Avrupalılar tokuştu

BAKMAYIN siz maçın yakın ara bitmiş gibi gözüktüğüne.

Haberin Devamı

Bitmiş maçı oynadı son çeyrekte Kanarya. Malum Fenerbahçe Ülker hemen her maçı “Üçüncü çeyrekte ya alıyor ya veriyor.” Yedi sayı farklı girdiği üçüncü çeyrekte Ömer, Bjelica ve maestro McCalebb’in olağanüstü performanslarıyla, 6’da 4 üçlük sokarak yarattıkları 15-0’lık seriyle Anadolu Efes’e 19 sayı fark atarak şapka çıkarttırıp havluyu attırdılar.
Her iki takımda ‘uzunsuzluğun zor katlanır çilesini’ maç boyu çekti. Anadolu Efes’in son iki haftadır, bayağı düzelmiş, koçu Aggelou ile oyuncuları karşılıklı birbirlerine alışmış görüntü vermesinin varsayım olduğu bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı.

NEREDEN TANIŞIYORUZ

YUNAN koç avuç avuç adam değiştirirken temel saha içi uyum prensibi görmezden geliyor. Efes her an ‘beş benzemez’ halinde. Kemik adamların Kerem, Savanovic, Planinic, Vasileiadis, Birkan Batuk kilit dakikaları yan yana oynamazlarsa ne anladım ben bundan. Kimse de anlamıyor zaten. Her hücumda kafasını çevirdiğinde başka adam görüyorlar. Haspam bir de Hopson’u istemiyormuş. Akıllı casting yaparak Karadağlı pivot Sekuliç’i de kadrosuna katan Fenerbahçe, ligde rakip tanımaz.

Haberin Devamı

ÇARŞI'DA BAYRAM

SON turfanda Bajramovic’i (28 dakika/25 sayı 8’de 8 yüzde yüz 100 pota altı isabet, 7 ribaund) transfer etme kumarı olsa olsa Ahmet Kandemir’in aklına gelir. Galatasaray’ın hızını kesip maçı sete sete getirmekte başarılı olan Kartal, oyuna hızlı girdi. Karşılıklı üçer üçlük atılan ilk çeyreğin sonunda ancak denge sağlayabildi Cimbom. 2. çeyrekte yeni transfer Bajramovic klasiği omuzdan salladığı üçlüklerle maça siyah beyaz renk cümbüşü getirirken Beşiktaş, 41-35 önde gitti odaya.
İkinci yarıda Cimbom’un geri dönüşüne iş sokağa dökülünce Perkins’le karşılık verdi Kartal. Son dakikaların gelgitlerinden az hatalı çıkarak Kartal yüksekten uçtu.

MAÇIN İYİSİ

McCalebb, statik oyunu hareketlendirip takımını canlandırdı.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Savanovic ne savunmada ne de hücumda vardı.

Yazarın Tüm Yazıları