Yaz bronzluğunuzu koruyun

Tatilde kavuştuğunuz sağlıklı bronzluğu uzun süre korumak ve güneşin cildinizdeki hasarlarını gidermek istiyorsanız, bu önerileri mutlaka dikakate alın.

Cilt dokusu özellikle yaz aylarında kalınlaşır. Çünkü zaman içinde zararlı ışınlardan kendini koruyabilmek adına bir nevi “nasırlaşmış” yapı oluşturur.
Tatil sonrası işte bu kalın cilt çözülmeye başlar ve yüzeyde oluşan ölü derilerle birlikte atılır. Ancak yine de bronzluğunuzu aşağıdaki önlemlerle uzatmanız mümkün:
* Kurumuş cildinizin susuzluğunu nemlendiricilerle giderin.
* E vitamini kapsüllerindeki yağ ile yüzünüze bakım kürü yapuygulayın.
* Otobronzan ürünler bronz bir cildin kurtarıcıları... Bu sayede renginizi uzun bir süre mahfaza etmeniz mümkün.

YAZDAN KALANLAR

Bronz tenin sağlıklı görünmesinin yanı sıra nispeten daha zayıf ve seksi bir görünüm sağladığı biliniyor. Ancak ilk cilt soyulmalarıyla birlikte cildinizdeki parlaklığın yerini mat bir görünüme bırakacağını hesaba katmalısınız. Ama yine de yapabileceğiniz bazı şeyler var:
* Banyoda uzun süre kalmayın. Onun yerine kısa ve ılık duşlar yeterli olacaktır. Aksi halde cildinizin kuruması ve soyulması hızlanır.
* Ölü deri hücrelerinin cildinizde yarattığı o gri ve mat görüntüyü haftada bir kez yapacağınız peeling uygulamalarıyla atabilirsiniz.
* Nemlendirici bakımlar kurtarıcınız olacaktır. Duş sonrasında cildinizi henüz nemli haldeyken kremlemeyi ihmal etmeyin.
* Bol bol kırmızı ve sarı sebze, meyvenin yiyin. Çünkü içerdikleri vitaminler ve karotenler içeriden renk veriyor ve cilt tonunu dengeliyor.

IŞILDAYAN SAÇLAR

Güneş rengini açıyor, tuz ve klorlu su yıpratıyor. Ama saçlarınıza eski parlaklığını geri verebilirsiniz.
* Tatil dönüşü saç uçlarını kestirin. Böylelikle saçlarınız daha sağlıklı uzayacaktır.
* Bigudi, sıcak fön ve düzleştirme, saçlara stres yükler ve mat görünmesine yol açar. Mümkün olduğunca bu uygulamalardan uzak durmaya gayret edin.

EDİTÖRDEN...

11 yıl sonra yeni koku
Bleu de Chanel, Fransız modaevi Chanel’in yeni erkek kokusu... Marka, bu yenilikle 11 yıl aranın ardından erkek parfümü segmentini biraz daha genişletti. Parfümün üst notasındaki turunçgiller ve pembe biberin taze dokunuşuna odunsu unsurlar, zencefil ve sandal ağacı eşlik ediyor.

Dudaklarda ‘haute couture’ etkisi
Dior, haute couture elbiselerinden ve renklerinden esinlenerek doğal, canlı bir ruj serisi yarattı: Rouge Dior... Makyaj artisti Tyen’in tasarladığı ve 32 renkten oluşan seri, yumuşak, dolgun, pürüzsüz ve hacim veren bakım özelliğiyle rahat bir kullanım sunuyor.

Kadınlar neden estetik yaptırıyor?

Eşinizden ya da sevgilinizden ayrıldınız. Belki aldatıldınız... ışinizi değiştirdiniz, hatta kaybettiniz. Ve en önemlisi aynada yılların yorucu etkisine en çıplak haliyle şahit oldunuz. şu anda aklınızdan geçen şeyin büyük olasılıkla “yeni bir görünüm” olduğunu tahmin etmek zor değil!

Araştırmalar, estetik ameliyatların yüzde 90’ının kadınlar tarafından tam da yukarıdaki nedenlerden dolayı tercih sebebi olabileceğini ortaya koyuyor. Kendini; yüzünü ve bedeninin oluşturduğu güzellik hissini daha yoğun yaşamak isteyen kadınlar estetiğe sıcak bakıyor.
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, “Geçmişte sadece göz önünde olan kişilerin (sanatçıların, politikacıların) nasıl göründükleri önemliydi. Günümüz toplumunda ise artık sıradan meslek sahibi insanların, esnafın ve hatta ev kadınlarının da nasıl göründüğü önemsenmeye başlandı. Kendini güzel görme, hem hemcinsleri hem de karşı cins tarafından beğenilme arzusu, kadınlar için öteden beri daha baskın bir duygu. Bu nedenle erkeklerden daha çok kadınlar estetik ameliyatlara yatkın” diyor.
Ayrıca yıllardan beri düşünülüp planlanan ya da duygusal olarak fırtınalı bir dönemde hızlıca verilen kararlar da operasyonlara yön veriyor.

YAŞ GRUBUNA GÖRE ESTETİK SEÇİMİ

Vücudunda memnun olmadığı bir bölgenin düzeltilmesi konusunu sürekli gündeminde tutan, bazen aylar hatta yıllarca bu konuyu düşünen ve en sonunda ameliyat olma kararı veren hastalar var. Doç.Dr. Sönmez, bu şekilde estetik ameliyat olma arzusuyla hekime başvuran kadınları, yaş gruplarına göre üçe ayırıyor:
“Bu grubun genç olanları en sık burun şeklinden veya göğüslerinin küçüklüğünden şikayetçi. Ergenlik döneminden beri bu şikayetlerinin farkındalar ve düzeltilmesini istiyorlar. Daha ileri yaştakiler ise genelde doğum sonrası vücutlarında ortaya çıkan deformitelerden rahatsızlar ve bu grupta göğüs dikleştirme, karın germe gibi ameliyatlar öne çıkıyor. Üçüncü grup ise yüzde meydana gelen yaşlanma belirtilerinden kurtulmanın peşinde...”

BOŞANMA, ALDATILMA VE YENİ İŞ ARAYIŞI ESTETİK SEBEBİ OLABİLİR

Doç. Dr. Ahmet Sönmez, estetik isteğini tetikleyen nedenleri de şöyle sıralıyor: “Eşten veya erkek arkadaştan ayrılma, aldatılma, ihmale uğradığını hissetme, iş değişikliği veya iş kaybı kadınları estetik cerrahiye yönlendiren sebeplerin başında geliyor. Bu durumda alınan ameliyat kararının altındaki temel motivasyon, kişinin kendine güvenini ve saygısını tazeleme isteği. Kişi, yakın çevresi ve iş çevresi tarafından kabul görme ve saygı duyulma arzusuyla bizlere geliyor.”

Kendinizi ödüllendirin

Yılın yorgunluğunu üzerinizden atmak ve şehir hayatının yüklediği stresten arınmak için hâlâ bir fırsatınız var. Antalya Ramada Plaza’da hizmet veren City Club, farklı masaj ve bakım seçenekleriyle hem ruhunuzu hem de bedeninizi yenilemeyi vaat ediyor.

Uzakdoğu’nun egzotik masajlarından canlandırma bakımlarına, cilt bakımından ozonlu buhar banyosuna, şarap banyosundan süt ve çikolata banyosuna... Birbirinden cazip seçenek listesi uzayıp gidiyor. City Club Spa & Fitness’ta, Uzakdoğu ve Hint ritüelleriyle birlikte alacağınız masajlar veya bakımlar sonrasında kendinizi günün stresinden arınmış, bedenen ve ruhen rahatlamış hissetmeniz mümkün... Bu adres, özel tasarlanmış VIP bölümü, Türk hamamı, buhar odaları, saunası, terapi odaları ile konuklarına ruhsal ve fiziksel yenilenme vaat ediyor.
Kapalı havuzu, jakuzisi, son teknoloji aletlerle donatılmış spor salonu, yosun tedavisi, affuzyon duş, aromaterapi masajlar, derin baskı masajları, lenfatik masaj, Hawaii, Bali, geleneksel Uzakdoğu masajları, Thai masajları, refleksoloji, ayurveda ve Hint konsepti masajlarıyla, hamilelik, volkanik taş masajı, nefertiti ve diğer masaj yöntemleriyle Antalya Ramada Plaza City Club, bedeninize ve ruhunuza yeniden doğmuş gibi hissettiren bir tazelik katıyor.

Yazarın Tüm Yazıları