevazılığını kız kardeşleriyle birlikte işlettiği muhteşem doğası ve lezzetleriyle öne çıkan restoranlarına da yansıtmış. Hamakların, minderlerin üzerinde kendinizi evinizdeymişcesine rahat hissedeceğiniz Zeytinaltı’nda dost gülümsemesiyle bizi karşılayan Atilla Sezginer’in bu renkli ‘Sıradışı’ hayatını mercek altına aldık.
HAYAT FELSEFESİ
Herkesle ve hayatla barışık olmak.
OTOMOBİL
Hayata saygının da gereği
* İlk arabam sarı renkli askeri Willys marka bir jeepti. Şu anda iş amaçlı kullandığım Opel Astra’m var.
* Herkes gibi benim de bir otomobilde önceliğim dayanıklılık ve konfor.
* Yaklaşık 10 yıldır kışları Almanya’da yaşıyorum. Orada bizdeki gibi keyfinize göre araba kullanmak, kuralların dışına çıkmak söz konusu değil. Eşimin kardeşi Tekin Yüksel, Almanya’nın iki Türk asıllı milletvekilinden biri. Ondan bu konuda çok şey öğreniyorum. Almanlar sadece trafikte değil her alanda disiplinli. Trafik kurallarına uymak, hayata ve insana saygının gereği!
BESLENME
Pişi, alkolsüz limon likörü
* İşim gereği kaliteli yemek yeme, beslenme konusunda hassasım. Kahvaltı insanı güne hazırlayan bir seremoni bence. Bu nedenle kahvaltı vazgeçilmezlerimden. Bahçeden kendi ellerimle topladığım domates, salatalık, biber ve yeşilliklerin yanı sıra bu topraklara sunulan en mucizevi besin zeytin ve zeytinyağından oluşan klasik kahvaltıdan daha güzel bir şey olamaz. Öğlenleri meyve ve sebze ağırlıklı beslenirim. Genelde hafif yiyecekleri tercih ederim. Ara öğünüm genelde meyve olur.
* En beğendiğim lezzetler Ege mutfağından. En az hoşlandıklarım da et ürünleri, ağır, yağlı yemekler.
* Zeytinaltı’nı kardeşlerim Hanife ve Keriman’la işletiyoruz. Ailemiz Kosovalı Arnavut göçmenlerinden. Mekanımızda Arnavut kültürüne ait bazı lezzetler de sunuyoruz. Hele bize özgü pişiyi sevmeyene daha rastlamadım.
* İşim gereği iyi yemek yaparım. Deniz ürünleriyle hazırladığım lezzetler meşhurdur. Yemeklerden sonra da mutlaka Çeşme limonundan yaptığımız ve konuklarımıza ikram ettiğimiz alkolsüz likörümüzden içerim. İnanılmaz ferahlık veren bir içecek.
MEKAN
Bana pozitif enerji vermeli
* Her şeyden önce temiz mekanlara gitmekten hoşlanırım. Güleryüz, servis ve yemeklerin kalitesi de önemli tabii. Gittiğim yerin atmosferi bana pozitif enerji vermeli. İzmir’de Midpoint, Frankfurt’ta Maredo en keyif aldığım yerler arasında.
SPOR
Sörf yapmaktan vazgeçemem
* Sportmen yapım var. Bir Alaçatılı olarak sörf yapmak ve yüzmek olmazsa olmazlarım. Hem spor amaçlı, hem de pratik olduğu için (mesafe çok uzun olmadığı sürece) araba yerine bisiklet kullanmayı tercih ediyorum. Milli takımı destekliyorum. Bugüne kadar ya fırsat bulamadım ya da cesaret edemedim belki ama extrem sporlar yapmayı isterdim.
TATİL
Alaçatı’dayız ama zaman yok
* Alaçatı gibi dünyanın en güzel yerlerinden birinde yaşamak, buraya ait olmak muhteşem bir duygu. Ancak temposu yoğun bir işimiz var. Her ne kadar tatil yerinde olsak da işimiz tüm zamanımızı alıyor. Dinlenmek, eğlenmek ve farklı kültürleri tanımak açısından tatili seviyoruz. Yılda 3-4 kez birer hafta zaman ayırıyoruz. Yurt dışında Latin Amerika ve Uzakdoğu kültürleri ilginç geliyor. Çok renkliler. Bizim gibi çok seslilik var. Avrupa ise çok durağan, şaşırtmıyor.
HOBİ
Balık tutar, gitar çalarım
* Yüzmek, bisiklet kullanmak, balık tutmak en sevdiğim hobiler. Yemek yapmak profesyonelliğin dışında ayrıca en keyif aldığım şey. İyi bir okuyucuyum. Genellikle bilimsel kitaplar okurum, meraklı bir yapım var. Rock ve Latin müzik tutkunuyum. Gitar çalıyorum.
KARİYER
30 yıldır turizm işindeyim
* İlk, orta ve liseyi Alaçatı’da okudum. İngilizce, Almanca, Fransızca, İsveçce ve Arnavutça’yı çok iyi seviyede konuşabiliyorum.
* 1983’ten beri turizm işindeyim. Alaçatı’da pansiyon işletmeciliğiyle başladım. 1990’a kadar devam etti. Daha sonra Ilıca’da 1990-2000 yılları arasında bar ve restoran işlettim. 2000-2004’te parti organizasyonlarına imza attım. 2004-2008 arası Almanya’da bulunduğum için Türkiye’deki işlerime ara verdim. Halen bu işe Almanya’da devam ediyorum. 2008’de yeniden Alaçatı’ya gelip iki kardeşimle Zeytinaltı adlı kahvaltı bahçesini açtım.
MODA
Spor ve canlı renkler olmalı
* Modayı takip etmem, spor giyinirim. Canlı renklerden hoşlanırım, kıyafetlerimi kendim alırım. Aksesuvar sevmem.
TEKNOLOJİ
Çok yoğun kullanmıyorum
* Teknolojiyle aram iyi. Geldiği noktayı görmek bana heyecan veriyor. Sosyal medyada sadece Facebook hesabım var, ama çok yoğun kullanmıyorum.
ASTROLOJİ
İnatçı, sevecen, sabırlıyım
* Kova burcuyum. Bazen günlük burcumu okumak eğlenceli olabiliyor. İyi şeyler yazarsa tabii... Kötüyse hiç umursamam. İnatçı, sevecen, samimi tavırlıyım.
KİMDİR?
Adı: Atilla Sezginer
Doğum yeri ve yılı: Alaçatı-Çeşme, İzmir, 1965
İşi: Alaçatı’daki Zeytinaltı Restoran’ın sahibi. Aynı zamanda Almanya’da organizyon, catering işi yapıyor
Medeni durumu: Psikolog Yasemin Sezginer’le evli. Cemil Devin adında bir oğlu var.
Paylaş