Yayların öğrenme merakı

Jüpiter’in canayakın, enerjik ve neşeli çocukları Yaylar, genel olarak uzun boylu ve kilo almaya eğilimli olsalar da doğum anındaki gökyüzünün konumu, fizik görünümlerini farklı etkileyebilir.

Ateş’in değişken burcu olan Yay tipleri, bulundukları yerde uzun süre kalamazlar.

Bir kedi kadar meraklı olan Yay tiplerini, öğrenme merakları ilden ile, ülkeden ülkeye dolaştırır. Maceracı ruhunu çeşitli şekillerde tatmin ederler. Yaylar’ı hemen her türlü sportif faaliyetlerin içinde görebilirsiniz.

Seyahat edebilme fırsatı olmayanlar, kendi iç alemlerinde seyahate çıkarlar. İçsel seyahate bazen kendilerini öyle bir kaptırırlar ki, neredeyse dış dünya ile irtibatları kesilir. Yaylar, son derece iyimser, iyi niyetli, dost canlısı ve adalet duygusu çok gelişmiş tiplerdir. Kadın olsun, erkek olsun Yay, kendine özel bir adalet duygusuna sahiptir. Kendince adil bulmadığı durumlar karşısında müdahale etmeden duramaz. Heyecanlı ve hareketlidirler, öğrenme arzularının peşinde koşarlar. Yay burcunun yöneticisi olan Jüpiter’in verdiği şans ile yolları genellikle açık olur. Yeter ki nereye gideceklerine karar versinler.

Bir Yay, içsel seyahatleri sonucu "filozof" olma yolunda hızla ilerleyebilir. Hayatın anlamını çözmek ve ne yaptığını incelemek konusunda gerçek bir dehadır. Gözlemleri öylesine güçlüdür ki, neredeyse kehanet sayılabilecek tahminlerde bulunabilir. Ve çoğunlukla da tahminlerinde yanılmaz. Üstelik sadece olaylar için değil insanlar için de çok başarılı tahminleri vardır. Böylece iyi niyetini istismar etmeye kalkışanları çok kolay anlar ve kendisini korumayı başarır.

Ateşin çocuğu Yaylar için aşk, neredeyse hayatın anlamıdır. Aşık olmak yemek, içmek gibi doğal bir ihtiyaçtır. Sevdiği kişiye duygularını en içten ve açık biçimde sunar. Bir Yay’a aşıksanız, çok şanslısınız demektir. Özellikle de macerayı seviyorsanız...

Maceracı ruhu, sizin hiçbir zaman aklınızdan bile geçmeyen olağanüstü bir aşk yaşatacaktır. Tabii bunun bedelini, onu özgür bırakarak ödemeniz gerekir. Özellikle de arkadaşlarıyla birlikte olmasına hiç ses çıkarmamalısınız. Yoksa arkadaşlarını size tercih edebilir. Tabii bu arada her türlü sürpriz organizasyona da hazırlıklı olmalı ve itirazsız kabul etmelisiniz.

Dış dünyaya açılıyoruz

Bugün Güneş, Akrep burcundan çıkıp Yay burcunda dolaşmaya başlıyor. Böylece Akrep burcunun derinleştirdiği duygu ve düşüncelerden uzaklaşıp dışarıyla ilgilenmeye başlayacağız. Seyahatler, araştırmalar ve kültürler arası ilişkilerin hareketli olacağı bu devre içinde aynı zamanda mahkemeler ve yasalarla ilgili çalışmalar hız kazanacak. Öğle saatlerinde aniden ortaya çıkan olaylar, ilginç çözümleri de beraberinde getirecek. Farklı organizasyonlar dikkat çekici olacak.
Yazarın Tüm Yazıları